ΑποψΕις

Στη μνήμη Νικόδημου

Δημοσίευση: 03 Νοε 2015 8:31
1968. Ανοικτό Γυμναστήριο Λάρισας: ΓΣΛ - ΕΑΛ  Ο αθλητής του ΓΣΛ Ν. Νικόδημος χαιρετά τους αθλητές της ΕΑΛ: Κ. Ψύλλα – Δ. Τσουγένη και Ιωαν. Ρεμπάκη 1968. Ανοικτό Γυμναστήριο Λάρισας: ΓΣΛ - ΕΑΛ Ο αθλητής του ΓΣΛ Ν. Νικόδημος χαιρετά τους αθλητές της ΕΑΛ: Κ. Ψύλλα – Δ. Τσουγένη και Ιωαν. Ρεμπάκη

 

 

 

 

Του Σπ. Μπαρμπούτη*

Στη μνήμη του Νίκου Νικόδημου, ενός «θρύλου» του αθλητισμού της Λάρισας είναι αφιερωμένα τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και η περιγραφή αγώνα μπάσκετ στο ανοικτό Γυμναστήριο μεταξύ του ΓΣΛ και της ΕΑΛ που μόλις τότε (1968) είχε ιδρυθεί.

Ο Ν. Νικόδημος πράγματι υπήρξε ένας «υπερ-αθλητής», αφού έγραψε την αθλητική του ιστορία σαν αθλητής του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου και σχεδόν όλων των αθλημάτων του στίβου!

Να πώς περιέγραψε τον πρώτο αγώνα μπάσκετ της ΕΑΛ, η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» το καλοκαίρι του 1968 (26 Ιουνίου):

«Εις τον πρώτο αγώνα μπάσκετ ετέθησαν οι ΓΣΛ και η νέα ομάδα της ΕΑΛ. Και παρά τις προβλέψεις για εύκολη νίκη της πρώτης, διεξήχθη ένας συναρπαστικός και αμφίρροπος αγώνας. Η ΕΑΛ σταθερά καλύτερη σ’ όλο το παιχνίδι, αποτέλεσε την ωραιότερη έκπληξη για όσους αγαπούν το μπάσκετ εις την πόλη μας. Οι νεαροί παίκται της προηγήθησαν εις το ημίχρονον με 32-28 και ένδεκα λεπτά προ της λήξεως προηγούντο 54-43. Νικήτρια τελικώς ανεδείχθη η ομάς του ΓΣΛ χάριν εις τα σφάλματα της διαιτησίας εις βάρος της ΕΑΛ και την σχετικήν απειρίαν των παικτών της ΕΑΛ με σκορ 73-69. Από την νικήτριαν καλύτεροι οι παλαιοί Λάλλας, Νικόδημος και ο ταλαντούχος νεαρός Ζαχαρακόπουλος. Διαιτηταί ήσαν οι κ.κ. Αθ. Παπουτσής και Αν. Ζιώκας.

Οι συνθέσεις των ομάδων ήσαν:

ΓΣΛ: Νικόδημος Νικ.(26), Ζαχαρακόπουλος(22), Γρηγορίου Στ.(8), Βελεγράκης(2),Ψύλλας Γ.(2),Δ. Λάλλας(10), Θωμαΐδης(3), Καρβούνης και Κολοβός.

ΕΑΛ: Παπαϊωάννου(8), Τσουγένης Δ.(11), Μηλιώνης Ορ., Ψύλλας Κων., Ρεμπάκης(1), Χαρισούλης(18), Γρηγορίου(18), Μπρουζιώτης, Ναούμ(13), Μηλιώνης Δημ., Τσουγένης Αν.»

*Ο Σπύρος Μπαρμπούτης είναι πρόεδρος της ΕΑΛ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass