ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δύο συμβάσεις υπέγραψαν Σαρχώσης – Κοντονής

*Έργα σε Τύρναβο – Αμπελώνα και χωριά της περιοχής

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2015 7:59
Από την υπογραφή των συμβάσεων στην Αθήνα μεταξύ του υφυπουργού κ. Κοντονή και του δημάρχου Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση Από την υπογραφή των συμβάσεων στην Αθήνα μεταξύ του υφυπουργού κ. Κοντονή και του δημάρχου Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Προγραμματικές συμβάσεις για δύο σημαντικά έργα ανάπτυξης του αθλητισμού στο Δήμο Τυρνάβου υπέγραψε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή στην Αθήνα. Πρόκειται για τα «Έργα Αναβάθμισης Δημοτικών Γηπέδων Τυρνάβου» και «Ανάπλαση του Πυρήνα Α-Μαζικού Αθλητισμού της Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε ό,τι αφορά στα έργα στο Δήμο Τυρνάβου, και αυτό ειδικά του Αμπελώνα η σύμβαση αυτή υπογράφηκε στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον τομέα του Αθλητισμού και συγκεκριμένα στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που σκοπό έχει να βοηθήσει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ να γίνουν φορείς της αθλητικής, πολιτιστικής και κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης του τόπου και να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές για τη σωστή και οργανωμένη επιστημονικά και με σύγχρονα μέσα ανάπτυξης του αγωνιστικού αθλητισμού και της άθλησης των πολιτών γενικότερα.

Ο Δήμος Τυρνάβου, αποφάσισε να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την ενίσχυση και ανάπτυξη της αθλητικής υποδομής του Δήμου προβαίνοντας στη βελτίωση των συνθηκών γύμνασης των χρηστών των δημοτικών σταδίων, Γηπέδων Αργυροπουλίου, Ροδιάς, Δαμασίου και Δένδρων του Δήμου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενέταξε στο πρόγραμμά του τις εργασίες αναβάθμισης των συγκεκριμένων δημοτικών σταδίων, γηπέδων.

Οι κύριες προβλεπόμενες εργασίες είναι:

-Κατασκευή σταθερής και ασφαλούς περίφραξης ύψους 1,80 m και άνω στα απαιτούμενα σημεία.

-Σιδηροκατασκευές ενίσχυσης υφισταμένων περιφράξεων και λοιπών εργασιών.

-Αναβάθμιση χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων.

-Νέες υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.

-Συντήρηση αθλητικών χρήσεων, στίβου, σκάμματα αλτών κλπ.

-Οικοδομικές επισκευαστικές εργασίες, υγρομονώσεις, χρώσεις, επιχρίσεις, ενισχύσεις, τσιμεντοστρώσεις κλπ).

Στο ίδιο πλαίσιο και το έργο «Πυρήνα Α-Μαζικού Αθλητισμού της Δημοτικής Ενότητας Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου. Οι εργασίες που προβλέπονται στο παραπάνω έργο αφορούν:

-Δημιουργία διαδρόμου περιπατητικής και ήπιας αθλητικής δραστηριότητας με φυσικά αργιλικά ή λατομικά θραυστά υλικά.

-Επανακατασκευή χλοοτάπητα δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 5Χ5.

-Επίστρωση και εξοπλισμός παλαιού υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ.

-Εξοπλισμός με όργανα άθλησης ανοικτών χώρων.

-Λοιπές εργασίες ανάπλασης ανοικτών χώρων.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων μιλώντας στην «Ε» ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την υπογραφή των συμβάσεων και για την ολοκλήρωση μιας προσπάθειας, αιτημάτων και επισκέψεων στην Αθήνα, για τα συγκεκριμένα έργα. Η δρομολόγηση και ολοκλήρωση των αθλητικών αυτών έργων στο σύνολο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Τυρνάβου θα συμβάλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω αναβάθμιση του αθλητισμού και θα δώσουν τη δυνατότητα στους αθλητές και αθλήτριες του Δήμου να αθλούνται κάτω από καλύτερες συνθήκες. Για μας αθλητισμός σημαίνει πολιτισμός» κατέληξε ο κ. Σαρχώσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass