Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕ 1-0

Ένα και να καίει…

Δημοσίευση: 02 Νοε 2015 9:29

 

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρ. Αρχοντούλης

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Ένα γκολ του Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς(48΄) ήταν αρκετό για να κρίνει το χθεσινό θεσσαλικό ντέρμπι  μεταξύ της ΑΕΛ και του Ολυμπιακού Βόλου που έγινε παρουσία 10500 θεατών στο Ael Fc Arena και να διατηρήσει τη λαρισινή ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας  με την υπόθεση άνοδο να ξεκαθαρίζει αφού πλέον ΑΕΛ και Κέρκυρα δείχνουν αδιαφιλονίκητα φαβορί.

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε χθες με δυο πρόσωπα, ένα άσχημο στο πρώτο μέρος και ένα πολύ καλό στο δεύτερο μέρος.

Οι ποδοσφαιριστές της λαρισινής ομάδας στη αρχή παρουσιάστηκαν αγχωμένοι και ευάλωτοι στο λάθος με εξαίρεση  τον Αναστασόπουλο που από την αρχή της αναμέτρησης έδειξε ότι θα κάνει μεγάλο παιχνίδι.

Οι «βυσσινί» πέταξαν ένα ημίχρονο στο οποίο εκτός από άσχημη εμφάνιση είχαν και πολλά νεύρα που το «πλήρωσαν» με πολλές κίτρινες κάρτες. Μια ευκαιρία με τον Βέρτζο στο 33΄ και πέραν αυτής τίποτα άλλο…

Ο κόσμος έδειξε να έχει «παγώσει» μέχρι τη στιγμή που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και ο Γιοβάνοβιτς στο 48΄ πέτυχε το 1-0 και έδωσε λύση στο επιθετικό πρόβλημα.

Ο Ντόστανιτς που παρέταξε την ομάδα με ένα «καθαρό» 4-4-2 ζήτησε στο ημίχρονο και πέτυχε από τους παίκτες του να έχουν περισσότερο ποδοσφαιρικό θράσος και να μην φοβηθούν τον αντίπαλό τους γιατί είναι καλύτεροι. Είπε χαρακτηριστικά στο ημίχρονο… «Παίζουμε με μια ομάδα που είμαστε καλύτερή της . Ας το αποδείξετε για σας και τον κόσμο».

Και αφού έγινε το 1-0 οι παίκτες της ΑΕΛ απελευθερώθηκαν, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες αλλά βρήκαν αντιπάλους το δοκάρι (στο σουτ του Μπόγιοβιτς στο 68΄) και τον Στρατηλάτη που ήταν σε καλή μέρα.

Οι αντίπαλοί τους δεν έκαναν ούτε μια οργανωμένη φάση και απείλησαν την εστία του Καβουσάκη από ένα λάθος του τερματοφύλακα της ομάδας που δεν εκμεταλλεύτηκε  ο Λαρισαίος Αντώνης Τσιάρας.

Το τελικό 1-0 πανηγύρισαν έξαλλα οι παίκτες μαζί με τους φιλάθλους που έμειναν  για ένα τέταρτο μετά το τέλος στο γήπεδο για να συνεχισθεί η γιορτή.

Η ΑΕΛ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί με τον Ντόστανιτς να γράφει ιστορία αφού πλέον  έχει επτά επίσημα παιχνίδια αήττητος (με έξι νίκες και μια ισοπαλία) και άλλα δώδεκα  φιλικά παιχνίδια . Φέτος κανένας δεν έχει κερδίσει τους «βυσσινί»  από τη μέρα που ξεκίνησαν την προετοιμασία τους. Και το ρεκόρ μεγαλώνει κάθε αγωνιστική….

Σειρά έχει την Παρασκευή ο Κισσαμικός στον αγώνα που θα γίνει στο Ρέθυμνο (6 μ.μ. ΟΤΕ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το παιχνίδι για μια ακόμα φορά με διαφορετική ενδεκάδα και τακτική 4-4-2.Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καβουσάκης, στην άμυνα οι:Μονιάκης(αριστερά), Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς(σέντερ μπακ), Νικολάκης(δεξιά), κεντρικά χαφ τον Αναστασόπουλο και το Ναγιάρ  και πιο μπροστά τους: Μπουντόπουλο(δεξιά), Πάτο(αριστερά) και στην επίθεση τους Μαρουκάκη, Μπόγιοβιτς(για πρώτη φορά τέτοιο δίδυμο στην επίθεση) Ουσιαστικά σέντερ φορ ήταν ο Μαρουκάκης  ενώ στα πλάγια έπαιζε ο Μπόγιοβιτς.

Η πρώτη μισή ώρα δεν αντέχει σε κριτική αφού ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα χωρίς να απειλεί ενώ η ΑΕΛ έπαιζε αγχωμένα και ίσως φοβισμένα αδικαιολόγητα. Οι φίλαθλοι ήταν αυτοί που ουσιαστικά  έπαιζαν… μπάλα με τις θερμές εκδηλώσεις τους…

Η πρώτη καλή φάση έγινε για την ΑΕΛ με τον Βέρτζο στο 33΄ και από το 35΄ και μετά σε ένα μαρκάρισμα του Γιοβάνοβιτς στον  Ντεπέτρις  άρχισε το θεσσαλικό ντέρμπι να παίρνει τα ...χαρακτηριστικά του. Τρία λεπτά διακοπή , κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο και αψιμαχίες μεταξύ των παικτών.

Η ΑΕΛ από τότε άρχισε να παίρνει «φωτιά». Και στις αρχές του δεύτερου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έκανε το 1-0 και «κυνηγούσε» και δεύτερο τέρμα. Ο Ολυμπιακός Βόλου πήγε να απειλήσει από λάθος του Καβουσάκη ενώ ο Μπόγιοβιτς στο 68΄ σημάδεψε το δοκάρι.

Το 2-0 δεν ήρθε ενώ ο  Βέρτζος φρόντισε να μην κινδυνεύει η εστία της λαρισινής ομάδας.

Το θεσσαλικό ντέρμπι «βάφτηκε» δίκαια «βυσσινί»  με την ΑΕΛ να αποδεικνύει ότι φέτος είναι ασταμάτητη. Η Σούπερ Λίγκα κάθε αγωνιστική πλησιάζει πιο κοντά.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

3΄: Σουτ του Τσιάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ.

33΄: Από αριστερά φεύγει γρήγορα ο Πάτο τη μεταβιβάζει στον Βέρτζο μέσα στη μεγάλη περιοχή που σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στρατηλάτη.

40΄:Σουτ του Μαρουκάκη, ύστερα από ωραία πάσα του Μπουντόπουλου,  λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

42΄: Μετά από ωραία ενέργεια ο Ντεπέτρις δίνει στον Διαμαντόπουλο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ.

48΄: Κόρνερ από αριστερά του Μπουντόπουλου και μετά από σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου ο Γιοβάνοβιτς κάνει το 1-0.

 53' :Διαγώνιο σουτ του Μπουτζίκου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.

59΄: Σουτ του Πάτο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στρατηλάτη.

65΄: Ο Καβουσάκης στην προσπάθειά του να σουτάρει βρίσκει τον Τσιάρα και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ.

68΄:Μπαλιά του Αναστασόπουλου στον Μαρουκάκη αλλά προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και αποκρούει με τα πόδια ο Στρατηλάτης.

68΄: Σουτ του Μπόγιοβιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει στη συμβολή του οριζόντιου και του αριστερού κάθετου δοκαριού του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Βόλου και στη συνέχεια ο ίδιος μπλοκάρει.

73΄: Ο Μαρουκάκης σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Στρατηλάτη.

86΄: Σουτ του Μπόγιοβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Στρατηλάτης.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ ήτα ο Αναστασόπουλος, παίκτης για Σούπερ Λίγκα. Ο Καβουσάκης  δεν πιέσθηκε αλλά έκανε ένα λάθος που δεν μας έχει συνηθίσει. Ο Νικολακάκης πήγε πολύ καλά  στην επίθεση αλλά στην άμυνα ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο μέρος από τον Ντεπέτρις. Ο Μονιάκης πήγε πολύ καλά αμυντικά  απέναντι στο Νικολιά. Ο Βέρτζος σούπερ αμυντικός ενώ ο Γιοβάνοβιτς πέτυχε το «χρυσό»  γκολ.

Ο Ναγιάρ δεν φάνηκε με εξαίρεση το κράτημα της μπάλας στα τελευταία λεπτά. Ο Μπουντόπουλος καλός στο πρώτο μέρος αλλά όχι στην επανάληψη. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Πάτο . Ο Μαρουκάκης μαχητικός ενώ ο Μπόγιοβιτς δεν πήγε καλά στο πρώτο μέρος αλλά πολύ καλός στην επανάληψη. Ψάχνει ένα τέρμα που θα του ανεβάσει την ψυχολογία. Δεν τον θέλει η μπάλα.

Ο Καπός όσο μπήκε είχε αρκετά τρεξίματα ενώ ο Κουτσιανικούλης δεν φάνηκε. Ο Κομεσίδης είχε στόχο να βοηθήσει αμυντικά, αυτός ήταν και ο λόγος που τον χρησιμοποίησε ο Ντόστανιτς στα τελευταία λεπτά.

Από τον Ολυμπιακό Βόλου καλύτεροι οι: Στρατηλάτης, Τσιάρας, Ντεπέτρις(κυρίως στο πρώτος μέρος).  Μας άρεσε ότι η ομάδα αυτή ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να κάνει παιχνίδι σκοπιμότητας. Πάντως δεν μπόρεσε να αντιδράσει μετά το 1-0 και δίκαια έχασε…  

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κατσικογιάννη (Ηπείρου)  που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Βέρτζο, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλο, Πάτο, Μαρουκάκη, Μπόγιοβιτς, Μπουτζίκο,, Τσιάρα, Νάστο, Νικολόπουλο.

Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δυο βοηθοί κ.κ. Τζιαμπάσης, Τζιουβάρας (Κοζάνης)

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Νικολακάκης (84′ Κομεσίδης), Μονιάκης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Ναγιάρ, Μπουντόπουλος (77′ Κουτσιανικούλης), Πάτο, Μαρουκάκης (75′ Καπός), Μπόγιοβιτς

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σούλης Παπαδόπουλος): Στρατηλάτης, Αρβανίτης, Ντάσιος, Καραμανλής, Μπουτζίκος, Τσιάρας, Νάστος(17′ Νικολόπουλος), Τσιλιγκίρης (63′ Μοράν), Ντεπέτρις, Διαμαντόπουλος (71′ Γουόρντεν), Νικολιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass