ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ:

Όχι στην απομάκρυνση τομέων από το 7ο ΕΠΑΛ

*Περιφερειακή Εκπαίδευση: Απλά συζητούμε την ίση κατανομή του μαθητικού δυναμικού

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2018 21:05

Την αντίθεσή του στη φημολογούμενη απόφαση απομάκρυνσης τομέων από το 7ο ΕΠΑΛ λόγω συγχώνευσής τους σε άλλες σχολικές μονάδες εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς «το 7ο ΕΠΑΛ είχε πάντα υψηλό αριθμό μαθητών και λειτουργούσε κανονικά. Έχει σημαντικά πλεονεκτήματα που είναι οι πολύ καλές υποδομές και η γειτνίασή του με το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο για την υλοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων. Το σχολείο διαθέτει 24 αίθουσες διδασκαλίας και συστεγάζεται με το 3ο Εργαστηριακό Κέντρο το οποίο διαθέτει 28 εργαστηριακούς χώρους».

Από την πλευρά τους, στελέχη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σχολιάζουν ότι «καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί. Απλά στο πλαίσιο προγραμματισμού της νέας χρονιάς και της αναγκαιότητας ισοκατανομής του μαθητικού δυναμικού είναι σε εξέλιξη μια συζήτηση για μεταφορά –και όχι κατάργηση- κάποιων τμημάτων σε άλλα σχολεία, τα οποία διαθέτουν εξίσου αξιόλογες υποδομές. Δεν γίνεται ένα σχολείο να αριθμεί 700 μαθητές, όσο ακούγεται ότι θα έχει το 7ο ΕΠΑΛ τη νέα χρονιά, κι άλλα σχολεία να έχουν 80 και 100 μαθητές. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι φέτος το Τμήμα Υγείας της Β’ Λυκείου έχει 250 μαθητές!»

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς του 7ου ΕΠΑΛ στην «Ε» «η απομάκρυνση τομέων από το 7ο ΕΠΑΛ θα οδηγήσει τους μαθητές αυτών των τομέων σε άσκοπες μετακινήσεις προς το σχολικό μας κτίριο στο οποίο λειτουργεί και το 3ο ΕΚ Λάρισας το οποίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαστήρια για τους συγκεκριμένους τομείς. Θεωρούμε ότι η παραπάνω ενέργεια θα οδηγήσει σε ενδεχόμενη μαθητική διαρροή και θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την επιλογή φοίτησης στους συγκεκριμένους τομείς, υποβαθμίζοντας εν τέλει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Επειδή το συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών να επιλέγουν τους τομείς που τους ενδιαφέρουν είναι αναφαίρετο, ζητούμε να μην απομακρυνθούν τομείς από το σχολείο μας. Επιπροσθέτως, είναι αντίθετο με τις παιδαγωγικές μας αρχές να συναινέσουμε στην απομάκρυνση μαθητών από το σχολείο μας αντίθετα στην επιθυμία τους. Τελειώνοντας θεωρούμε όχι παιδαγωγικό ορθό να διαταράξουμε τη λειτουργία ενός σχολείου το οποίο λειτουργεί κανονικότατα με γνώμονα την «υποστήριξη» της λειτουργίας άλλων ΕΠΑΛ».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θεωρεί «άδικο και άστοχο να τιναχθεί στον αέρα η υποδειγματική λειτουργία του σχολείου για να σωθούν κάποιες θέσεις εκπαιδευτικών σε άλλα σχολεία ή τα παιδιά τους να αποτελέσουν πόλο έλξης άλλων μαθητών σε αντίστοιχα επαγγελματικά λύκεια». Υπενθυμίζουν δε με νόημα ότι «τα τελευταία χρόνια οι επιτυχίες του 7ου ΕΠΑΛ σε σχολές ΑΕΙ ήταν ιδιαίτερα μεγάλες. Την χρονιά 2016-17 από τους 528 μαθητές εισήχθησαν σε ανώτερες σχολές 22, ενώ την περσινή χρονιά από τους 657 (!) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ σχολές 49 μαθητές.

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

Και επειδή στόχος των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου ΕΠΑΛ είναι η συνεχής επιμόρφωσή τους, έχουν ιδρύσει Σχολή Γονέων, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα «Η Πόλη που Μαθαίνει» που τρέχει ο Δήμος Λαρισαίων. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους. Οι βασικές θεματικές ενότητες της εκπαίδευσης των Γονέων περιλαμβάνουν τα παρακάτω θέματα: Επικοινωνία στην οικογένεια, Συνεργασία Σχολείου- Οικογένειας, Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (διαδίκτυο, εξαρτήσεις, θέματα παιδιών με αναπηρίες, διαχείριση πένθους, διαφυλικές σχέσεις), Εκπαίδευση σε Πρακτικές Αλληλοβοήθειας και Αυτοδιαχείρισης.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass