Σφοδρή επίθεση Χρ. Κέλλα στον υπουργό Παιδείας

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΑΔΙΠ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2019 16:30

Κλίμα έντασης επικράτησε και χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τη δεύτερη ανάγνωση κατ’ άρθρον του νομοσχεδίου , στην οποία έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Ο βασικός εισηγητής της ΝΔ, βουλευτής Χρήστος Κέλλας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Κώστα Γαβρόγλου για το θέμα της παραίτησης του ειδικού συμβούλου του Παντελή Κυπριανού, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις συγχωνεύσεις και του διορισμού του στη θέση του προέδρου της ΑΔΙΠ. «Διαλύετε τα ΤΕΙ με το «έτσι θέλω», χωρίς καν να ξέρουμε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, την οποία εσείς συστήσατε. Ενώ, για το ΤΕΙ Κρήτης, η Επιτροπή Αξιολόγησης, που εσείς ορίσατε, ήταν θετική στην ενίσχυση και μετεξέλιξή του σε Πανεπιστήμιο. Δεν ξέρω όμως αν το ΤΕΙ Κρήτης είναι καλύτερο του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Δεν βλέπω, επίσης, δίπλα σας σήμερα και μου κάνει εντύπωση, τον σύμβουλό σας, τον κ. Κυπριανό, ο οποίος ήταν αυτός που σχεδίασε όλο αυτό το εγχείρημα των απορροφήσεων των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στέρεας Ελλάδας από το Παν. Θεσσαλίας, ΕΚΠΑ και ΓΠΑ. Αληθεύουν οι πληροφορίες περί παραιτήσεώς του; Μέχρι και αυτός αντιδρά σε αυτό το έκτρωμα;».

Με τα ανωτέρω ο εισηγητής της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, «σφυροκόπησε» την Κυβέρνηση, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού Παιδείας και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αντέδρασαν με αφορμή τον σύμβουλο του υπουργού, ο οποίος και βρέθηκε να κάθεται στις πίσω σειρές της αίθουσας, όπου διεξήχθη η συνεδρίαση. Στη συνέχεια ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι πράγματι παραιτήθηκε, για να αναλάβει την προεδρία της ΑΔΙΠ. Και ο κ. Κέλλας ανταπάντησε: «Γιατί, επειδή η ΑΔΙΠ διαφωνεί με τις συνενώσεις και έχει χαρακτηρίσει τη μέθοδο του υπουργού ακατάλληλη και χωρίς αξιολόγηση; Θέλετε να την ελέγξετε και αυτή τώρα;».

Επιπλέον, ο Λαρισαίος πολιτικός επέμεινε για πολλοστή φορά στο θέμα της κατάργησης των Ιατρικών Εργαστηρίων, ζητώντας επιτακτικά μια απάντηση από τον υπουργό.

-«Τι δεν καταλαβαίνετε τώρα; Η Σχολή Ιατρικών Εργαστηρίων κλείνει και η αντίδραση σε αυτό το κλείσιμο της σχολής με υψηλή απορροφητικότητα με πολύ υψηλές βάσεις, είναι διακομματική και πανθεσσαλική!».

Το νομοσχέδιο εισάγεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass