ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

«Καμία διαγραφή άνεργου - σπουδαστή των ΙΕΚ»

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2017 16:09

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ θα πραγματοποιήσει, στις 12 σήμερα το μεσημέρι, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας απαιτώντας να μη γίνει «καμία διαγραφή άνεργου-σπουδαστή των ΙΕΚ από τα μητρώα του ΟΑΕΔ».

Η Διοίκηση ΕΚΛ με ανακοίνωσή της «καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το γεγονός ότι εξακολουθούν να αποκλείονται άνεργοι από τη φοίτηση σε ΙΕΚ. Ενώ υποτίθεται πως αυτό το ζήτημα ρυθμίστηκε με σχετική διάταξη στον νόμο 4430/2016 στην πράξη εξακολουθεί να υπάρχει ο αποκλεισμός, καθώς οι άνεργοι — σπουδαστές προκειμένου να μην διαγραφούν από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν προϋποθέσεις που περιγράφει ο νόμος, τις οποίες όμως μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουν.
Η συγκεκριμένη διάταξη ορίζει μεταξύ των προϋποθέσεων την υποχρέωση του άνεργου να δηλώσει τα στοιχεία του προγράμματος που συμμετέχει στον ΟΑΕΔ, πριν την έναρξή του (για τους σπουδαστές των ΙΕΚ, πριν την έναρξη των μαθημάτων). Το πρόβλημα προκύπτει από το γεγονός πως κανένας άνεργος δεν είναι ενήμερος για αυτές τις προϋποθέσεις και μάλιστα μέχρι πρόσφατα ούτε καν οι διευθύνσεις των ΙΕΚ. Είναι χαρακτηριστικό πως η εγκύκλιος του ΟΑΕΔ που ενημερώνει τις διευθύνσεις πήγε στις 12 Οκτώβρη, 2 ημέρες μετά την έναρξη των μαθημάτων. Η απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών σε γονείς των σπουδαστών γιατί δεν υπήρξε τέτοια ενημέρωση είναι πως «δεν είναι υποχρέωση του ΟΑΕΔ να τους ενημερώσει και πως οι ίδιοι θα έπρεπε να το γνωρίζουν …από μόνοι τους καθώς είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο».
Η ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι άνεργοι - σπουδαστές των ΙΕΚ είναι εγκληματική. Ήδη από το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ της πόλης μας 14 νέοι άνεργοι διέκοψαν τη φοίτησή τους για να μην διαγραφούν από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί αμέλεια ενημέρωσης. Δείχνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις πραγματικές ανάγκες των ανέργων και των σπουδαστών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass