«Βατό» το θέμα της έκθεσης για τα ΓΕΛ

* ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΙΚA ΛΥΚΕΙΑ *ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ *ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ ΦΕΤΟΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2024 14:40

«Το ταξιδεύειν εστίν φιλοσοφείν»: τα ταξίδια, ως τρόπος ψυχικής εκτόνωσης και αναζωογόνησης, ήταν το θέμα των Πανελλαδικών κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων, για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γενικών Λυκείων, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Στη Λάρισα διαγωνίστηκαν 2.415 υποψήφιοι και υποψήφιες, σε 28 Εξεταστικά Κέντρα, ενώ η αποχή άγγιξε τα 130 άτομα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο αριθμός των υποψηφίων, αλλά και των απόντων, φέτος ήταν αυξημένος σε σχέση με πέρσι.
Το θέμα -όπως έλεγαν οι υποψήφιοι- ήταν ενδιαφέρον και έδινε τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργούσαν και τα τρία κείμενα που υπήρχαν στην αρχή και που έδιναν «τροφή» ανατροφοδότησης του κειμένου των εξεταζόμενων μαθητών. Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι όταν έβγαιναν από την αίθουσα ήταν ευχαριστημένοι από το θέμα, κρίνοντάς το εύκολο και βατό.
Μιλώντας στην «Ε» ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Νίκος Ζέρβας σημείωσε ότι η εξεταστική διαδικασία κύλησε ομαλά, με τα παιδιά να γράφουν μέσα σε κλίμα ηρεμίας και ασφάλειας. Τα θέματα έφτασαν σε όλα τα σχολεία στις 8.30 π.μ. και μετά τη σχετική διαδικασία δόθηκαν στους εξεταζόμενους και στις εξεταζόμενες στις 9 π.μ., ενώ στις 12 μ. σήμανε η λήξη της εξέτασης, με τα παιδιά να αποχωρούν.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις για τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).
Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Εκλογών στις 9 Ιουνίου και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψήφιους και τις υποψήφιες των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής:
Σήμερα Σάββατο, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης έχει οριστεί η 08:30 και, έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις ώρες.
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
«Καλή επιτυχία παιδιά μας! Ψηλά το κεφάλι! Είστε ήδη νικητές!» αναφέρεται σε μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών του Δήμου Λάρισας με το οποίο εύχεται σε μαθήτριες και μαθητές καλή επιτυχία στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων που έχουν ξεκινήσει.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass