ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο 80ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΕ... «ΥΠΕΡΟΠΑΔΙΚΗ» ΠΑΡΕΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

100% θα ανέβει η ΑΕΛ στη Σούπερ Λίγκα

* Το Ael FC Arena είναι ένα γήπεδο «στολίδι» για όλη τη χώρα

Δημοσίευση: 03 Νοε 2015 8:35
Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά ο αθλητικογράφος Νίκος Μίχος(συνοδηγός του αείμνηστου παίκτη της ΑΕΛ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ Γιώργου Μητσιμπόνα τη μέρα του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος), ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ Βησσαρίων Αρσενόπουλος, ο νομικός Δημήτρης Χατζηπλής, ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας, ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος(πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Γρατινής, ομάδας της περιοχής της Κομοτηνής) και ο επιχειρηματίας Νίκος Ροκάς Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά ο αθλητικογράφος Νίκος Μίχος(συνοδηγός του αείμνηστου παίκτη της ΑΕΛ, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ Γιώργου Μητσιμπόνα τη μέρα του αυτοκινητιστικού δυστυχήματος), ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ Βησσαρίων Αρσενόπουλος, ο νομικός Δημήτρης Χατζηπλής, ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας, ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος(πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Γρατινής, ομάδας της περιοχής της Κομοτηνής) και ο επιχειρηματίας Νίκος Ροκάς

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Σάββας Θεοδωρίδης, κάποιοι στην ηλικία του, στα ογδόντα τους χρόνια, πάνε για πρέφα και τάβλι στο καφενείο αλλά αυτός δείχνει να έχει βρει το ελιξήριο της ζωής στον Ολυμπιακό και γενικότερα στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να εκφράζει το "ολυμπιακό κατεστημένο" αλλά τόσα πολλά χρόνια στον «ποδοσφαιρικό πόλεμο» είναι φυσιολογικό ο απέναντι να σε βλέπει σαν εχθρό.

Αποτελεί πραγματικά φαινόμενο ένας 80χρονος να ασχολείται τόσο ενεργά με την ομάδα που υπηρέτησε σαν παίκτης και σαν διοικητικός ενώ οι δυο τελευταίοι πρόεδροι του συλλόγου Κόκκαλης και Μαρινάκης του εμπιστεύονται και μέρος της επικοινωνιακής τους πολιτικής. Κάποιοι άλλοι και πολύ νεότεροι παλαίμαχοι σπάνια έχουν τόσο ενεργό ρόλο.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, γενικός αρχηγός και αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων, αποδεικνύει ότι και στη λεγόμενη Τρίτη Ηλικία οι άνθρωποι έχουν διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά και κυρίως με αυτά που πρεσβεύουν είτε αθλητικά είτε κομματικά.

Την περασμένη Κυριακή το πρωί που έκανε στάση στα Φάρσαλα επιστρέφοντας από τον αγώνα Βέροια-Ολυμπιακός 0-2 (ταξιδεύει πάντα οδικώς) αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην υπεροπαδική (κατά το υπερκομματική...) παρέα που είχε καλέσει ο επιστήθιος φίλος του, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ, Βησσαρίων Αρσενόπουλος με αρκετούς καλεσμένους, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, ο πρόεδρος του Αχιλλέα Φαρσάλων Γιάννης Μπασαγιάννης και φίλαθλοι που χρεώνονταν στην ΑΕΛ, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μας εντυπωσίασε ο απόλυτος σεβασμός που μιλούσε για όλες τις ομάδες.

Το «τοτέμ» του Ολυμπιακού που μετράει περίπου 50 τίτλους(20 σαν παίκτης και άλλους 30 σαν διοικητικός) είχε αρκετά κέφια (καμία σχέση με τον Θεοδωρίδη του γηπέδου που παρουσιάζεται εξοργισμένος) και μάλιστα μας εξέπληξαν ευχάριστα τα εγκώμια που έκανε για την ΑΕΛ και τον Αλέξη Κούγια (πριν γίνει η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Ολυμπιακό Βόλου). Μας έλεγε: «Η ΑΕΛ θα ανέβει 100% στη Σούπερ Λίγκα. Περίπατο θα κάνει γιατί έχει καλή ομάδα. Του τα είπα του Κούγια με τον οποίο βρισκόμαστε στη Μύκονο κάθε καλοκαίρι αφού έχουμε σπίτια μαζί στον Αϊ-Γιάννη. Ο Κούγιας ξέρει από μπάλα και είναι φανατικός μαζί της. Προτιμάει να κερδίσει η ομάδα του παρά να κερδίσει μια δίκη. Μπορεί να την αφήσει στη μέση γιατί έχει να δει ποδοσφαιρικό αγώνα. Έκανε την καλύτερη επιλογή γιατί η Λάρισα έχει δικό της γήπεδο. Μόνο η ΑΕΛ και Ολυμπιακός το έχουν αυτό. Το γήπεδο του Ολυμπιακού ήταν και η μεγαλύτερη προσφορά του Σωκράτη Κόκκαλη. Γηπεδάρα είναι το Ael FC Arena, χαίρεσαι ποδόσφαιρο σε αυτό. Επίσης η Λάρισα είναι ποδοσφαιρομάνα. Θα κάνει σπουδαία πράγματα με την ΑΕΛ και θα αφήσει όνομα. Να μου το θυμηθείτε αυτό. Ξέρει μπάλα γιατί έπαιξε και ήταν και διοικητικός. Το μεγάλο του στοίχημα είναι η ΑΕΛ θέλει να κάνει κάτι που δεν κατάφερε με τις υπόλοιπες που είχε... Έχει και ένα επιπλέον προσόν οι Λαρισαίοι αγαπάνε την ομάδα τους πάρα πολύ, την ζούνε και μου αρέσει αυτό που κάνουν, είναι τοπικιστές σε όλα τους. Τόσο κόσμο δεν μαζεύει κανένα γήπεδο της Περιφέρειας. Μπράβο τους...».

Η συζήτηση είχε και λίγο από... εγκληματική οργάνωση με τον Σάββα Θεοδωρίδη να εξοργίζεται λέγοντας «Εγκληματική οργάνωση έχουν μέσα μαζικής ενημέρωσης που παρουσιάζουν φάσεις μονταρισμένες. Αδιανόητο και δεν ελέγχονται από πουθενά. Προκύπτει το ερώτημα, υπάρχει σχέση διαπλοκής; Απόφαση του Αρείου Πάγου καταδικάζει κάποιον για συκοφαντική δυσφήμιση και δεν μιλάει κανένας. Τελικά τι γίνεται με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα γιατί βάζει χρήματα διαρκώς, παίρνει βέβαια και από Τσάμπιονς Λιγκ, αντίθετα με κάποιους άλλους που δεν βάζουν ούτε ένα ευρώ και θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Κάναμε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει με τις νίκες εκτός έδρας επί της Άρσεναλ και της Ντιναμό Ζάγκμπεμ. Και εκεί είχαμε εύνοια; Αυτή τη στιγμή έχουμε τον καλύτερο προπονητή τον Σίλβα που θα είναι ο διάδοχος του Μουρίνιο».

Η συζήτηση πήγε και στον... υπερκοριό με τον Σάββα Θεοδωρίδη να λέει ότι μερικά πράγματα που λέγονται ιδιωτικά μπορούν να παρεξηγηθούν.

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του θα κερδίσει αύριο την Ντιναμό Ζάγκεμπ ενώ μπορεί να φέρει ακόμα και ισοπαλία στο Μόναχο χάρη στον ικανότατο προπονητή που διαθέτει αυτή την περίοδο.

***

Πραγματικά επί δυο ώρες που ήμασταν συνδαιτυμόνες με τον Σάββα Θεοδωρίδη μας έκανε εντύπωση ότι είδαμε έναν άνθρωπο πρόσχαρο, ικανό να διηγηθεί ιστορίες από όλες τις εποχές της ομάδας του(όπως θα έκανε κάθε παλαίμαχος μιας ομάδας) αλλά παράλληλα θυμάται τους πάντες και τα πάντα. Όταν τον πειράξαμε για κάποιες εντυπωσιακές νίκες της ΑΕΛ κόντρα στον Ολυμπιακό εκτός έδρας η απάντησή του ήταν... «μια ομάδα δεν παίζει μόνη της».

ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ο επίλογος της κουβέντας τελείωσε με Αχιλλέα Φαρσάλων και είπε ότι θα δώσει ο Ολυμπιακός ένα φιλικό παιχνίδι μαζί του με τον δήμαρχο Άρη Καραχάλιο να προτείνει ημερομηνία μέσα στο Μάιο που θα συνδυαστεί και με μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass