ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Αξίζουμε καλύτερα από όσα μας υπόσχεται ο Κυρ. Μητσοτάκης»

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2017 10:55

Το τμήμα Παιδείας της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει πως «στη ΔΕΘ η ΝΔ απηύθυνε στους πολίτες ένα εμπαικτικό σύνθημα. Το κατά κ. Μητσοτάκη «αξίζουμε καλύτερα» δεν αναφέρεται σε όλο τον λαό. Ο κ. Μητσοτάκης μιλά ως εκπρόσωπος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και δεν το κρύβει. Γι’ αυτούς αγωνιά και αυτούς υπερασπίζεται. Είναι πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων. Και στην παιδεία.


Είναι εκπρόσωπος των σχολαρχών των ιδιωτικών σχολείων. Οραματίζεται μια διαλυμένη δημόσια εκπαίδευση στην οποία τύχη θα έχουν μόνο οι έχοντες τη δυνατότητα να πληρώνουν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων. Μία ταξική παιδεία που στόχο έχει από τη μια τα νέα παιδιά να μην αποκτούν ολόπλευρη γνώση, ώστε να μπορούν να κατανοούν τους νόμους κίνησης της κοινωνίας – και άρα να μπορούν να την αλλάξουν - και από την άλλη να τελειώνουν το σχολείο έτοιμα να γίνουν φθηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως «η κοινωνική ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση», όπως μας πληροφόρησε από τη Δ.Ε.Θ., οπότε είναι περιττή και μια εκπαίδευση που στόχο έχει να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες.
Πρέπει να γίνει σε όλους σαφές πως, όταν μιλά για αυτόνομα σχολεία με ελευθερία στην οργάνωση και στην κατάρτιση προγράμματος σπουδών, στη διαχείριση πόρων, την επιλογή διδακτικού προσωπικού, εννοεί ένα σχολείο χωρίς κανόνες και χωρίς κεντρική εποπτεία, με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές φοβισμένους και υποταγμένους. Είναι αυτό που δρομολόγησε ο κ. Μητσοτάκης και οι κυβερνήσεις Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια: 2.500 εκπαιδευτικοί στη διαθεσιμότητα και κλείσιμο τομέων των ΕΠΑΛ για να στείλουν τους μαθητές στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, αξιολόγηση με κομματικά κριτήρια, τιμωρητική για όσους δεν είχαν σκοπό να σκύψουν το κεφάλι, πολιτική επιστράτευση στους απεργούς καθηγητές, μαθητοδικεία για τους αγωνιζόμενους μαθητές, κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας στους δημοσίους υπαλλήλους, μέτρα τιμωρίας των αναπληρωτών εκπαιδευτικών κ.α.
Υπολογίζει όμως ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. χωρίς τον «ξενοδόχο». Ο λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει αυτή την οπισθοδρόμηση. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. θα μείνουν να ονειρεύονται τον εφιάλτη των ακραία νεοφιλελεύθερων σχεδίων τους, όσο εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα προσπαθούμε να κατακτήσουμε μια ποιοτικότερη, πιο αναβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση, με ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Για την Αριστερά η ευρεία συμμετοχή στο μορφωτικό αγαθό της Παιδείας αποτελεί στοιχείο χειραφέτησης των λαϊκών μαζών και εμβάθυνσης της δημοκρατίας. Σήμερα παρά ποτέ η γνώση είναι δύναμη, είναι μέσο κατανόησης, διαχείρισης και αλλαγής της κοινωνίας κι αυτή τη δύναμη τη θέλουμε στα χέρια των πολλών κι όχι μόνο μιας ελίτ. Πράγματι, αξίζουμε καλύτερα από τα χειρότερα που μας υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass