ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 1ου ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ

Ένας θεσμός-γιορτή για το θεσσαλικό μπάσκετ

*Το τρόπαιο στον σημερινό τελικό (20.00, κλ. Αλκαζάρ) θα διεκδικήσουν, παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλου, ΓΣΛ και ΑΣ Καρδίτσας *Τιμήθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός και η οικογένεια του αείμνηστου Νίκου Νικόδημου

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2016 8:57

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Με ένα τουρνουά-γιορτή η μπασκετική Θεσσαλία υποδέχθηκε το 2016. Ο λόγος για το Σούπερ Καπ της ΕΣΚΑΘ που διεξήχθη για πρώτη φορά φέτος και στόχος των διοργανωτών είναι να καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της Θεσσαλίας. Οι ημιτελικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν  χθες στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ και το φετινό τρόπαιο θα διεκδικήσουν ο ΓΣΛ (που νίκησε με 79-65 τον Ερμή Αγιάς) και ο ΑΣ Καρδίτσας (που επικράτησε με 80-72 της ΑΕΛ). Ο τελικός θα διεξαχθεί σήμερα (και όχι αύριο όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένος λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης για το κύπελλο Ελλάδος) στις 20.00 στο κλειστό του Αλκαζάρ παρουσία του προέδρου της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλου και του γ. γραμματέα κ. Τσαγκρώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φετινό Σούπερ Καπ, που θα ολοκληρωθεί σήμερα με τον τελικό, έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων. Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι ο κόσμος στήριξε την πρωτοβουλία της ΕΣΚΑΘ και γέμισε τις κερκίδες του Κλειστού γυμναστηρίου Αλκαζάρ.

Παράλληλα στο πλαίσιο του κοινωνικού χαρακτήρα της διοργάνωσης, η διοίκηση της ΕΣΚΑΘ τίμησε χθες τον στυλοβάτη όχι μόνο του μπάσκετ αλλά γενικότερα του αθλητισμού στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό (είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που τιμά η ΕΣΚΑΘ) και τη μνήμη του κορυφαίου Λαρισαίου αθλητή όλων των εποχών Νίκου Νικόδημου απονέμοντας τιμητική πλακέτα στην οικογένειά του. Τις απονομές έκαναν ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ κ. Ντούγκος (στον κ. Αγοραστό) και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δότας (στον εγγονό του αείμνηστου Νίκου Νικόδημου που έχει το όνομά του).

Με αφορμή τη βράβευσή του από την ΕΣΚΑΘ, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός έκανε την παρακάτω δήλωση αναφερόμενος στα έργα που έχουν γίνει και θα γίνουν σε ολόκληρη τη Θεσσαλία για την ανάπτυξη του αθλήματος του μπάσκετ.

«Αυτή η τιμή ανήκει σε όλους τους ανθρώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους οποίους συνεργαζόμαστε για να αναβαθμίσουμε τους χώρους άθλησης των νέων παιδιών που αποτελούν το οξυγόνο της ζωής και τους φορείς νέων ιδεών. Στη Λάρισα έχουμε βελτιώσει τη σκεπή, τις κερκίδες και το παρκέ του κλειστού του Αλκαζάρ, στην Ελασσόνα και την Αγιά το παρκέ των κλειστών γυμναστηρίων, ενώ στα Φάρσαλα το παρκέ το έκανε ο δήμος αλλά συνεργαζόμασταν σε περίπτωση που υπήρχε πρόβλημα να δώσουμε λύση. Παράλληλα στην Καρδίτσα ξεκινήσαμε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας το νέο κλειστό το οποίο θα είναι σύγχρονο, στα Τρίκαλα έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για γήπεδο μπάσκετ και περιμένουμε από τον δήμο να ξεκαθαρίσει το θέμα με την κατασκευάστρια εταιρία, ενώ στην Αγιά έχουμε χρηματοδοτήσει το γήπεδο. Τέλος κατασκευάζουμε νέο γήπεδο στη Σκιάθο όπου υπήρχε τεράστιο πρόβλημα με τις ομάδες και ταλαιπωρία για όλο το πρωτάθλημα, στην Αλόννησο έχουμε κάνει κλειστό γυμναστήριο και τώρα βελτιώνουμε το κλειστό στον Αμπελώνα. Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε ότι έχουμε φέρει στη Θεσσαλία μεγάλου βεληνεκούς διοργανώσεις όπως το ευρωπαϊκό στο Βόλο αλλά και Πανελλήνια τουρνουά. Μ’ αυτό τον τρόπο ενισχύουμε το άθλημα του μπάσκετ και δίνουμε μεγαλύτερα κίνητρα, αλλάζουμε τα πρότυπα και γεμίζουμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, στους παράγοντες των σωματείων για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν τους προπονητές και τους αθλητές γιατί ο αθλητισμός δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες οι οποίοι μας είναι χρήσιμοι στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στις ομάδες μας, χωρίς τραυματισμούς και προβλήματα» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Με κορυφαίο τον Παπαχρήστο που στα τελευταία 15 λεπτά ήταν ο παίκτης κλειδί του Γυμναστικού, η ομάδα του Μάριο Πρίμορατς επικράτησε του μαχητικού αν και κατά μία κατηγορία μικρότερου Ερμή Αγιάς με 79-65. Η νίκη αυτή όμως επισκιάστηκε από δύο τραυματισμούς, ο ένας εκ των οποίων αποδείχθηκε σοβαρός και αφορά στον Λαμπρόπουλο που υπέστη βαρύ διάστρεμμα και κινδυνεύει άμεσα να χάσει τον Κυριακάτικο αγώνα του πρωταθλήματος. Ο άλλος τραυματισμός ήταν του Αγγελόπουλου, ο οποίος αποχώρησε στο 6ο περίπου λεπτό αλλά επανήλθε στο 25’ και αγωνίστηκε με δεμένο πόδι.

Ο ΓΣΛ πήρε από την αρχή του αγώνα είχε το προβάδισμα στο σκορ και προσπάθησε να πάρει μία διαφορά ασφαλείας. Ο Παπαχρήστος έγραψε το 25-14 (+11) στο 9’.20’’ που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο για να τελειώσει το πρώτο δεκάλεπτο με 25-18 χάρη στα καλάθια που πέτυχαν οι Περωτής και Γκανέτσας.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Περωτής ανέλαβε δράση για λογαριασμό του Ερμή και σε συνδυασμό με κάποια λάθη του ΓΣΛ αλλά και την αποχώρηση του Λαμπρόπουλου λόγω τραυματισμού κατάφερε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ.

Οι Μπόγδανος, Παπαχρήστος και Λεπενιώτης έδωσαν τις λύσεις που ήθελε ο ΓΣΛ ο οποίος άρχισε εκ νέου να «χτίζει» διαφορά (40-31 στο 19’), όμως ένα αποφασιστικό τρίποντο του Γούλα και ένα κάρφωμα του Περωτή διαμόρφωσαν το 40-36 με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Γούλας μείωσε κι άλλο τη διαφορά (40-38), όμως κάπου εκεί ο ΓΣΛ με πιεστική άμυνα και μεγάλα ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση πήγε ξανά στο +7 (49-42, στο 24’). Από κει και πέρα ανέλαβε δράση ο Παπαχρήστος, που άρχισε να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι ανεβάζοντας τη διαφορά στο +13 (61-48) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου, ενώ ο ίδιος με σουτ τριών πόντων έγραψε στο 32’ το 66-50.

Ένα ατυχές συμβάν που είχε αποτέλεσμα την αποβολή του Περωτή για την ομάδα του Ερμή, έδωσε τη δυνατότητα στον ΓΣΛ να ξεφύγει στο +18 (68-50 στο 32’.50’’) ενώ στο 33’.15’’ το ταμπλό έδειχνε 72-50 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι για τον Γυμναστικό. Ο αγώνας κάπου εκεί είχε κριθεί για να φτάσουμε στο τελικό 79-65.

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 40-36, 61-48, 79-65.

Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Λ. Φακίτσας, Β. Πιτσίλκας και Λ. Καλογερόπουλος.

ΓΣΛ (Πρίμορατς-Ζαχαρέλης): Δερμιτζάκης, Γοργόλης 5, Παπαχρήστος 24 (4), Λαμπρόπουλος 5 (1), Μπόγδανος 4, Τσιαβές 10, Νταλός 2, Αγγελόπουλος 8, Βαβάτσικος 6, Χανέλι, Σπανούλης 5, Λεπενιώτης 10 (1).

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Γιασάρης-Ζέστας): Γκανέτσας 13 (1), Μηλιώνης, Δαουλάρης 9 (1), Χαλκιάς 10 (2), Περωτής 12, Καλεμτζάκης 8, Καμπούρης 4, Γούλας 9 (1).

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Σούπερ Καπ, ο ΑΣ Καρδίτσας επικράτησε της ΑΕΛ με 80-72, σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο οι «βυσσινί» θέλησαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων ενόψει των δύσκολων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (αφού αυτός είναι ο βασικός τους στόχος) και να αποφύγουν τυχόν τραυματισμούς και επιπλέον κούραση.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Καρδίτσας αποδείχθηκε δυνατός αντίπαλος και σίγουρα το ότι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη Γ’ Εθνική δεν είναι τυχαίο.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Καρδίτσα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ φτάνοντας στο 6’ στο +7 (15-8). Η ΑΕΛ άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά, με τον Παπανικολάου να αστοχεί λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου χάνοντας έτσι την δυνατότητα να ισοφαρίσει (21-19).

Η Καρδίτσα διατήρησε το προβάδισμα και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Καμαριώτη, Γεωργίου και Παπαδόπουλο να δίνουν λύσεις όποτε η ΑΕΛ πλησίαζε στο σκορ, για να οδηγηθούμε στο 41-35 που ήταν το σκορ του α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη της τρίτης περιόδου οι «βυσσινί» έφτασαν στην ισοφάριση (43-43 στο 23’), ενώ πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο 24’ με τον Σαριμπαλίδη (47-45).

Δύο διαδοχικά τρίποντα του Καμαριώτη έκαναν το σκορ 51-49 για την Καρδίτσα, ο Κονδυλόπουλος απάντησε για την ΑΕΛ (51-51), ενώ ο νεαρός Τζήμας με μία εντυπωσιακή ενέργεια έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «βυσσινί» (54-52 στο 28’.40’’) κερδίζοντας παράλληλα το χειροκρότημα της κερκίδας.

Τελικά ένα τρίποντο του Γεωργίου 30’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου έκανε το σκορ 55-54 για την Καρδίτσα.

Η ευστοχία των Γεωργίου, Αντωνίου και Πανάρα από τη γραμμή των τριών πόντων αποδείχθηκε καθοριστική για την ομάδα της Καρδίτσας στην τελευταία περίοδο, η οποία είχε μία διαφορά περί τους δέκα πόντους στο μεγαλύτερο διάστημα. Η ΑΕΛ δεν ήταν το ίδιο εύστοχη στην τελική προσπάθεια κι έτσι το παιχνίδι έληξε με 80-72 για την ομάδα του ΑΣΚ.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 35-41, 54-55, 72-80.

Τον αγώνα διηύθυναν οι κ. Μ. Πιτσίλκας, Π. Γερακίνης και Θ. Παριανόπουλος.

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος-Τριανταφύλλου): Τζήμας 2, Αθανασόπουλος 5, Σαριμπαλίδης 6 (1), Παπαϊωάννου, Τσούτσος 8 (1), Κουτίνας 3, Κονδυλόπουλος 12 (2), Παπανικολάου 2, Μαλτέτσιος 15, Πολίτης 8 (2), Παπακώστας 8, Φιλιππόπουλος 4.

ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Φόρος-Γιουβρής): Δεσπούλης 2, Πανάρας 22 (3), Γεωργίου 11 (3), Τσιαμούρης, Πασσάς 2, Καμαριώτης 16 (2), Παπαδόπουλος 13, Αντωνίου 4 (1), Θέος 8, Κουρέπης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass