Ο ΔΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΝΒΑ, ΚΛΙΦ ΛΕΒΙΝΓΚΣΤΟΝ ΣΤΗΝ «Ε»

«Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα...»

* ΠΩΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΓΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2008 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:08
Αν το μπάσκετ για πολλούς είναι θρησκεία τότε μεγαλύτερη αμαρτία από το να μην έχει θαυμάσει κάποιος τα καρφώματα του Κλίφ Λέβινγκστον δεν... υπάρχει. Ο παίκτης που όταν είχε έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον ΠΑΟΚ είχε δημιουργήσει πραγματικό σεισμό... ήταν χθες στην πόλη της Λάρισας. Πλέον είναι βοηθός προπονητή στην Εθνική Ομάδα του Κατάρ και λίγο τα κιλά του, λίγα τα αρκετά χρόνια που πέρασαν από τότε που έφυγε από την Ελλάδα τον κάνουν δύσκολα αναγνωρίσιμο. Το μόνο που έμεινε ανέγγιχτο από το πέρασμα του χρόνου είναι το εντυπωσιακό του χαμόγελο. Η «Ε» συνάντησε τον Κλίφορντ Λέβινγκστον λίγο μετά τη λήξη του αγώνα ΑΕΛ ΓΣ - Κατάρ (αφού είναι βοηθός προπονητή) και αυτά που μας είπε ήταν ενδιαφέροντα
* Από τότε που έφυγες από την Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που επιστρέφεις;
-Ναι είναι η πρώτη φορά. Και το περίμενα πώς και πώς από τη στιγμή που έμαθα ότι θα έρθουμε εδώ.
* Τι θυμάσαι από την περίοδο που έπαιζες στη χώρα μας;
-Ένα πράγμα που θυμάμαι είναι ο κόσμος που με έκανε να νιώθω σαν το σπίτι μου. Πάντα ήταν ενθουσιώδης και το γούσταρα και εγώ αυτό να σου πω την αλήθεια. Δεν το είχα ξανασυναντήσει. Όλοι φωνάζαν και αυτό είναι κάτι που δεν βρίσκεις εύκολα σε άλλες χώρες.
* Όλοι οι Έλληνες φίλοι του μπάσκετ σε θυμούνται για τα εντυπωσιακά σου καρφώματα...
- (Χαμογελάει και κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση που έκανε μετά από κάθε του κάρφωμα...) Το απολάμβανα το παιχνίδι και ήθελα να το ξέρουν όλοι μέσα στο γήπεδο παίκτες και φίλαθλοι πως το παιχνίδι για μένα ήταν γιορτή. Γι’ αυτό έδινα τον καλύτερό μου εαυτό. Και αυτό να ξέρεις μου έδινε δύναμη. Γινόμουν ένα με τους οπαδούς και οι οπαδοί γίνονταν κομμάτι από μένα. Αυτός ήταν συνδυασμός. Αν δίνεις συνεχώς αυτό που έχεις μέσα σου στο τέλος θα λάβεις και αυτά που θα λάβεις θα σε ικανοποιήσουν περισσότερο.
* Έτυχε να παρακολουθήσεις ξανά ελληνικό πρωτάθλημα ή κάποια ελληνική ομάδα;
- Να σου πω την αλήθεια όχι. Αλλά χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ είδα ένα παιχνίδι για την Ευρώπη, μια ομάδα το Μαρούσι και μου άρεσε πολύ.
* Θυμάσαι κάποιον από τους τότε συμπαίκτες σου ή πέρασαν πολλά χρόνια;
- Πώς δεν θυμάμαι. Τι λες τώρα. Θυμάμαι τον Φασούλα, τον Κόρφα, τον Μπάνε Πρέλιεβιτς. Αλλά ο αγαπημένος μου συμπαίκτης ήταν ο Κουκλάκης.
* Ο Κουκλάκης ήταν στην Κρήτη αυτό το διάστημα και ο Φασούλας Δήμαρχος Πειραιά τώρα.
- Ναι ξέρω και για τους δύο. Μάλιστα τον Φασούλα θα πάω να τον συναντήσω στην Αθήνα. Τον πήρα και τηλέφωνο. Επίσης θέλω να μιλήσω με τον Πρέλιεβιτς γιατί θέλω να συνεργαστούμε σε επίπεδο προπονητικής.
* Παρακολουθησες την ΑΕΛ ΓΣ. Ποια η άποψή σου για την ομάδα;
-Κοίταξε είδα πολλά νέα παιδιά τα οποία έχουν πολλά καλά στοιχεία αλλά έχουν ένα μειονέκτημα που τους κάνει να χάνουν αυτά για τα οποία προσπαθούν. Ενώ έχουν ένα επιθετικό παιχνίδι στη συνέχεια το σταματάνε και μας δίνουν αυτόματα το πλεονέκτημα. Για να βελτιωθούν θα πρέπει να γίνουν πιο επιθετικοί για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Να μην απογοητεύονται οι παίκτες της γιατί είναι καλοί σουτέρ, ωραίοι πασέρ...
ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΙΦ ΛΕΒΙΝΓΚΣΤΟΝ
Αξίζει φυσικά να δούμε μερικά στοιχεία του 48χρονου πλέον Κλιφ Λέβιγκνστον (Clifford Eugene Levingston όπως είναι πλήρες το όνομα του). Αγωνίστηκε 13 χρόνια (από το 1982 ως το 1995) και μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να κερδίσει δύο δαχτυλίδια πρωταθλητή στο ΝΒΑ (1991, 1992) με τους Σικάγο Μπουλς. Συνολικά η πορεία του σαν παίκτης είχε ως εξής: Ντιτρόιτ Πίστονς 1982-1984, Ατλάντα Χοκς 1984-1990, Σικάγο Μπουλς 1990-1992, ΠΑΟΚ 1992-1994, Ντένβερ Νάγκετς 1994-1995.
Από το 2000-01 ξεκίνησε και την προπονητική ως βοηθός στους Ft.Wayne Fury του CBA ενώ την επόμενη σεζόν έκανε την ίδια δουλειά στο USBL και την ομάδα Dodge City Legend, από την οποία αποχώρησε τον Ιούνιο του 2002 για προσωπικούς λόγους. Τη σεζόν 2002-03 την πέρασε ως βοηθός στο κολέγιο Σεντ Φράνσις ενώ αργότερα αναδείχθηκε πρωταθλητής και προπονητής της χρονιάς με την Dodge City Legend στην οποία επέστρεψε. Από τότε πήγε για λίγο στους Χάρλεμς, ένα χρόνο στο Σεντ Λιούις και πέρυσι στο Κάνσας. Τώρα πλέον είναι βοηθός της Εθνικής ομάδας Κατάρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass