ΑΠΕΣΠΑΣΑΝ ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

«Μαθηματικά μυαλά» 3 Λαρισαίοι μαθητές

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 17:12

Στην κορυφή των άριστων «μαθηματικών μυαλών» βρέθηκαν το προηγούμενο Σάββατο ένας φοιτητής, ένας μαθητής Λυκείου και ένας μαθητής Γυμνασίου.

Ο Λαρισαίος φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου και απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης, πήρε χάλκινο μετάλλιο στον διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό για φοιτητές SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) που αφορά πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές και πραγματοποιήθηκε στο Ιάσιο της Ρουμανίας. Να σημειωθεί ότι στη γενική κατάταξη το Μαθηματικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στα Πανεπιστήμια που συμμετείχαν, ενώ η ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλες τις ομάδες όλων των χωρών.

Επίσης είναι ξεχωριστή τιμή για τη Λάρισα, η συμμετοχή 15 μαθητών στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης». Ιδιαίτερη μνεία ωστόσο, αξίζουν οι διακρίσεις που απέσπασαν ο μαθητής της Β΄ Λυκείου του 14ου Λυκείου Λάρισας Ιωάννης Μπέλλος, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο και ο μαθητής της Β΄ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου Αθανάσιος Παπαλέξης που πήρε το αργυρό μετάλλιο. Οι ξεχωριστές αυτές διακρίσεις αποδεικνύουν το υψηλό μαθηματικό υπόβαθρο των μαθητών του νομού μας.

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας συγχαίρει τόσο τους διακριθέντες νέους, όσο και όλους τους μαθητές, που έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν στα διάφορα στάδια των πανελλήνιων διαγωνισμών της Εταιρείας.

 

KVN. EMMANOYHLIDHS                                               Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης

 

IVANNNHS MPELLOS

                                            Ιωάννης Μπέλλος

AUANASIOS PAPALEJHS

                                                       Αθανάσιος Παπαλέξης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass