Κλειστά σχολεία, έρμαια στα χέρια βανδάλων

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ 22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 19:00

Θύμα βανδάλων έπεσε για πολλοστή φορά το 22ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Η εικόνα που αντίκρισε χθες το πρωί ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Μολόχας ήταν αποκαρδιωτική.

Ξηλωμένα κάγκελα, γκράφιτι σε κάθε τοίχο, ενώ την εικόνα συμπληρώνουν άδεια τενεκεδάκια μπίρας, σπασμένα μπουκάλια και σκουπίδια από τρόφιμα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή, οι βανδαλισμοί είναι καθημερινοί αλλά περιορισμένης έκτασης, δηλαδή συνθήματα και σκουπίδια, όταν όμως υπάρχουν καταστροφές όπως η χθεσινή, που ξήλωσαν κάγκελα για να εισέλθουν στο σχολείο, εκεί εγείρονται ζητήματα. Ο Διευθυντής ενημέρωσε αμέσως τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Σχολική Επιτροπή ενώ έστειλε μέιλ και στις αστυνομικές αρχές. «Ο χώρος του σχολείου είναι πια στέκι για νεαρά άτομα που δεν σέβονται τον χώρο. Κάθε πρωί ξέρουμε ότι θα βρούμε μουτζουρωμένους τοίχους και σκουπίδια. Αυτή είναι η καθημερινότητά μας πια. Γράφουν εκείνοι, σβήνουμε εμείς. Κάθε πρωί όταν τα σχολεία λειτουργούν πρέπει να μαζεύω τα σπασμένα μπουκάλια και τα σκουπίδια πριν έρθουν οι μαθητές» λέει ο κ. Μολόχας που εξηγεί ότι στο σχολείο δεν υπάρχει φύλακας καθώς έληξε η σύμβασή του. Το σχολείο ζήτησε να έχει φύλακα σε μόνιμη βάση, αλλά το αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί. Πάντως, η φύλαξη των σχολικών κτιρίων είναι ένα σοβαρό ζήτημα και οι αρμόδιοι θα πρέπει να το δουν. Αυτήν την περίοδο όμως προκύπτει και ένα άλλο ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν ομάδες παιδιών να συναθροίζονται, παρά τη γενική απαγόρευση και τις συστάσεις να μένουν στο σπίτι;

Ν.ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass