Διάκριση για Λαρισαίο φοιτητή σε διεθνή διαγωνισμό Μαθηματικών

ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΚΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2019 22:00

Μπορεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στη χώρα μας να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, οι Έλληνες φοιτητές όμως διαπρέπουν, πρωτοπορούν και διακρίνονται σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Έτσι το ασημένιο μετάλλιο απέσπασε ο Λαρισαίος φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΑΠΘ, Βασίλης Μακρίδης (μαθητής στο 6ο Λύκειο Λάρισας) στον διαγωνισμό Μαθηματικών Seemous, που έγινε προ ημερών στο Devin της Βουλγαρίας και στον οποίο συμμετείχαν πολλά πανεπιστήμια, κυρίως της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Γενικότερα, οι φοιτητές που συμμετείχαν στο Seemous διαγωνίστηκαν (σε ατομικό επίπεδο) σε 4 θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας. Η 6μελής αποστολή της Θεσσαλονίκης επέστρεψε στη βάση της με 3 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλλια, ενώ από τη χώρα μας συμμετείχαν φοιτητές από διάφορα Πανεπιστήμια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Επίσης χρυσά μετάλλια και διακρίσεις απέσπασαν φοιτητές του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

* Ο Βασ. Μακρίδης συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στον διαγωνισμό (πέρυσι είχε λάβει το χάλκινο μετάλλιο) και μιλώντας στην «Ε» δήλωσε: "Η διάκριση είναι αποτέλεσμα πιο πολύ προσωπικής δουλειάς. Μέχρι και πέρυσι δεν υπήρχε καν καθηγητής για να καθοδηγήσει τους φοιτητές στο διάβασμά τους και η καθοδήγηση γινόταν από φοιτητές που είχαν διακριθεί τα προηγούμενα χρόνια και είχαν εμπειρία. Φέτος υπήρξε κάποιος καθηγητής που μας βοήθησε, αλλά τα μαθήματα που έγιναν ήταν λίγα. Γενικότερα επιδιώκω τη συμμετοχή μου σε τέτοιους διαγωνισμούς, προκειμένου να τεστάρω τις δυνάμεις μου σε υψηλό επίπεδο".

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας μαθηματικός διαγωνισμός που αφορά σε πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν στην ύλη των μαθημάτων: Απειροστικός Λογισμός, Γραμμική Άλγεβρα, Βασική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση, Συνδυαστική και Θεωρία Αριθμών. Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές, στο κτίριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Τα μαθήματα γίνονται από μέλη ΔΕΠ του Μαθηματικού Τμήματος και της σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Πολυτεχνείου. Τα τελευταία χρόνια στη διδασκαλία των μαθημάτων εμπλέκονται ενεργά και με μεγάλη επιτυχία και οι φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

 

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass