ΧΘΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗ ΡΟΔΟ (1-1)

Νέα φιλική ισοπαλία της ΑΕΛ

* ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (19:00) * ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟ 30’ ΕΛΑΦΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΤΣΙΓΚΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2008 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:24
Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοση της Α.Ε.Λ. στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι με αντίπαλο την ομάδα της Ρόδου και το οποίο τελείωσε ισόπαλο 1-1. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, αν και ξεκίνησε εκρηκτικά το παιχνίδι, στη συνέχεια έχασε τον αρχικό ενθουσιασμό και αναλώθηκε σε παιχνίδι κέντρου. Σε γενικές γραμμές, αυτό που χαρακτήρισε το παιχνίδι των δύο ομάδων ήταν η καλή αμυντική λειτουργία, αλλά και η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση. Από την πλευρά της, η Α.Ε.Λ. επιχειρούσε κατά διαστήματα να βγει στην επίθεση με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, αλλά οι όποιες πρωτοβουλίες της προσέκρουαν στο σκληροτράχηλο αμυντικό σχήμα των αντιπάλων της, όπου δέσποζε η μορφή του Συρίγου. Ιδιαίτερα κινητικός ήταν ο Φωτάκης, ο οποίος έβγαινε συχνά με αξιώσεις από τη δεξιά πλευρά, ωστόσο ήταν φανερό το πρόβλημα αναποτελεσματικότητας που – γενικά – χαρακτήριζε τη λαρισινή ομάδα.
Αρκεί να σημειωθεί ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ελάχιστα σουτ επιχειρήθηκαν ενώ οι επικίνδυνες φάσεις καταγράφηκαν με το... σταγονόμετρο. Ωστόσο, στο ενεργητικό της Α.Ε.Λ. θα πρέπει να καταγραφεί η σωστή αμυντική λειτουργία και η αλληλοκάλυψη που υπήρχε μπροστά από την εστία της.
Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Νταμπίζας έφερε εις πέρας με επιτυχία το ρόλο του συντονιστή, αλλά και όταν αυτός αντικαταστάθηκε, η αμυντική γραμμή δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Από το χώρο του κέντρου όμως και μπροστά, τα κενά που υπήρχαν ήταν οφθαλμοφανή.
Στον αντίποδα, οι Ροδίτες παρουσίασαν ένα δυναμικό και αξιόμαχο σύνολο, και στάθηκαν σαν ισάξιοι αντίπαλοι, παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν σε πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορίας. Κατά διαστήματα μάλιστα, είχαν την εδαφική υπεροχή, αλλά το παιχνίδι τους έδειχνε να είναι φλύαρο από τη στιγμή που περνούσαν τη μεσαία γραμμή.
Σε γενικές γραμμές, η απόδοση της Α.Ε.Λ. θα πρέπει να προβλημάτισε τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος ζήτησε σωστή κυκλοφορία της μπάλας, με σίγουρες μεταβιβάσεις και λιγότερες προσωπικές προσπάθειες, επειδή ο αγωνιστικός χώρος δεν ενδεικνυόταν για ποδόσφαιρο αυτού του είδους Αλλά η εντολή του δεν βρήκε πρακτική εφαρμογή μέσα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς δεν υπήρχε η ενδεδειγμένη κυκλοφορία της μπάλας και τα λάθη στις μεταβιβάσεις ήταν πολλά. Ο ίδιος θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος μόνο από το πρώτο – εκρηκτικό – πεντάλεπτο αλλά και από τα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης.
Ιδιαίτερα στο ξεκίνημα του αγώνα, όλα έδειχναν ότι η Λάρισα ήταν διατεθειμένη να επιβάλει τους όρους της, καθώς είχε να επιδείξει στο διάστημα αυτό ένα δοκάρι κι ένα τέρμα. Με την πάροδο όμως του χρόνου, οι Ροδίτες κατάφεραν να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ και να αντιταχθούν με σθένος και αποφασιστικότητα.
Σε κάποια στιγμή σύγχυσης στα «καρέ» του Μοντιμπέλε (63΄), ήρθε η ισοφάριση και οι – λιγοστοί αυτή τη φορά – φίλαθλοι της Λάρισας είχαν ως κοινό σημείο αναφοράς την ανάγκη πραγματοποίησης μεταγραφών.
Ενώ το παιχνίδι έβαινε προς τη λήξη του και για ένα περίπου 20λεπτο, με τον Ιγκλέσιας πρωταγωνιστή και τους Μπενζά και Πάρα να ανεβάζουν ρυθμούς, οι επιθετικές πρωτοβουλίες της Α.Ε.Λ. έγιναν περισσότερο ουσιαστικές, γεγονός που ανάγκασε την αντίπαλη ομάδα να κλειστεί στα καρέ της. Στο διάστημα αυτό οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη ζήτησαν δύο φορές πέναλτι, αλλά η διαιτητής Μπουμπουρή υπέδειξε τη συνέχεια του αγώνα.
Εκτός των προαναφερόμενων, στους διακριθέντες θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον Κυριακίδη για όσο διάστημα αγωνίστηκε, όπως και τον Ρουμάνο Παστόρ που ήταν αρκετά καλός.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
Μόλις στο 4΄, με δυνατό σουτ από τη γωνία τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, ο Φωτάκης υποχρεώνοντας τον τερματοφύλακα Βούλγαρη να αποκρούσει με υπερένταση. Στη συνέχεια, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι, για να καταλήξει τελικά κόρνερ. Εκτελεστής ήταν ο Φωτάκης, που έδωσε την ευκαιρία στον Φεράρι να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά (1-0).
Στο 13΄, ο Φωτάκης με φαλτσαριστό σουτ - από μέση απόσταση - έγινε απειλητικός, αφού η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τη συμβολή των δοκών του Βούλγαρη.
Στο 50΄, ο Βλασόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά τροφοδοτώντας τον Ιγκλέσιας κι αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα έξω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 63΄, ο Κατιμοίρης μέσα σε έναν όμιλο συμπαικτών και αντιπάλων, τροφοδότησε τον Λιοσάτο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στιγμιαία αδράνεια των αμυντικών της Λάρισας και με προβολή από το ύψος του πέναλτι, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μοντιμπέλε, για να γίνει έτσι το 1-1, που έμελλε να είναι και τελικό αποτέλεσμα.
Στο 67΄, ο Λιοσάτος επιχείρησε σέντρα - σουτ από αριστερά αλλά ο Μοντιμπέλε απέκρουσε σταθερά προ του αφύλακτου Στεργαλά.
Στο 73΄, Χλιαρό σουτ του Σαρμιέντο αποκρούστηκε από τον Παναγιωτόπουλο.
Στο 77΄, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κατσιαρού, ο Μπενζά σούταρε δυνατά, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 82΄ οι παίκτες της ΑΕΛ ζήτησαν πέναλτι, ισχυριζόμενοι ότι ο Αντωνίου τράβηξε από τη φανέλα τον Βλασόπουλο.
Στο 89΄, η κλασικότερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Πάρα σούταρε σχεδόν εξ επαφής, αλλά ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος βρισκόταν στο σωστό σημείο και απέκρουσε.
Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα, ο Πάρα διαμαρτυρήθηκε έντονα, ισχυριζόμενος ότι δέχτηκε τράβηγμα από αντίπαλό του ενώ βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, αλλά το πέναλτι δεν δόθηκε.
Τον αγώνα διηύθυνε η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή (Σ.Δ. Τρικάλων) με βοηθούς τους Γκαλιμάνη και Αλεξόπουλο (Σ.Δ. Ευρυτανίας).
Η ΑΕΛ ξεκίνησε τον αγώνα με σχήμα 4-4-2. Κάτω από τα γκολπόστ ο Βράνιτς, στην άμυνα οι Βέμπερ, Νταμπίζας, Φεράρι, Κατσιαρός, στο κέντρο οι Φωτάκης, Κυριακίδης, Βεργώνης, Παστόρ και στην επίθεση οι Λαμπρόπουλος, Τσίγκας. Ο τελευταίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στο 30ό λεπτό, δίνοντας τη θέση του στον Πάρα.
Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Μοντιμπέλερ, Μπουκουβάλας, Κατσιαρός, Ααράμπ, Κώτσιος, Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Βλασόπουλος, Μπαλής, Πάρα, Μπένζα. Μετά το 70ό λεπτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε το σύστημα σε 4-3-3. Την αμυντική γραμμή αποτελούσαν οι Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Κώτσιος, Κατσιαρός, αμυντικό χαφ ο Ιγκλέσιας, αριστερά του ο Σαρμιέντο και δεξιά ο Βλασόπουλος. Όσο αφορά στην επιθετική τριάδα, ο Μπαλής ήταν στη δεξιά πλευρά, ο Μπενζά στην αριστερή και ο Πάρα στην κορυφή.
ΡΟΔΟΣ: Βούλγαρης (46’ Παναγιωτόπουλος), Μερεσιώτης (46’ Αντωνίου), Χαλούλος (46’ Νικηταράς), Συρίγος (60’ Λαμπρόπουλος), Μαλιάκας (60’ Βασιλόπουλος), Μαΐλης (75’ Αντωνούρης), Ζαχαράτος (46’ Βαγγελί), Τριχιάς (46’ Καντιμοίρης), Ρόμαντσουκ (46’ Αργέντης), Παπαχρήστου (46’ Στεργαλάς), Λιοσάτος (75’ Τριχιάς).
ΔΗΛΩΣΗ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ
Αμέσως μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης με την Ρόδο, το τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, δήλωσε: «Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο 20λεπτο, δεν έμεινα ευχαριστημένος από την αμυντική μας λειτουργία. Περιμένουμε να δούμε και σε αγώνα, όσα μας δείχνουν οι παίκτες μας στις προπονήσεις, κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα».
* Σύσπαση στον απαγωγό ήταν η πρώτη διάγνωση για τον τραυματισμό του Θανάση Τσίγκα, ο οποίος θεωρείται μάλλον επιπόλαιος. Σήμερα θα γίνει σαφές πότε ο φορ της ΑΕΛ θα επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.
* Κανονικά ακολούθησε ο Μάτσεϊ Ζουράφσκι το ομαδικό πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης, ενώ το απόγευμα έτρεξε μόνος, πριν την έναρξη του φιλικού.
* Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Βενετίδης και Αλεξάνδρου, το πρωί στο γήπεδο και το απόγευμα στο γυμναστήριο, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κοτσόλης, προφανώς για να τον προφυλάξει ο προπονητής, μετά το σφίξιμο που είχε με τους κοιλιακούς.
* Το μεγαλύτερο μέρος του πρωινού προγράμματος έβγαλε ο νεαρός τερματοφύλακας Μπαϊμάκης, που το απόγευμα ξεκουράστηκε, ενώ για δεύτερη μέρα δεν συμμετείχε στις προπονήσεις ο τραυματίας Μπανούσης.
* Το σημερινό φιλικό παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, θα διεξαχθεί τελικά στο ΕΑΚ Καρπενησίου (δεύτερο γήπεδο) και θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass