ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Έπιασαν «δουλειά» στο 6ο Δημοτικό

* Καθημερινές οι απογευματινές δραστηριότητες για τα παιδιά

Δημοσίευση: 09 Απρ 2016 0:13

Ένα σχολείο ανοιχτό για όλους, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων έχει δημιουργηθεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας. Δεν το έχει συνηθίσει ο Λαρισαίος να περνά από ένα σχολείο και να βλέπει γονείς και μαθητές να βάφουν τα κάγκελα ή να ετοιμάζονται για πικ – νικ.

Μετά από συνεννόηση που είχε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με τη διευθύντρια του σχολείου Βάνα Καριώτη συμφωνήθηκε να ανανεωθούν κάποιοι χώροι του σχολείου με τη συνδρομή των γονέων. Έτσι, λοιπόν το περασμένο Σάββατο η ανανέωση ξεκίνησε από τα κάγκελα. Γονείς και παιδιά με πινέλα στα χέρια ξεκίνησαν τον καλλωπισμό. Η δράση μεταφέρθηκε και μέσα στην εβδομάδα με τη συμμετοχή σχεδόν όλων των μαθητών.

Οι εργασίες όμως δεν σταματούν εδώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Κωνσταντίνο Μαργαρίτη, το επόμενο διάστημα αναμένεται βάψιμο και όχι κάτι απλό αλλά με τη συνεργασία του εικαστικού Χρήστου Σαμαρά. «Ο Χρήστος Σαμαράς συμμετέχει στις δραστηριότητες που διοργανώνει τα απογεύματα ο σύλλογος στον χώρο του σχολείου», δηλώνει ο κ. Μαργαρίτης για να προσθέσει ότι «εδώ και τέσσερα χρόνια τα παιδιά μπορούν να περνούν τα απογεύματά τους με διάφορες δραστηριότητες όπως είναι ζωγραφική, σκάκι, παραδοσιακούς χορούς, μαθήματα ρομποτικής». Έτσι προσφέρουν στους μαθητές διεξόδους με μικρή οικονομική συμμετοχή. Συγχρόνως διοργανώνονται ομιλίες για την ενημέρωση των γονέων, ποδηλατοδράσεις για τη σωστή χρήση του ποδηλάτου στην πόλη αλλά και πικ – νικ σε χώρους πρασίνου.

Στις περιοχές του κέντρου δεν υπάρχουν χώροι για παιχνίδι γι’ αυτό τον λόγο οι γονείς τα πρωινά του Σαββάτου ανοίγουν το προαύλιο του σχολείου. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς τα παιδιά ανεβάζουν παράσταση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τη θεατρολόγο Αγλαΐα Νάκα και παρουσιάζουν όλα όσα έμαθαν στα απογευματινά εργαστήρια.

Στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου συμμετέχουν εκτός του κ. Μαργαρίτη, ο Νίκος Παπαλέξης στη θέση του αντιπροέδρου, η Λένα Χασιώτη στη θέση της γραμματέως, η Χρυσούλα Γκικοπούλου στη θέση του ταμία, η Σοφία Τσιανάκα, η Αθανασία Χονδρονάσιου και η Νικολέτα Πατάκη. «Έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα. Γνωριστήκαμε στο σχολείο. Δέσαμε πολύ και μέσα από την ομάδα μας στο facebook ενημερώνουμε τους γονείς όλων των παιδιών για τις δράσεις, ενώ για την επόμενη θέτουμε πάντοτε την ιδέα σε ψηφοφορία».

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass