ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕΤΥΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 79-69 ΚΑΙ «ΧΤΙΖΕΙ» ΣΕΡΙ

«Άλωσε» το Άργος Ορεστικό ο ΓΣΛ

* Μ. Πρίμορατς: «Κερδίσαμε σε μια σκληρή έδρα. Θέλουμε την ερχόμενη Κυριακή να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Το παιχνίδι αυτό αποτελεί ήδη παρελθόν»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2015 8:30

 

Αυτός ο Γυμναστικός δεν χάνει. Η λαρισινή ομάδα παίζοντας με πάθος και θέληση για τη νίκη πέρασε χθες με 79-69 από το Άργος Ορεστικό, σε αγώνα για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος) και αρχίζει να «χτίζει» σερί.

Οι παίκτες του Μάριο Πρίμορατς κατάφεραν να φύγουν αλώβητοι από την πιο σκληρή ίσως έδρα του πρωταθλήματος γράφοντας την πρώτη εκτός έδρας νίκη στη φετινή διοργάνωση και τη δεύτερη συνεχόμενη. Μία νίκη που στηρίχθηκε στην αποφασιστικότητα και στα μεγάλα ψυχικά αποθέματα των «πρασίνων» αλλά και στη σωστή τακτική που ακολούθησε ο Βόσνιος τεχνικός και την οποία οι άνθρωποι της λαρισινής ομάδας αφιέρωσαν (όπως είχαν υποσχεθεί πριν το παιχνίδι) στη μνήμη του Νίκου Νικόδημου, του μεγάλου αυτού αθλητή που τίμησε τη φανέλα του Γυμναστικού.

Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και το πάθος, ενώ δεν ήταν λίγες οι στιγμές έντασης μέσα σ’ ένα κατάμεστο από φιλάθλους γήπεδο, οι οποίοι δημιούργησαν «καυτή» ατμόσφαιρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η λαρισινή ομάδα να αιφνιδιαστεί στα πρώτα λεπτά, να χάσει προς στιγμή την αυτοσυγκέντρωσή της και να βρεθεί πίσω στο σκορ με 10-2. Η συνέχεια ωστόσο ήταν διαφορετική. Με πιεστική άμυνα ο ΓΣΛ άρχισε σιγά-σιγά να κερδίζει έδαφος και να παίρνει κεφάλι στο σκορ 12-15, για να ολοκληρώσει την πρώτη περίοδο στο +3 (19-22).

Η διαφορά άρχιζε σταδιακά να αυξάνει για τον ΓΣΛ στο δεύτερο δεκάλεπτο (21-27), ενώ οι «πράσινοι» έφτασαν για πρώτη φορά στο +10 (30-40), 20’’ πριν την ολοκλήρωση του α’ ημιχρόνου όμως ένα τρίποντο των γηπεδούχων σε νεκρό χρόνο διαμόρφωσε το σκορ σε 33-40.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός θέλησε να συντηρήσει μία διαφορά γύρω στους 12 πόντους. Οι γηπεδούχοι με μικρά ξεσπάσματα προσπαθούσαν να πλησιάσουν στο σκορ, όμως οι Τσιαμπάλης και Παπαχρήστος με κάποια αποφασιστικά τρίποντα δεν επέτρεψαν στον αντίπαλο να πετύχει τον στόχο του και έδωσαν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ (51-65) στο 30’.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Γυμναστικός επέβαλε τον ρυθμό του διατηρώντας τη διαφορά των 14 πόντων που απέκτησε στην προηγούμενη περίοδο. Η εικόνα κάπως χάλασε στα τελευταία λεπτά κυρίως λόγω αδυναμίας στο αμυντικό ριμπάουντ που έδωσε τη δυνατότητα στο Άργος Ορεστικό να «ροκανίσει» τη διαφορά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει την εις βάρους του κατάσταση. Το ταμπλό έδειχνε 67-72 στο 38’.25’’, ωστόσο οι παίκτες του ΓΣΛ έδειξαν ότι διαθέτουν αποθέματα δυνάμεων και με ψυχραιμία στις κινήσεις τους, κατάφεραν να φτάσουν στο +12 (67-79), 18’’ πριν τη λήξη, για να οδηγηθεί το παιχνίδι στο τελικό 69-79.

Από τη λαρισινή ομάδα ξεχώρισαν οι Παπαχρήστος (άρχισε να βρίσκει τον καλό του εαυτό), Τσιαμπαλής (σε κρίσιμα σημεία έδινε λύσεις από τα 6.75μ.), Αγγελόπουλος (στο διάστημα που έπαιξε κυρίως στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ουσιαστικός), ενώ ο Δερμιτζάκης που έδωσε για πρώτη φορά το «παρών», έστω και για μικρό χρονικό διάστημα λόγω του τραυματισμού του έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικές λύσεις στην ομάδα.

Ο Μάριο Πρίμορατς ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Λεπενιώτη, Λαμπρόπουλο, Παπαχρήστο, Μπόγδανο και Νταλό, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν όλοι οι παίκτες.

«Ήταν μία νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Είναι ξεκάθαρα προϊόν της θέλησης και της αποφασιστικότητας των παικτών. Φαίνονταν στο πρόσωπό τους ότι ήρθαν αποφασισμένοι για τη νίκη. Στόχος μας είναι την ερχόμενη Κυριακή να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Το παιχνίδι αυτό αποτελεί ήδη παρελθόν» σχολίασε αμέσως μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του ΓΣΛ, Μάριο Πρίμορατς.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 14-18, 18-25, 18-16

Γ.Σ.Λ. 1928: Δερμιτζάκης 2, Τσιαμπαλής 16 (4), Παπαχρήστος 24 (3), Λαμπρόπουλος 4, Μπόγδανος 11 (1), Τσιαβές 5, Νταλός, Αγγελόπουλος 10, Βαβάτσικος 4, Χανέλι, Λεπενιώτης 3 (1)

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: Σαββίδης 3, Κίτσιος 2, Μιχαηλίδης 11 (2), Μαυρίδης 19, Τράντας 12 (2), Κώττας 13, Χατζόπουλος 9, Μπέλος, Μποτάνης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass