ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ναγιάρ αντί Λαμπρόπουλου

* Ποδοσφαιρικός πολιτισμός ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 11:00

 

Του Σωτ. Κέλλα

Στην ΑΕΛ ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί (10 π.μ.) η προετοιμασία ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.

Ο τεχνικός της ομάδας Ράτκο Ντόστανιτς μέχρι χθες γνώριζε ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κουτσιανικούλη (ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) αλλά τελευταία στιγμή στους τραυματίες προστέθηκε και ο Λαμπρόπουλος που έχει ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς με αποτέλεσμα ο παίκτης να μείνει εκτός αποστολής (αν και θα δοκιμάσει στην τελευταία προπόνηση το πόδι του). Τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει ο Σεμπαστιάν Ναγιάρ που προέρχεται από ένα υπέροχο παιχνίδι, έστω και σαν αλλαγή, κόντρα στον Εργοτέλη.

Οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεση του προπονητή που έχει πολλές λύσεις με στόχο η ομάδα να σπάσει μια παράδοση 19 χρόνων που τη θέλει να φεύγει χωρίς νίκη από τη Ριζούπολη.

Η τελευταία νίκη της ΑΕΛ σημειώθηκε στις 9 Μαρτίου του 1986, για το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, όταν η ΑΕΛ νίκησε με 2-1 με σκόρερ τους Ζιώγα στο 9ο λεπτό και Κολομητρούση στο 90ό λεπτό, ενώ για τον Απόλλωνα Σμύρνης είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαγγιώρος στο 29ο λεπτό.

Μετά τη σημερινή προπόνηση θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ΑΕΛ αύριο μπορεί να αγωνίζεται με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά το μυαλό πολλών είναι στο παιχνίδι της 1ης Νοεμβρίου με τον Ολυμπιακό Βόλου που θα γίνει στις 6 μ.μ., στο Ael Fc Arena.

Μάλιστα στόχος είναι να υπάρξει ποδοσφαιρικός πολιτισμός και για τον λόγο αυτό η ΠΑΕ ΑΕΛ αποδέχθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού Βόλου για τριάντα προσκλήσεις ενώ προσκαλεί και τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο στον αγώνα μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους του παραχωρώντας σουίτα του γηπέδου!

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕΑ ΑΕΛ αναφέρει τα εξής:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ παρά τα αναφερόμενα στους κανονισμούς που καθορίζουν την παράδοση μόνο 10 προσκλήσεων στις φιλοξενούμενες ομάδες, αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου για την παράδοση σε αυτήν 30 προσκλήσεων.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θα προβεί σε όλες τις διαδικασίες ώστε οι παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου να φιλοξενηθούν σε τουλάχιστον 2 σουίτες του AEL FC ARENA.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας θα παραχωρήσει την προσωπική του σουίτα, αφού ως γνωστόν ουδέποτε τη χρησιμοποιεί και παρακολουθεί τους αγώνες μαζί με τους οπαδούς, στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος μπορεί εκεί να φιλοξενήσει μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βόλου, είτε προσωπικούς φίλους και συγγενείς του».

ΠΟΙΟ ΥΠΟΠΤΟ;

Οι εξηγήσεις για τις οποίες είχε καλέσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οκτώ ΠΑΕ της Β' Εθνικής κατηγορίας για "ύποπτα" παιχνίδια τελικά ήταν "συνάντηση γνωριμίας" και οι διαπιστώσεις του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA αποδεικνύονται άνευ ουσίας μεταξύ των άλλων στα ύποπτα παιχνίδια ήταν και το ΑΕΛ-Παναχαϊκή (25/5/2015, 6η αγωνιστική play off, 1-0).

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΕΑ όταν είδε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια είπε: "πώς είναι δυνατόν να υπάρχει στοιχηματισμός στο over και το παιχνίδι να έρχεται under".

Το "παρών" στη συνεδρίαση της ΕΕΑ έδωσαν εκτός του κ.Κούγια και οι δικηγόροι των ΠΑΕ Παναχαϊκή, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Εργοτέλης, Χανιά, Παναιγιάλειος (η Ερμιονίδα είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης) που άκουσαν τα μέλη της Επιτροπής να κάνουν λόγο για "συνάντηση γνωριμίας" και να διαπιστώνουν ότι στους φακέλους της BFDS περιλαμβάνονται κυρίως στατιστικά στοιχεία!

Γι' αυτό και όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου... "Η Επιτροπή αποφάσισε όπως προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για τη συγκέντρωση επιπρόσθετων αποδεικτικών στοιχείων. Η συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης θα ορισθεί τις προσεχείς ημέρες".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΕΑ που ανέλαβε με τη αλλαγή του νόμου Κοντονή και την εξέταση για τα "ύποπτα" παιχνίδια δεν αύξησε και τις αρμοδιότητές της για να κάνει τις σχετικές ανακρίσεις.

Η επόμενη συνεδρίαση που θα γίνει στις 5 Νοεμβρίου μάλλον θα είναι άνευ ουσίας.

Οι πέντε "ύποπτοι" αγώνες ήταν οι:

1. Λάρισα - Παναχαϊκή (25/5/2015, 6η αγωνιστική play off, 1-0)

2. Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος (3/6/15, 8η αγωνιστική play out, 2-1)

3. Παναιγιάλειος - Ερμιονίδα (7/6/15, 9η αγωνιστική play out, 2-0)

4. Αχαρναϊκός - Καλλιθέα (14/6/15, 10η αγωνιστική play out, 0-2)

5. Εργοτέλης - Χανιά 28/9/15 (1η αγωνιστική 2015-16, 0-1).

Προκαλεί εντύπωση ωστόσο, το γεγονός ότι για τους αγώνες της β' κατηγορίας που έγιναν πέρσι, στις ομάδες έχουν ασκηθεί διώξεις από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ, έχουν κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Football League και έχουν απαλλαγεί αφού δεν προέκυψε εμπλοκή ποδοσφαιριστών, προϋπόθεση που απαιτεί ο πειθαρχικός κώδικας. Από την ΕΕΑ πάντως, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι δεσμευτικές.

Να σημειωθεί ότι η μοναδική ποινή που μπορεί να επιβάλλει η ΕΕΑ είναι η απαγόρευση της συμμετοχή των ομάδων στο κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ και όλων των στοιχηματικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα..

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ

Χωρίς εκπλήξεις και άλλους υποψήφιους , οι Αλέξης Κούγιας και Αντώνης Ρέλλας εκλέχθηκαν χθες α’ και β’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η εκλογή τόσο του προέδρου της ΑΕΛ όσο και του ομολόγου του από τον Παναιγιάλειο ήταν ομόφωνη από το συμβούλιο του διοικητικού φορέα της δεύτερης εθνικής κατηγορίας.

ΑΝΑΒΟΛΗ

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της ΠΑΕ ΑΕΛ, για όσα διαδραματίστηκαν στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Εργοτέλη το Σάββατο (17/10) στο AEL FC ARENA, καθώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας είχε να παρευρεθεί σε δίκη. Εκτός από την ΠΑΕ ΑΕΛ σε απολογία έχουν κληθεί ο Κωνσταντίνος Τσαρέας (φροντιστής), Βασίλης Κισκίνης (β' διερμηνέας). Η υπόθεση θα εκδικασθεί την ερχόμενη Πέμπτη (29/10) και ώρα 10:30.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass