Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Νταμπίζας: Στήριξη μέχρι τέλους...

* ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Η ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2008 4:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:33
Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα αρχίζει αύριο με την ΑΕΛ να αντιμετωπίζει στο «καυτό» Αλκαζάρ, στις 9.15 μ.μ., τον Θρασύβουλο. Ο πιο κατάλληλος παίκτης να μας μιλήσει για την πρεμιέρα και τους στόχους της ομάδας είναι, χωρίς αμφιβολία, ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας, που τα τρία χρόνια παρουσίας του στους «βυσσινί» έχει σημαντικό μερίδιο στις ευτυχισμένες χρονιές (κύπελλο Ελλάδας, ομίλους κυπέλλου ΟΥΕΦΑ) και ο ίδιος βοηθάει να προστίθενται και... ισχυροί κρίκοι στην αλυσίδα της ΑΕΛ.
Με τους δύο τελευταίους κρίκους που προστέθηκαν, τον αρχηγό της Εθνικής Περού Νολμπέρτο Σολάνο και τον διεθνή με την ομάδα της Γαλλίας Λορέν Ρομπέρ ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας.
Μας είπε: «Για κάθε ποδοσφαιριστή μιλάνε οι αριθμοί. Ο Σολάνο είναι αρχηγός της Εθνικής Περού, με 80 συμμετοχές, ο Ρομπέρ έρχεται από ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το δυνατότερο του κόσμου (σ.σ. το Αγγλικό) και είναι διεθνής με την Εθνική Γαλλίας.
Είναι ουτοπία να πει κάποιος ότι δεν είναι καλοί ποδοσφαιριστές. Το βιογραφικό τους, λοιπόν, είναι αυτό που τους κρίνει και όχι αν είναι άσχημοι ή όμορφοι.
Πιστεύω, λοιπόν, ότι έχουν την ποιότητα και αυτό που πρέπει να κάνουν είναι ν’ αποδείξουν την αξία τους και στα γήπεδα. Γιατί ο κάθε Ρομπέρ, ο κάθε Σολάνο, ο κάθε Νταμπίζας, κρίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το γεγονός ότι έχουν αξία μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει μέσα στο γήπεδο.
* Η ΑΕΛ έγινε μια μικρή Νιουκάστλ, όπως την αποκάλεσαν ορισμένοι, αφού εσύ, ο Ρομπέρ και ο Σολάνο είσασταν συμπαίκτες και στην αγγλική ομάδα...
- Νομίζω ότι είναι μια σύμπτωση ότι απλά βρεθήκαμε και οι τρεις μετά τη Νιουκάστλ και στην ΑΕΛ. Και αυτό συνέβη όταν υπήρχαν χιλιάδες ποδοσφαιριστές στον πλανήτη και εμείς, προερχόμενοι από τρεις διαφορετικές χώρες, γίναμε ξανά συμπαίκτες.
* Ο Νταμπίζας έβαλε το... «χεράκι» του; (σ.σ. γέλια).
- Ο Νταμπίζας αυτό που θέλει είναι να μπορέσει η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και είναι ένας κρίκος από την αλυσίδα που λέγεται ΑΕΛ. Όπως δύο κρίκοι είναι ο Ρομπέρ και ο Σολάνο, αλλά πρέπει να είναι όλοι δυνατοί για να κάνουμε δυνατή την ΑΕΛ.
Η απόφαση της απόκτησης και των δύο ήταν του προπονητή και του προέδρου, απλά εγώ, λόγω της προσωπικής γνωριμίας, βοήθησα στην προσέγγιση των ποδοσφαιριστών. Τίποτα παραπάνω...
* Για το πρωτάθλημα που αρχίζει αύριο τι προβλέπεις;
- Φέτος είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Ξεκινάμε από μηδενική βάση καθώς άλλαξε ο προπονητής, όλη η τεχνική ηγεσία και υπάρχει διαφορετικός τρόπός δουλειάς και προσέγγισης στα παιχνίδια.
Ανοίγει φέτος μια καινούρια σελίδα για την ομάδα καθώς υπήρξαν και αρκετές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό.
Αυτό που θέλει η ομάδα είναι στήριξη μέχρι τέλους απ’ όλους τους φιλάθλους στη μεταβατική περίοδο που διανύουμε.
Αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι με ό,τι πετύχαμε ως τώρα που η ομάδα σε τρία χρόνια έχει παίξει στο Ιντερτότο, πήρε κύπελλο Ελλάδας και έχασε στην ισοβαθμία στην Ευρώπη πέρυσι, αυτοί που είναι διατεθειμένοι να κάνουν άσχημη κριτική επειδή δεν παίξαμε καλά ένα εικοσάλεπτο, αυτοί που στο πρώτο άσχημο αποτέλεσμα φέρνουν την καταστροφή, δεν χρειάζονται στο γήπεδο.
Έχουμε δείξει στα τρία χρόνια ότι στο τέλος πάντα κάνουμε θετικό απολογισμό, έτσι λοιπόν ζητάμε όλοι να μας κρίνουν στο τέλος, έχοντας τη στήριξή τους για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό.
* Τι στόχους έχεις;
- Είναι μια μεταβατική περίοδος όπως είπα και στόχο έχουμε να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα που σε κάθε παιχνίδι θα τα δίνουμε όλα. Αυτός που θα μας κερδίσει θα έχει φτύσει αίμα.
Όπως ήμασταν τρία χρόνια ανταγωνιστικοί να είμαστε και φέτος.
* Η απουσία του Νταμπίζα από την πρεμιέρα θα στοιχίσει στην ομάδα;
- Για μένα είναι αυτό που είπα και νωρίτερα. Ο Νταμπίζας είναι ένας κρίκος στην ομάδα και εξίσου δυνατός θα είναι και ο αντικαταστάτης. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πλέον όλοι οι κρίκοι πρέπει να είναι δυνατοί και δεν στηρίζεται μια ομάδα σ’ έναν παίκτη. Μόνο έτσι μπορείς να κερδίσεις και να πετυχαίνεις στόχους. Η ομάδα είναι αυτή που κερδίζει και όχι ο Νταμπίζας, ο Σολάνο ή ο Ρομπέρ.
* Γράφεται από αρκετούς ότι θα είσαι ο μελλοντικός τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ. Ισχύει;
- Ο κάθε άνθρωπος είναι αυτό που δείχνει η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα λέει ότι ο Νταμπίζας έχει δύο χρόνια συμβόλαιο για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι για να κάθεται στο γραφείο.
* * *
Ο Νταμπίζας που πριν τρία χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να έρθει στην ΑΕΛ (και δεν μετάνιωσε καμία στιγμή) ήδη ετοιμάζεται να δηλώσει... μονιμότητα στην πόλη με την ειλικρίνεια που τον διακρίνει και το θάρρος της γνώμης μίλησε στην «Ε», δίνοντας το στίγμα για τη φετινή ΑΕΛ που ξεκινά από μηδενική βάση και θα κριθεί στο τέλος της χρονιάς.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass