ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με καλούς οιωνούς ξεκινά η σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2017 22:41

Ιδιαίτερα αποδοτική και ενδιαφέρουσα ήταν η καθιερωμένη πλέον σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δήμου Τυρνάβου και τη συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ Δημοτικής Αρχής, Σχολικής Επιτροπής Παιδείας και των κατά μέρους σχολικών επιτροπών με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Τυρνάβου. Μια συνάντηση η οποία σκοπό είχε την καταγραφή τυχόν προβλημάτων που υπάρχουν στα κτιριακά συγκροτήματα.

Οικοδεσπότης ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης ο οποίος δεσμεύτηκε, ότι ο ίδιος αλλά και οι αντιδήμαρχοι, οι πρόεδροι των επιτροπών και γενικότερα η δημοτική αρχή Τυρνάβου θα σταθεί έμπρακτα δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα έχοντας ρόλο συνεργατικό, ώστε να εξασφαλιστούν και φέτος οι κατάλληλες συνθήκες εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου.

 Ο κ. Σαρχώσης έκανε επίσης αναφορά στην υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και είπε ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Δήμος προετοίμασε τα σχολεία, με βελτιώσεις των προαύλειων χώρων, βελτίωση υποδομών, επιδιόρθωση των φθορών κ.λπ, έτσι ώστε οι μαθητές να βρουν τα σχολεία τους όπως τους αξίζει. Και το φετινό καλοκαίρι συνεχίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου με απαρέγκλιτο στόχο στο εγγύς μέλλον όλα τα σχολεία του Δήμου να βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση. Μίλησε για τις εργασίες που έγιναν οι οποίες αγγίζουν το ποσό των 300.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια (επισκευάστηκαν πέντε σκεπές).

Οι παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τυρνάβου στα σχολικά κτίρια, σημείωσε ο κ. Σαρχώσης, γίνονται με κριτήριο την παλαιότητα των σχολικών κτιρίων αλλά και τις λειτουργικές ανάγκες της σχολικής ζωής, βάζοντας κάθε φορά προτεραιότητες.

Η δέσμευση της Δημοτικής αρχής για σχολεία αντάξια των προσδοκιών των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων συνεχίζεται και αυτό βλέπουμε σήμερα να αναγνωρίζει στο σύνολό της η εκπαιδευτική κοινότητα.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ρούλα Σουρλαντζή-Ζαχαράκη καλωσόρισε όλους τους παρευρεθέντες και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Στη συνέχεια στον τομέα της αναφέρθηκε σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν στις σχολικές επιτροπές, το καθεστώς εργασίας των καθαριστριών και τη δημιουργία γραφείου εκπαίδευσης στο Δήμο για την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας κ. Χρήστος Τσιόπας έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στο θέμα της καθαριότητας με την υπόσχεση ότι θα γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να είναι τα σχολεία με περιποιημένο το πράσινο, να έχουν κάδους ανακύκλωσης αλλά και πράσινους καθώς και κάδους κομποστοποίησης. Μάλιστα κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να συνεργαστούν ώστε να ενεργοποιήσουν σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν σχέση με το περιβάλλον, την ανακύκλωση, τα σκουπίδια, το νερό, τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, κ.λπ. και να τα εστιάσουν με τα υπάρχοντα δεδομένα του Δήμου μας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Μάκης Κατσικαβέλας ο οποίος αρχικά ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να λυθούν τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμμετοχή του Δήμου στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2017. Ζητήθηκε η βοήθειά τους ώστε τα σχολεία να γίνουν εργαστήρια αναπαραγωγής της σωστής οδικής συμπεριφοράς διότι, η συμπεριφορά μας ως πεζοί, ποδηλάτες, οδηγοί, είναι θέμα Παιδείας. Αυτές οι εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία συνείδησης για την κυκλοφορία στην πόλη, στο πλαίσιο και των παρεμβάσεων του Δήμου.

Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής γι’ αυτή τη συμμετοχή έχουν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό. Έχουν βαφεί στην πόλη του Τυρνάβου τα STOP, έχουν περαστεί καθρέπτες στον Αμπελώνα για τη διευκόλυνση των οδηγών όπου δεν υπήρχε καλή ορατότητα και σήμανση στο Δεύτερο Δημοτικό του Αμπελώνα.

Με τη διαρκή συνεργασία όλων, δήμου, εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων θα δοθεί η δυναμική και η ποιότητα που αρμόζει στο πολυτιμότερο τμήμα του πληθυσμού μας, τα παιδιά.

Οι διευθυντές παίρνοντας τον λόγο μίλησαν για την καλή διάθεση και συνεργασία που διαπιστώνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή είναι δίπλα τους. Καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι παρατηρήσεις που επισήμαναν οι εκπαιδευτικοί και κάποια από αυτά θα βρουν τη λύση τους άμεσα και κάποια με την επόμενη χρηματική κατανομή και κάποια άλλα θα προγραμματιστούν για αργότερα.

Η συνάντηση αυτή πραγματικά επιβεβαίωσε το κλίμα συνεργασίας ανάμεσα στη σχολική κοινότητα και τη δημοτική αρχή, ενώ διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά, τόσο το ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας των σχολικών μονάδων για να υποδεχθούν τους μαθητές όσο και η ετοιμότητα του διοικητικού μηχανισμού του Δήμου για να αντιμετωπίσει λειτουργικά και κτιριακά προβλήματα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass