ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

Δράση επαγγελματικού προσανατολισμού

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 21:56

Μια δυναμική εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε σε μαθητές Λυκείου του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Κοιλάδας Λαρίσης, με σκοπό να έρθουν σε επαφή με το επάγγελμα του «Project Manager».

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που έχει εφαρμογή σχεδόν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας και αποτελεί αξιόλογη προοπτική επαγγελματικής απασχόλησης για τους νέους που θα θελήσουν να ασχοληθούν με αυτό.
Εθελοντές μέλη του PMI-Greece Chapter, με εμπειρία στη Διοίκηση Έργων επισκέφτηκαν το Σχολείο και μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές παρουσίαση, προσπάθησαν με απλουστευμένο τρόπο να αφυπνίσουν τους νέους για ένα μοντέρνο επάγγελμα που απαιτεί όχι μόνο τεχνικές γνώσεις αλλά και ταλέντο και αρετές.
Μετά τη διαδραστική παρουσίαση οι μαθητές προχώρησαν σε αξιολόγησή της και στη συνέχεια τους ζητήθηκε να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις.  Τέλος, τους δόθηκε ένα ερωτηματολόγιο μέσα από το οποίο καλούνταν να ανακαλύψουν και να αξιολογήσουν μόνοι τους, πόσα και ποια από τα χαρακτηριστικά του καλού Project Manager διαθέτουν ήδη.
Η δράση έγινε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αγωγής σταδιοδρομίας «Γνωρίζοντας το επάγγελμα του project manager» σε συνεργασία με το PMI-Greece Chapter που αποτελεί το ελληνικό παράρτημα ενός διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού, που σκοπό έχει την προώθηση των αρχών της χρηστής διοίκησης των έργων (Project Management).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass