ΑΔΥΝΑΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

POS στα σχολικά κυλικεία: Πώς;

* Προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2018 22:02

Σε τροχιά κινητοποιήσεων βρίσκονται οι μισθωτές κυλικείων δημόσιων σχολείων, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τις 58 επιχειρήσεις, μεταξύ αυτών και τα σχολικά κυλικεία, που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν τερματικά αποδοχής καρτών (POS) για τις συναλλαγές με τους πελάτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, θα πρέπει την ερχόμενη Δευτέρα να έχουν εγκαταστήσει τα μηχανήματα και να αποδέχονται πληρωμές μέσω POS.

 «Θα δώσουν οι γονείς τις χρεωστικές τους κάρτες, στα ανήλικα παιδιά τους, για να αγοράσουν ένα κουλούρι 40 λεπτά στο σχολείο; Και εμείς από τα 40 λεπτά, θα δίνουμε και προμήθεια στην τράπεζα; Οι μαθητές

δεν κάνουν χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, ενώ αντίστοιχα το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών δεν αγοράζει από τα κυλικεία», σημειώνει στην «Ε» η πρόεδρος των Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων Λάρισας, κ. Παναγιώτα Ζαμανάκου και υποστηρίζει: «Εκτός ότι στερείται λογικής, αυτή η απόφαση, είναι και αδύνατο να εφαρμοστεί στα σχολικά κυλικεία. Είναι σαν να το κάνουν εσκεμμένα, για να κλείσουμε».

Σύμφωνα με την κ. Ζαμανάκου «Έχει ξεσηκωθεί ο κλάδος πανελλήνια. Σύντομα θα πραγματοποιήσουμε συνάντηση όλοι οι Σύλλογοι, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων, στην Αθήνα και υπάρχει η πρόθεση να προβούμε σε κινητοποιήσεις. Σχεδιάζουμε να οργανώσουμε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και να καταγγείλουμε την απόφαση που πάρθηκε να βάλουμε POS. Θα κλείσουμε όλα τα σχολικά κυλικεία στη χώρα και θα βγούμε στους δρόμους…».

Να σημειωθεί ότι τα σχολικά κυλικεία υποχρεούνται από τις 11 Μαρτίου 2018 (Κυριακή) να αποδέχονται πληρωμές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών με τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών (POS).

Όσες από τις επιχειρήσεις είναι νεοσύστατες και προβούν συγκεκριμένα σε έναρξη δραστηριότητας από τις 11 Φεβρουαρίου 2018 - 11 Μαρτίου 2018 έχουν περιθώριο να συμμορφωθούν έως τις 11 Απριλίου 2018.

Όσες επιχειρήσεις προβούν σε έναρξη δραστηριότητας ή σχετική μεταβολή δραστηριότητας, μετά την 11η Μαρτίου 2018, έχουν προθεσμία συμμόρφωσης εντός μηνός από την έναρξη ή τη μεταβολή.

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass