ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΓΙΑ 10η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ

Πανελλήνιος μαραθώνιος κολυμβητικός αγώνας «Φιλοκτήτης» 2015

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2015 7:58
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την προηγούμενη διοργάνωση Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την προηγούμενη διοργάνωση

Η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας (Ν.Ε.Λ.), ο Δήμος Αγιάς, η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση «Καλυψώ» και το Café Spitaki συνδιοργανώνουν τον 10ο Πανελλήνιο Μαραθώνιο Κολυμβητικό Αγώνα «Φιλοκτήτης». Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 και θα περιλαμβάνει δύο παράλληλες διαδρομές απόστασης 10 και 5 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση του αγώνα των δέκα χιλιομέτρων θα δοθεί από το λιμάνι του Αγιοκάμπου στις 11 το πρωί ενώ αυτή των 5 χιλιομέτρων από την παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας στη 1 το μεσημέρι. Ο τερματισμός και των δύο διαδρομών θα γίνει στην παραλία της Βελίκας στην οργανωμένη ακτή μπροστά από το Café Spitaki.

Ο «Φιλοκτήτης», που φέτος γιορτάζει τα δέκα χρόνια, είναι μια αθλητική και πολιτιστική γιορτή για τα παράλια του νομού και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Εδώ και δέκα χρόνια παράγει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, η οποία προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού μεταξύ των οποίων και ο αθλητικός τουρισμός.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην υποψηφιότητα της Λάρισας ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021. Εθελοντές θα συλλέγουν υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητας και θα ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους για το όλο εγχείρημα.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι η Ελληνική Ομάδας Διάσωσης, οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Διασωστική Ομάδα Πιερίας.

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στα e-mail topalis.k@gmail.com και marathonswim@marathonswim.gr ενώ οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, συμπληρώνοντας πριν την εκκίνηση υπεύθυνη δήλωση. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση που θα πιστοποιεί ότι είναι υγιείς.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο Café Spitaki θα διοργανωθεί ο καθιερωμένος βραδινός «κολυμβητικός περίπατος» απόστασης 1 περίπου χιλιομέτρου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον αγώνα και να διανυκτερεύσουν στην περιοχή το Σάββατο ή και Κυριακή θα πρέπει να το δηλώσουν, καθώς επίσης και τα συνοδά μέλη, μαζί με την αίτηση συμμετοχής, ώστε η οργανωτική επιτροπή να φροντίσει για την εξασφάλιση της διαμονής τους. Τονίζεται ότι συνοδά μέλη δεν απαιτούνται για τον συγκεκριμένο αγώνα, αλλά υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας τους. Το κόστος της διανυκτέρευσης για αθλητές και τους συνοδούς τους ανέρχεται στα 20 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο. Οι αθλητές θα βραβευτούν για την προσπάθειά τους σε μια σεμνή τελετή με μπουφέ μετά το πέρας των αγώνων.

Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στελεχώνουν και τη φετινή χρονιά οι κ. Νίκος Ντάγκας, Κώστας Τοπάλης και Άρης Γαλάτος. Σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής: «Από το μακρινό 2006 όποτε και αναλάβαμε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης και της καθιέρωσης ενός αγώνα ανοικτής θάλασσας στα παράλια του νομού Λάρισας άλλαξαν πολλά. Αυτό που δεν άλλαξε όμως -σε πείσμα των καιρών- είναι η θέληση, η επιμονή, η αντοχή της ψυχής, η δύναμη της καρδιάς και πολλά ακόμη που εκφράζουν τους κολυμβητές μεγάλων αποστάσεων. Κάθε τερματισμός είναι χαρά για τους υπόλοιπους. Ακόμα και η ατυχής προσπάθεια αγκαλιάζεται το ίδιο και απολαμβάνει το χειροκρότημα όλων γιατί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό το σπουδαίο είναι η συμμετοχή και η συλλογικότητα. Η στήριξη και η ανάδειξη του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού ως μέσο σωματικής αλλά και πνευματικής άσκησης -δεδομένου της ζοφερής κοινωνικής πραγματικότητας- είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Ο «Φιλοκτήτης» είναι μια αθλητική και πολιτιστική γιορτή για τα παράλια του νομού και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Εδώ και 10 χρόνια παράγει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, η οποία προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού μεταξύ των οποίων και ο αθλητικός τουρισμός. Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς από τη μεγάλη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα που γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής αλλά και από την προβολή του αγώνα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σε όλη την επικράτεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass