«Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα οραματικό εγχείρημα»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 22:05

Στη νέα εποχή στην οποία μπαίνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αναφέρεται με αποκλειστική δήλωσή του στην «Ε» ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Έρευνας και Τεχνολογίας, Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι υλοποιείται το πρωτόγνωρο εγχείρημα της Μεταρρύθμισης των ΑΕΙ. Σύμφωνα με τον υπουργό το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα «οραματικό εγχείρημα».

«Εδώ και ένα χρόνο η Επιτροπή που συγκρότησε το Υπουργείο Παιδείας με εκπροσώπους που υπέδειξαν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς, εργάστηκε εντατικά και το Υπουργείο συνέθεσε τις προτάσεις που συζητήθηκαν. Υλοποιούμε, λοιπόν, ένα εγχείρημα πρωτόγνωρο, τη Μεταρρύθμιση των ΑΕΙ. Όχι από τα πάνω, από το Υπουργείο, αλλά, για πρώτη φορά, από τα κάτω, με την ενεργή συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η συγκρότηση ισχυρών θεσμών Ανωτάτης Εκπαίδευσης που θα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους νέους μας να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν. Πανεπιστήμια που θα παρέχουν μόρφωση και κατάρτιση υψηλού επιπέδου ώστε οι απόφοιτοι να βρίσκουν δουλειά. Πανεπιστήμια που θα πρωταγωνιστήσουν διεθνώς».

Όπως σημειώνει: «Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ένα οραματικό εγχείρημα. Θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας και από τα μεγάλα στην Ευρώπη. Τα νέα Τμήματα προτείνονται με γνώμονα ακαδημαϊκά κριτήρια και τις προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών.

Πέρα από τα Τμήματα και τις Σχολές, οι προτάσεις που μας έχουν έρθει και δημοσιοποιούμε προτείνουν μεγάλα ερευνητικά κέντρα όπως το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας Καρκίνου, το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο και το Ινστιτούτο Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λάρισα. Επιπλέον, σε συνέργεια με αρμόδιους τοπικούς φορείς, μπορούν να προγραμματιστούν με την εποπτεία του Πανεπιστημίου και με γνώμονα τις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες, διετή προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα οποία θα έχουν πρόσβαση οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και θα παρέχουν επαγγελματική πιστοποίηση ευρωπαϊκών προσόντων» αναφέρει ο κ. Γαβρόγλου.

Καταλήγοντας ο υπουργός Παιδείας τονίζει ότι: «Το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι σχεδιασμένο για να πετύχει τους οραματικούς αυτούς στόχους και να συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της χώρας. Είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για εμβληματικό εγχείρημα. Χρωστάμε πολλά γι’ αυτό στην ακαδημαϊκή κοινότητα της περιοχής και τους τοπικούς φορείς. Γι’ αυτό θέλω να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες. Ας αρχίσει, λοιπόν, μία δημιουργική συζήτηση με ακαδημαϊκά επιχειρήματα, ώστε να αρχίσουν να μορφοποιούνται οι τελικές προτάσεις που θα νομοθετηθούν».

ΑΘΗΝΑ, Tης ανταποκρίτριάς μας Αλεξάνδρας Φωτάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass