Βραβεύθηκαν 103 μαθηματικά μυαλά

ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2019 15:25

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία βράβευσε χθες τους 103 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Λάρισας που διακρίθηκαν στα διάφορα στάδια των πανελλήνιων μαθηματικών διαγωνισμών που διοργάνωσε το επιστημονικό σωματείο τη σχολική χρονιά 2018-19.

Οι Λαρισαίοι μαθητές σημείωσαν φέτος πολλές και σημαντικές διακρίσεις στις υψηλού κύρους διαγωνιστικές διαδικασίες επιλογής των αρίστων που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΜΕ.

Αποκορύφωμα τα τρία μετάλλια που κατέκτησαν οι μαθητές Αθ. Παπαλέξης (Γ’ Γυμν. Εκπ/ρια Ράπτου, αργυρό), Β. Κακαές (Γ’ Γυμν. Εκπ/ρια Μπακογιάννη, αργυρό) και Ι. Μπέλλος (Γ’ Λυκ. 14ο ΓΕΛ Λάρισας, χάλκινο), καθώς και η συμμετοχή του πρώτου απ’ αυτούς στην Εθνική Ομάδα της χώρας στη Μαθηματική Βαλκανιάδα, που θα γίνει τον Ιούνιο στην Κύπρο.

Σε όλους τους μαθητές δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και βιβλία ως δώρα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος κ. Σταύρος Παπασταυρίδης, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, ένας από τους εξέχοντες διανοούμενους της μαθηματικής παιδείας στη χώρα.

Ο κ. Παπασταυρίδης αναφέρθηκε στα Μαθηματικά της επιστημονικής επανάστασης (1500-1700),παραθέτοντας παραδείγματα και ιστορικά στοιχεία για την επιστημονική δραστηριότητα της περιόδου αυτής στην Ευρώπη, που έχοντας ως πρόδρομο την αρχαία Ελλάδα, είναι η βάση της σημερινής επιστήμης. Κατέδειξε πώς τα Μαθηματικά της περιόδου αυτής διαμορφώθηκαν από τα ιστορικά γεγονότα της Ευρώπης (κρίση Καθολικής Εκκλησίας, Αναγέννηση, Θρησκευτικοί πόλεμοι, Οθωμανική απειλή).

Τέλος, αναφέρθηκε στην εξέχουσα θέση που κατέχει η Λάρισα στον μαθηματικό χάρτη της χώρας, με ιδιαίτερη μνεία στο επικείμενο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα γίνει στην πόλη τον Νοέμβριο, όπου αναμένονται διακεκριμένες εθνικές και διεθνείς συμμετοχές.

«Η λειτουργική ώσμωση, ο διαγενεακός διάλογος και η συνύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών με κοινά χαρακτηριστικά τον εθελοντισμό και την αγάπη για την επιστήμη, συνεισφέρουν καθοριστικά στο παραγόμενο αποτέλεσμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΜΕ Λάρισας και μέλος της κεντρικής διοίκησης του επιστημονικού φορέα κ. Κ. Καραμπάτσας.

Την εκδήλωση, που υποστηρίχθηκε ευγενικά από το βιβλιοπωλείο «Flash» του κ. Αχ. Καλτσά, συντόνισαν τα μέλη της τοπικής διοίκησης της ΕΜΕ κ.κ. Χρ. Αγορίτσας (δημοτικός σύμβουλος Δ. Λαρισαίων), Κ. Τσαβές και Στ. Μπακαρού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης, οι βουλευτές κ. Παπαδόπουλος, Κέλλας, Μπαργιώτας, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, η υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και επέδωσαν βραβεία στους μαθητές.

Παρόντες επίσης ήταν διευθυντές σχολείων του Νομού, στελέχη της ΕΜΕ, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass