Η ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει τη διαδικασία προσδιορισμού των κενών

ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2019 16:14

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, με σχετική ανακοίνωση, καταγγέλλει τη διαδικασία προσδιορισμού των κενών στον νομό Λάρισα και καλεί τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης να δημοσιοποιήσει άμεσα- αναρτώντας στην ιστοσελίδα της- τους πίνακες με τα κενά- πλεονάσματα που καταχώρησε στο σύστημα.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΜΕ αναφέρει για το ζήτημα:

«Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 13 Μάρτη το υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) ασχολήθηκε με τον προσδιορισμό κενών -πλεονασμάτων ενόψει των μεταθέσεων για το σχολικό έτος 2019 (πίνακες Α,Β,Γ) μετά από σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το Υπουργείο την Παρασκευή 8/3/19 αργά το μεσημέρι και ενώ τα σχολεία –λόγω Καθαρής Δευτέρας- θα άνοιγαν την Τρίτη 12/3!).

Απαιτούσε από τους διευθυντές των σχολείων να αποστείλουν τους πίνακες Α (κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικών) συμπληρωμένους από τους ίδιους χωρίς τη σύμφωνη γνώμη και τον έλεγχο του συλλόγου διδασκόντων τη στιγμή που υπάρχουν ώρες με Α ανάθεση σε περισσότερους του ενός κλάδου αλλά και τα πρότζεκτ που είναι σε Α ανάθεση όλων των κλάδων, και με βάση την εγκύκλιο συμμετέχουν στον υπολογισμό των οργανικών κενών. Άρα ο σύλλογος διδασκόντων θα πρέπει να έχει λόγο στον τρόπο κατανομής τους. Όπως ήταν φυσικό πολλά σχολεία δεν προλάβαιναν να ετοιμάσουν τον πίνακα Α ούτε βέβαια να ενημερώσουν τον Σύλλογο Διδασκόντων με αποτέλεσμα η ΕΛΜΕ Λάρισας , να παρέμβει και να ζητήσει παράταση της διαδικασίας ώστε να γίνει δημοκρατικά και με πλήρη ενημέρωση όλων η σύνταξη των πινάκων Α!.

Οι πίνακες Α συντάσσονται μία φορά τον χρόνο και αποτελούν τη βάση των υπηρεσιακών μεταβολών, (μεταθέσεις, αποσπάσεις τοποθετήσεις σε οργανικά , λειτουργικά κενά κλπ.) Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει προσεκτικός έλεγχος από διευθυντές, εκπαιδευτικούς, υπηρεσίες της ΔΔΕ και ΠΥΣΔΕ και αυτό απαιτεί επιπλέον χρόνο.

Ακόμη και σήμερα περιμένουμε από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Θεσσαλίας να μας στείλουν τα κενά με τους πίνακες. Ως συνδικάτο οφείλουμε να γνωρίζουμε και ζητάμε από το Υπουργείο να προχωρήσει στις μεταθέσεις με τα πραγματικά κενά και ΟΧΙ με κενά που κόβει το σύστημα με τα υπόλοιπα των ωρών στον πίνακα Γ. Ενδεικτικά δεν μπορεί να είναι ΜΗΔΕΝ κενά στους Φιλολόγους όταν από συνταξιοδοτηθέντες έχουμε τουλάχιστον 10 κενά.

Κάποιοι συνάδελφοι θα παραμείνουν χωρίς μετάθεση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass