ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ (1-1)

ΕυΧαριστημένη η ΑΕΛ

* ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ...ΝΤΕΡΜΠΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ * ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΡΑΦΣΚΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΙΚΗ * ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2008 0:20 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:57
Πριν τον χθεσινό αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο Αλκαζάρ η ΑΕΛ πήγαινε για τη νίκη, αλλά μάλλον πρέπει να θεωρείται ευχαριστημένη έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με την ισοπαλία που τη φέρνει πάλι στη μέση της βαθμολογίας, αλλά πάντως υπάρχει προβληματισμός που για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κερδίζει και ακολουθεί ένας νέος δύσκολο αγώνας την ερχόμενη Κυριακή στην Τούμπα με αντίπαλο τον δυνατό ΠΑΟΚ.
Ο πιο δυνατός αγώνας παίχθηκε στις κερκίδες μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για τέσσερα λεπτά στο πρώτο μέρος, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο το θέαμα ήταν άσχημο και γι’ αυτό οι οκτώ χιλιάδες φίλαθλοι προτιμούσαν να βλέπουν τις μάχες στην κερκίδα, τις ιπτάμενες φωτοβολίδες και το κάψιμο των πανό.
Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα (ναι παίχθηκε και ματς, δεν είναι ανέκδοτο...) η ΑΕΛ έδειχνε μέχρι το 51΄ που προηγήθηκε με τον Ζουράφσκι (πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα) να ελέγχει το παιχνίδι αλλά μόλις βρέθηκε μπροστά στο σκορ έχασε τον έλεγχο του αγώνα με αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση (και χωρίς οδηγίες Ουζουνίδη) και η ομάδα του Παναθηναϊκού όχι απλά ισοφάρισε, αλλά στο τέλος έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να φύγει νικήτρια.         
Το τελικό αποτέλεσμα άφησε ικανοποιημένη την ΑΕΛ που θα της δώσει καλύτερη ψυχολογία για τη συνέχεια αλλά όχι τον Παναθηναϊκό που έμεινε πολύ πίσω στη μάχη του τίτλου που παρά την πολυμετοχικότητα πάλι δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι.
Η ΑΕΛ έχασε και τον Φωτάκη που αποβλήθηκε στο τελευταίο λεπτό (δεν θα παίξει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ) παραμένει στη μέση της βαθμολογίας και είναι δύσκολο προς το παρόν να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στα πλέι οφ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με την ενδεκάδα που δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση (και έγραψε σχετικά η «Ε»). Συγκεκριμένα η τακτική του ήταν 4-3-3 και κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης, στην άμυνα οι: Κυριακίδης (δεξιά), Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Ιγγλέσιας (αμυντικό χαφ), Σαρμιέντο (αριστερά), Φωτάκη (δεξιά) και στην επίθεση οι: Σολάνο (δεξιά) , Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Πάρα (αριστερά). Ο Κυριάκος έμεινε εκτός επειδή έχασε πολλές προπονήσεις, ενώ ο Βέμπερ ανέτοιμος από τον τραυματισμό του αποκλείσθηκε της δεκαοκτάδας.
Από την άλλη ο τεχνικός του ΠΑΟ Τέν Κάτε έπαιξε με τακτική 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα οι: Νίλσον(δεξιά), Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και ο Τζιόλης, ενώ αριστερά ήταν ο Καραγκούνης και δεξιά ο Γκάμπριελ. Στην επίθεση δίδυμο ήταν ο Ρουκάβινα και ο Μάντζιος.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στους… φιλάθλους καθώς η διαμάχη στην εξέδρα μεταξύ των οπαδών της ΑΕΛ και του Παναθηναϊκού «έκλεψε» την παράσταση που ήταν τόσο… καλή (αλήθεια ο νόμος Ορφανού για τη βία γιατί δεν ψηφίστηκε και γιατί η κυβέρνηση τον πήρε πίσω; Προφανώς θα …ξανασυζητηθεί μέχρι να υπάρξει δεύτερος Φιλόπουλος. Τι να κάνουμε τα συμφέροντα είναι μεγάλα, αφού οι οπαδοί λειτουργούν ως στρατιές για τις διοικήσεις και απ’ ό,τι φαίνεται τις έχουν ανάγκη…) που ο διαιτητής Καλόπουλος αναγκάσθηκε να διακόψει το παιχνίδι για τέσσερα λεπτά.
Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα η ΑΕΛ ήταν καλύτερη του Παναθηναϊκού αλλά απείλησε την εστία του Γκαλίνοβιτς μόνο με μακρινά σουτ και η μόνη φάση που δημιουργήθηκε στην εστία του Κροάτη τερματοφύλακα ήταν μία σέντρα στο 36΄ του Σολάνο που δεν εκμεταλλεύτηκαν Ζουράφσκι και Πάρα. Από την άλλη οι «πράσινοι» φάνηκαν σε δύο σέντρες του Νίλσον που όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν Τζιόλης και Μάντζιος.        
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα υπέροχο γκολ του Ζουράφσκι που έβαλε μπροστά την ΑΕΛ με 1-0 (51΄), αλλά ενώ όλοι περίμεναν το τέρμα αυτό να φέρει ενθουσιασμό, δυστυχώς οι παίκτες του Ουζουνίδη οπισθοχώρησαν και σε συνδυασμό με την είσοδο του Κλέιτον στο παιχνίδι έφερε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή των «βυσσινί». Αρχικά οι «πράσινοι» ισοφάρισαν με τον Κλέιτον (66΄) και μετά στα τελευταία λεπτά χάσανε δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Κλέιτον και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα με αποτέλεσμα στο τέλος η ΑΕΛ να νιώθει πιο ευχαριστημένη με την ισοπαλία απ’ ό,τι ο Παναθηναϊκός.
 Και η ΑΕΛ μπορεί να πήρε τον βαθμό αλλά έχασε τον Φωτάκη που στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
4΄: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα προς τον Ζουράφσκι αλλά προλαβαίνει ο Σπυρόπουλος και αποκρούει σε κόρνερ.
5΄: Σουτ του Σαρμιέντο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
12΄: Ο Βενετίδης από αριστερά πιάνει σουτ αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ. 
15΄: Από δεξιά ο Νίλσον κάνει σέντρα ο Τζιόλης από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
18΄: Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας στέλνει την μπάλα άουτ.
24΄: Ο Νίλσον από δεξιά κάνει σέντρα που βρίσκει τον Μάντζιο στο σημείο του πέναλτι αλλά το γυριστό σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
33΄: Μακρινό φάουλ του Καραγκούνη στέλνει την μπάλα άουτ.
36΄: Μπαλιά του Σολάνο από δεξιά αλλά τόσο ο Ζουράφσκι όσο και ο Πάρα, ενώ ήταν στην πορεία της μπάλας δεν τη βρήκαν και αυτή κατέληξε στην αγκαλιά του Γκαλίνοβιτς.
40΄: Έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Σαρμιέντο πιάνει σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.
45+2΄: Από λάθος του Σαρμιέντο παίρνει την μπάλα ο Μάντζιος αλλά στο σουτ που κάνει από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Κώτσιος βάζει το πόδι του και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
51΄: Ο Κώτσιος με υπέροχη σέντρα βρίσκει τον Ζουράφσκι που ανάμεσα από τα δύο σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού (Σιμάο, Βύντρα) με κεφαλιά κάνει το 1-0.
66΄: Από δεξιά ο Νίλσον κάνει σέντρα βρίσκει τον Μάντζιο που πιάνει ένα άτσαλο σουτ και στέλνει την μπάλα στον Κλέιτον που με ανάποδο ψαλίδι ισοφαρίζει (1-1) χωρίς να πανηγυρίζει σεβόμενος την προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΛ.
72΄: Ο Κλέιτον από δεξιά κάνει σέντρα και παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Μάτζιος που κάνει διαγώνιο σουτ από καλή θέση αλλά αποκρούει ο Κοτσόλης με τα πόδια.
81΄: Μπαλιά από αριστερά του Σαρμιέντο προς τον Ζουράφσκι αλλά προλαβαίνει ο Γκαλίνοβιτς βγαίνοντας από την εστία με τα πόδια και αποκρούει σε πλάγιο άουτ.
88΄: Ο Μάντζιος περνάει τον Νταμπίζα μεταβιβάζει στον Κλέιτον που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
89΄: Από δεξιά ο Νίνης εκτελεί κόρνερ και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα μόνος αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή προ κενής εστίας στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης δεν ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε και έπαιζε τραυματισμένος από το 55’ και μετά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σουτάρει ελεύθερα. Ο τραυματισμός του θα φανεί πόσο σοβαρός είναι σήμερα. Ο Βενετίδης στα αμυντικά του καθήκοντα δεν ήταν καλός αλλά στα επιθετικά τα πήγε καλά. Ο Κώτσιος είχε πολύ καλή απόδοση, ενώ ο Νταμπίζας πάλεψε.
Ο Κυριακίδης πήγε πολύ καλά, ενώ ο Ιγγλέσιας δεν πρόσφερε κάτι το ιδιαίτερο. Ο Σαρμιέντο στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός, ενώ ο Σολάνο δεν έκανε τίποτα. Ο Ζουράφσκι έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι δικαιώνοντας τον Ουζουνίδη που τον χρησιμοποιεί, ενώ ο Πάρα ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, αλλά όχι στην επανάληψη. Σε καλά επίπεδα και ο Φωτάκης.
Ο Κυριάκος που προέρχονταν από τραυματισμό δεν πήγε καλά, ενώ ο Τσίγκας βρέθηκε μια φορά σε θέση βολής αλλά για λίγα εκατοστά ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο Κατσιαρός έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
* Από την ομάδα του Παναθηναϊκού κορυφαίος ο Κλέιτον που μόλις μπήκε άλλαξε τη ροή του αγώνα και ο… Τεν Κάτε που έκανε μια πολύ καλή εσωτερική αλλαγή καθώς μετά το 1-0 πέρασε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα σέντερ μπακ και τον Σιμάο στη μεσαία γραμμή. Πολύ καλή η παρουσία του Ζιλμπέρτο Σίλβα αλλά και του Νίλσον επιθετικά από δεξιά. Καλή και η παρουσία του Σπυρόπουλου.     
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Πολύ καλός ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Καλόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης και κακώς υπήρχε διάχυτη μια υπόνοια για οφσάιντ στο γκολ του Κλέιτον, αφού ο Ιγγλέσιας είχε βγει από το γήπεδο μετά το τάκλιν που έκανε για να κόψει τη σέντρα του Νίλσον.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Μπερσής (Αρκαδίας) και Τρύφωνας (Κέρκυρας) 
Δύο κίτρινες είδε ο Φωτάκης και αποβλήθηκε, ενώ μία Κώτσιος και Κυριάκος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Σολάνο (71΄Κυριάκος), Πάρα (78' Τσίγκας), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας, Ζουράφσκι (91' Κατσιαρός).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Τζιόλης, Γκάμπριελ (70' Σαλπιγγίδης), Σιμάο, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (60' Κλέιτον), Νίλσον, Ρουκάβινα (80΄Νίνης), Μάντζιος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass