ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Προβλήματα στο… μικροσκόπιο λίγο πριν το πρώτο κουδούνι

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2017 15:37

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας», επισκέφτηκε τον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σωτήριο Βούλγαρη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου έκανε αναφορά στην εφαρμογή του νέου Ενιαίου Τύπου σχολείου και υποστήριξε ότι «ουσιαστικά διαλύει το δημόσιο σχολείο», επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός της μη μείωσης της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό, καθώς και στη μη υλοποίηση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας της δέσμευσης για δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
Όπως υποστήριξαν «Υπήρξε ταύτιση απόψεων στο αίτημα για πραγματοποίηση νέων αποσπάσεων στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας κατά τη Γ’ Φάση για την κάλυψη των λειτουργικών κενών». Τέθηκε το θέμα της λειτουργίας των ΚΔΑΑΠ, ενώ έγινε αναφορά στη μείωση των δαπανών για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.
«Οι συνάδελφοι διευθυντές σχολείων, διαχειρίζονται τη «φτώχεια», τα μνημονιακά χρόνια», ανάφεραν τα μέλη του Συλλόγου, τα οποία τέλος εξέφρασαν τη διαφωνία τους για την αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας. Τόνισαν ειδικότερα ότι «πρέπει να λυθεί άμεσα το θέμα της στέγασης προκειμένου να λειτουργήσει το σχολείο».
Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ του Συλλόγου, σχετικά με αυτό το θέμα, αναφέρει: «Το Δ.Σ. είναι αντίθετο σε μεταβολές σχολικών μονάδων, οι οποίες πραγματοποιούνται με «λογιστικά» και μόνο κριτήρια. Ζητάμε την άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος με σκοπό τη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Σωτηρίτσας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass