Σε ένα διαμορφωμένο διδακτήριο θα στεγαστεί το 55ο Νηπιαγωγείο

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ «ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ» ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΣΕ ΧΩΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2022 21:25

Ριζική είναι η αλλαγή που πραγματοποιήθηκε σε κτίσμα πρώην καταστήματος εστίασης, που βρίσκεται στην πλατεία Μπουκουβάλα, στη συνοικία του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας, προκειμένου να λειτουργήσει ως Νηπιαγωγείο.
Η αναμόρφωση του κτιρίου δεν θυμίζει τίποτα από την εικόνα του χθες, καθώς τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές, στο πλαίσιο των προδιαγραφών λειτουργίας ενός κατάλληλου χώρου εκπαίδευσης, για παιδιά νηπιακής ηλικίας.


Ο Δήμος Λαρισαίων, μετά από μαραθώνιες προσπάθειες και συζητήσεις με αρμόδιους φορείς, καθώς νομικά και πολεοδομικά θέματα, καθυστερούσαν τη γρήγορη περάτωση του σχεδιασμού μετατροπής του κτίσματος σε νηπιαγωγείο, κατάφερε να δώσει τέλος στην αγωνία δεκάδων γονιών παιδιών του 55ου Νηπιαγωγείου Λάρισας, τα οποία προβλέπεται να στεγάσει.
Να υπενθυμίσουμε ότι το κτίσμα έχει μισθωθεί από τον Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος ανέλαβε τα έξοδα σύνταξης μελέτης διαμόρφωσής του, καθώς και τις εργασίες ανακατασκευής του.
Πρόκειται για μια προσωρινή λύση στέγασης του 55ου Νηπιαγωγείου, όπως είχε ανακοινώσει πέρυσι τον Μάιο, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, στο πλαίσιο των συζητήσεων με τους γονείς, προσθέτοντας πως η δημοτική αρχή προχωρά παράλληλα στην οριστική επίλυση του προβλήματος, με τη δημιουργία ενός πολυδύναμου νηπιαγωγείου, που θα στεγάσει άλλα δύο νηπιαγωγεία του κέντρου, και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στη συνοικία ΟΣΕ, απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό.
Συγκεκριμένα, για το οικόπεδο στον ΟΣΕ, είχε αναφέρει ότι «το 2011 αποδεσμεύτηκε από την τότε Δημοτική Αρχή και έμειναν στον Δήμο 455 τ.μ. Με αίτηση-δήλωση που κατέθεσαν οι οικοπεδούχοι της υπόλοιπης έκτασης στον Δήμο Λαρισαίων, αιτούνται να επανέλθει η απαλλοτρίωση με εξωδικαστική συμφωνία, είτε με αποζημίωση, είτε με ανταλλαγή γης» και η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, αναζητώντας τα ανάλογα κονδύλια.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass