Στα χνάρια των μεταναστών…

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2017 18:59

Η ομάδα Erasmus+ του Γυμνασίου Πλατυκάμπου πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα, στο πλαίσιο υλοποίησης διετούς Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS + ΚΑ2 με τίτλο «MIGRANT», που έχει θέμα την μετακίνηση των λαών είτε οικειοθελώς, είτε διωγμένοι από τον τόπο τους.

Οι προορισμοί τους στην Αθήνα, ήταν σχετικοί με το θέμα, όπως το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», με εκθέματα από δωρεές των Ελλήνων της Μ. Ασίας που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 και συλλέχτηκαν με πολύ κόπο και αγώνα από τη γιαγιά Φιλιώ.
Οι μαθητές πριν την εκδρομή, παρακολούθησαν μάθημα ιστορίας για την Μικρασιατική καταστροφή από τον κ. Νταφούλη Θεόδωρο, δ/ντή του σχολείου και καθηγητή ιστορίας.
Η επίσκεψη στο Μουσείο συνδυάστηκε με την παρακολούθηση της παράστασης «Φιλιώ Χαϊδεμένου», στο θέατρο Βεάκη, με πρωταγωνίστρια την Δέσποινα Μπεμπεδέλη.
Επισης επισκέφθηκαν την της Actionaid όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Προς φυγή».
Η επίσκεψή στην Αθήνα περιείχε και ξενάγηση στο σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο «Σταύρος Νιάρχος», στους χώρους της προεδρικής φρουράς, στο ραφείο που ράβονται οι στολές των ευζώνων και στο τσαρουχάδικο κ.α. Στην εκδρομή συμμετείχαν 15 μαθητές και συνόδευσαν δύο καθηγητές, η κ. Καμάρα και ο κ. Δρίβας που είναι και οι συντονιστές του προγράμματος Erasmus+ στο σχολείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass