Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ ΒΑΣ. ΣΕΒΑΣΤΗΣ «ΑΝΟΙΓΕΙ» ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Θα είμαι ξανά υποψήφιος...»

* «ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΤΗ ΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ» * «ΟΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ»

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2008 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
  
Του Σωτ. Κέλλα
Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής με την ευκαιρία του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων που άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Αλκαζάρ.
Ο επί έντεκα χρόνια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μίλησε χθες στην «Ε» και το βασικότερο είναι ότι εξήγγειλε την εκ νέου υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (ως γνωστόν μετά την ολοκλήρωση κάθε ολυμπιακού κύκλου οι αθλητικές ομοσπονδίες κάνουν εκλογές).
Μας είπε: «Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ μαζί με τους περισσότερους συνεργάτες μου και στόχος είναι να γίνει ένα καλύτερο διοικητικό συμβούλιο και να συνεχίσει τις επιτυχίες του ελληνικού στίβου».
Δεύτερο θέμα που συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ ήταν η πρόταση που έγινε στην ΕΟΕ να είναι σημαιοφόρος η Λαρισαία Φανή Χαλκιά, ολυμπιονίκης της Αθήνας. Μας είπε τα εξής: «Ο ΣΕΓΑΣ πρότεινε τη Χαλκιά για σημαιοφόρο, καθώς πήρε ένα από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια στην Ολυμπιάδα της Αθήνας.
Η ΕΟΕ όμως αποφάσισε να προτείνει τον πρωταθλητή του τζούντο Ηλία Ηλιάδη και εγώ ψήφισα λευκό σ’ αυτή την πρόταση. Η ψηφοφορία που πρότεινα να γίνει μεταξύ Χαλκιά-Ηλιάδη στην ΕΟΕ δεν έγινε».
Ο Βασίλης Σεβαστής μίλησε και για τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013, που θα γίνουν σε Λάρισα - Βόλο. Μας είπε τα εξής: «Θα βοηθήσουν σημαντικά την περιοχή οι Μεσογειακοί Αγώνες, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο και πλάνο. Για να γίνουν πετυχημένοι αγώνες χρειάζεται να καταλάβουν όλοι ότι είναι αθλητικοί αγώνες και όχι εργολαβικοί».
Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη της Ολυμπιάδας της Αθήνας του 2004 που στην αρχή υπήρχαν υπερβολικές καθυστερήσεις και μετά όλοι έτρεχαν να προλάβουν.
Οι αγώνες θα κριθούν από τρία γεγονότα: α) Αν είναι γεμάτα τα γήπεδα και αυτά προσφέρουν υψηλή ποιότητα για ρεκόρ και αγώνα, β) να υπάρχει συμμετοχή τοπικών αθλητών, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το 2013 θα πρέπει να υπάρξει ένας σχεδιασμός για την ανάδειξη των αθλητών και γ) από τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και πρέπει να μετέχουν οι καλύτεροι για να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα μετάλλια.
Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξουν πολλά test event, που θα βοηθήσουν τους Αγώνες, αλλά και θα δημιουργήσουν αθλητική συνείδηση.
Και μιλάω για αθλητική συνείδηση γιατί αθλητισμός δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Υπάρχουν αθλήματα, π.χ. ποδηλασία, που στη Γαλλία γίνονται κύριο θέμα στην «L’ Equip» τη μεγαλύτερη γαλλική αθλητική εφημερίδα και διαφημίζεται η χώρα, αλλά στην Ελλάδα είναι μονόστηλο. Άρα, θα πρέπει να δούμε και πώς θα αναπτυχθούν αυτά τα αθλήματα.
Ο στίβος, για παράδειγμα, γεμίζει όλα τα γήπεδα, αν στο Βόλο που προβλέπεται να γίνουν οι αγώνες είναι άδειο το γήπεδο τι εικόνα θα υπάρχει; Η αθλητική εικόνα θα είναι αυτή που θα κάνει το γύρο του κόσμου και όχι εικόνα άλλου είδους».
* Λάρισα και διοργανώσεις στίβου μπορούν να συνδυασθούν;
«Η Λάρισα για να πάρει διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας χρειάζεται δύο πράγματα: α) να γίνει προθερμαντήριο στο Αλκαζάρ για τους αθλητές και β) οι φορείς να δείξουν ενδιαφέρον για τους αγώνες του στίβου. Η διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων- κορασίδων έφερε πολύ κόσμο και χρήμα στην περιοχή σε μια «νεκρή» περίοδο τουριστικά για τη Λάρισα».
* Ο ΣΕΓΑΣ στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου τι στόχους έχει;
«Πιστεύω ότι τρεις αθλητές μας, η Δεβετζή, ο Τσάτουμας και ο Ιακωβάκης θα διεκδικήσουν μετάλλια, ενώ πέντε ή έξι ακόμα θα έχουν καλά πλασαρίσματα».
* Η υπόθεση Κεντέρη-Θάνου πόσο «πλήγωσε» τον ΣΕΓΑΣ;
«Το λάθος μας ήταν ότι 10-12 μέρες πριν τους αγώνες έπρεπε όλοι οι αθλητές να είναι στη διάθεση του ADA, όμως εδώ υπήρχε η παγκόσμια υποκρισία. Για τους Έλληνες αθλητές έγινε μέγα θέμα, ενώ για κάποιους άλλους άλλων χωρών, που ήταν μεταξύ Αθήνας - Ψυχικού - Αγ. Παρασκευής - Κρήτης δεν έγινε τίποτα.
Οι Έλληνες αθλητές στο μάτι του κυκλώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Χαλκιά σε 13 μέρες πέρασε οκτώ ελέγχους αντιτόπινγκ, Έλληνας πρωταθλητής δέχθηκε οκτώ ελέγχους σε ένα χρόνο και ανταγωνιστές τους δεν ελέγχθηκαν ούτε μία φορά. Δυστυχώς, η Ελλάδα έχει διαφορετική αντιμετώπιση από άλλες χώρες».
* Οι σχέσεις σας με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ποιες είναι;
«Και με τον πρώην, αλλά και με τον νυν υφυπουργό Αθλητισμού είναι άριστες. Αυτό που θέλουμε επιπλέον είναι εθνική στρατηγική για τον αθλητισμό. Αυτό δεν υπάρχει.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι παρωχημένη και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι χρειάζεται εκ βάθρων αλλαγή θεσμική και λειτουργική για να μπορεί να βοηθήσει τον ελληνικό αθλητισμό.
* Το λαρισινό στίβο πώς τον σχολιάζετε;
«Θεωρώ ότι ο λαρισινός στίβος παράγει διαρκώς ταλέντα. Έδωσε μία ολυμπιονίκη, τη Χαλκιά, ενώ θα προσφέρει και άλλους. Ήδη ανέδειξε τον Κυριακίδη και κάθε χρόνο θα βγαίνουν αθλητές από τη Λάρισα, μια και γίνεται καλή δουλειά, από τον ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Θεσσαλίας και τα σωματεία της».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass