ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΟΠΑΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Επέστρεψαν στο... «σπίτι» τους

* Και επανήλθαν οι σκέψεις για μουσείο

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 10:40

 

Ήταν όλα διατηρημένα άψογα τυλιγμένα προσεχτικά όπως ταιριάζει σε μια μεγάλη ομάδα που σέβεται την ιστορία της. Και αναφερόμαστε στα τρία τρόπαια που έχει κατακτήσει η ΠΑΕ ΑΕΛ και αυτά είναι το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1988, τα κύπελλα Ελλάδας 1985, 2007 που τα είχε φυλάξει σαν «κόρη οφθαλμού» ο σύνδεσμος φιλάθλων Monsters και τα παρέδωσε χθες στην ερασιτεχνική.

Ο σύνδεσμος τα είχε κρατημένα από τις 31 Ιουλίου 2013 όταν είχε διαλυθεί η ΠΑΕ. Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Στις 31-7-2013 και ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 μόλις είχε διαλυθεί, ο σύνδεσμος πήρε την πρωτοβουλία εκτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και πιθανούς κινδύνους, να αναλάβει την ιστορική ευθύνη της φύλαξης των τροπαίων της Ομάδας ενημερώνοντας για τις ενέργειές του τη διοίκηση της ερασιτεχνικής. Στη συνάντηση με τον εκπρόσωπο της τότε ΠΑΕ Μίμη Τσακμακίδη συντάχθηκε έγγραφο παραχώρησης των τροπαίων σε μέλη της διοίκησης του συνδέσμου με κάθε επισημότητα αντίθετα με πολλές ανακρίβειες που κατά καιρούς ακούστηκαν. Σε όλο το διάστημα των ετών αυτών η βασική μας επιδίωξη ήταν να δημιουργηθεί ένα μουσείο της ΑΕΛ που θα φιλοξενήσει την ιστορία της Ομάδας και τα τρόπαιά της. Οι εξελίξεις, τα προβλήματα και η δυσκολία επικοινωνίας με το ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν βοήθησαν προς την κατεύθυνση αυτή. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε με όλη μας τη δύναμη στην ιδέα της δημιουργίας του μουσείου της ΑΕΛ γιατί θεωρούμε πως τα τιμημένα της τρόπαια πρέπει να στέκονται περήφανα εκεί μέσα και να εμπνέουν τις νέες γενιές οπαδών της ΑΕΛ και όχι να κρυφτούν πάλι σε γραφεία. Εμείς, όπως έχουμε αποδείξει και σε κοινωνικές πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, θα διαθέσουμε με μεγαλύτερη προθυμία και χαρά από κάθε άλλη φορά ειδικευμένα εργατικά χέρια για την πραγμάτωση αυτού του ιερού σκοπού εθελοντικά».

Η κίνηση σίγουρα σημαντική για την ιστορία της ομάδας που αρχίζει και ανακάμπτει αλλά πιο σημαντικό ότι αρχίζει να επανέρχεται η ιδέα του μουσείου της ΑΕΛ η οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της άσχημης πορείας της ομάδας είχε εγκαταλειφθεί.

Τα τρία τρόπαια που παρέλαβαν με κάθε επισημότητα τα μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΛ υπογράφοντας το σχετικό πρωτόκολλο ο πρόεδρος κ.Κυριακού και ο γραμματέας κ.Νάκας.

Στη τελετή αυτή τα τρόπαια έλαμπαν ενώ παρών ήταν και ο τραυματιοφορέας Σπύρος Θεοχαρίδης που έγινε θέμα μέχρι στο δημοφιλές σόου της Έλεν ντε Τζενέρις στην αμερικανική τηλεόραση για τα όσα συνέβησαν κατά τη μεταφορά του παίκτη του Εργοτέλη όταν τραυματίστηκε εκτός αγωνιστικού χώρους στην αναμέτρηση Εργοτέλη-ΑΕΛ. Ήρεμος και ψύχραιμος, αγαπητός όπως πάντα το μόνο που σχολίασε με το χιούμορ που τον διακρίνει στη ζωή του ήταν ότι αν τα 4.000.000 views κόστιζαν 50 λεπτά το ένα θα έπαιρνε την ΠΑΕ ΑΕΛ. Πάντως υπήρχε άλλη μια πλευρά του θέματος, όπως έλεγε, που δεν έδειξε η τηλεοπτική εικόνα, η γρήγορη αποκατάσταση του τραυματία του Εργοτέλη που αν το έδειχναν θα μιλούσαν για ιατρικό θαύμα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass