Γνωριμία μαθητών με τη δημοσιογραφία

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2018 15:29

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Ενημέρωση για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας έγινε στους μαθητές των τάξεων Στ1, Στ2 και Στ3 του 1ου Δημοτικού σχολείου Τυρνάβου. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 13ης ενότητας του γ΄ τεύχους του βιβλίου της γλώσσας στο μάθημα «Ιπτάμενα αεροσκάφη».

Την ενημέρωση πραγματοποίησε ο προσκεκλημένος δημοσιογράφος της «Ε» κ. Κώστας Τσόλας, ο οποίος αφού στην αρχή έκανε έναν πρόλογο για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας στη συνέχεια δέχτηκε «καταιγισμό» ερωτήσεων από τους μαθητές και απάντησε σε όλες με πολλή ευχαρίστηση.
Η επίσκεψη προγραμματίστηκε από τους δασκάλους των συγκεκριμένων τάξεων του σχολείου κ. Παναγιώτα Κόκκαλη, κ. Πολύμερο Πανταζή και κ. Δημήτρη Ταμπούκα.
*Επίσης ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα YOUTH POWER που πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο από τους μαθητές της Στ’ τάξης υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού κ. Πολύμερου Πανταζή και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ. Παναγιώτας Κόκκαλη και κ. Δημήτρη Ταμπούκα.
Το πρόγραμμα YOUTH POWER είναι πρόγραμμα πρόληψης κατά την περίοδο της εφηβείας των μαθητών. Έχει οκτώ ενότητες και σε κάθε ενότητα οι μαθητές προβληματίστηκαν δημιουργικά και γνώρισαν τρόπους πρόληψης κακών συνηθειών, όπως είναι ο ηλεκτρονικός τζόγος, το κάπνισμα, το αλκοόλ, το bulling, κ.ά., αλλά και τρόπους ανάδειξης κοινωνικών και προσωπικών αξιών ώστε να θωρακιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα από κακές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια της εφηβείας αλλά και σ’ όλη τη ζωή τους.
Το πρόγραμμα έγινε με την υποστήριξη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Νοσοκομείο Παίδων Π.& Α. Κυριακού και από την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής Ε.Ε.Ε.Ι..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass