ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

40 χρόνια ITF TAE KWON DO

* ΜΕ ΛΑΡΙΣΙΝΟ «ΧΡΩΜΑ» Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ * ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ «ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΟΣ»

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2008 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:18
 Ετος - ορόσημο αποτελεί για το ελληνικό TAE KWON DO το 2008, καθώς ήδη συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την πρώτη παρουσία του αθλήματος στην πατρίδα μας. Προκειμένου να τιμηθεί με τη δέουσα λαμπρότητα η σημαντική αυτή επέτειος πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, στο πλαίσιο του οποίου ο πρωτεργάτης του TKD - ITF στην Ελλάδα Master Γεώργιος Στυλιανίδης αποφάσισε να βραβεύσει συμβολικά όλους όσοι κόντρα στις οποιασδήποτε μορφής αντιξοότητες συνέβαλαν αρχικά στη διάδοση του αθλήματος και, στη συνέχεια, στην καλλιέργειά του σε πανελλήνια έκταση και την απόκτηση διεθνών διακρίσεων. Το TAE KWON DO στα πρώτα του βήματα εντάχθηκε στον ΣΕΓΑΣ απ΄ όπου αποσπάστηκε το 1980 με εισήγηση του νυν υπουργού Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, ο οποίος ήταν ειδικός σύμβουλος του θείου του, τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ακολούθως, δημιουργήθηκε η ΕΛ.Ο.Τ. (Ελληνική Ομοσπονδία Tae - Kwon - Do), της οποίας η συμβολή για την ανάπτυξη του αθλήματος ήταν καθοριστική σε χαλεπούς καιρούς. Πέρα από την ίδρυση της Α.Ο.Τ.Ε. (Αθλητικής Ομοσπονδίας TAE KWON DO Ελλάδος), κομβικό σημείο για την «εκτόξευση» του TKD αποτέλεσε η απόφαση του υπουργού Παιδείας Γεωργίου Πασχαλίδη για την παροχή προνομίων στους αθλητές που διακρίνονταν σε πανευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο, στοιχείο που οδήγησε αρκετούς στο να αποκατασταθούν επαγγελματικά και να επιδοθούν απερίσπαστοι στην κατάκτηση των αθλητικών «κορυφών». Για τους λόγους αυτούς, οι προαναφερθέντες (ομοσπονδίες και πολιτικά πρόσωπα), τιμήθηκαν - μέσω εκπροσώπων τους - στην εκδήλωση εορτασμού των 40 χρόνων. Ειδικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν στον Grand Master James Lim (9 Dan), που ήλθε από τον Καναδά ειδικά για τις εκδηλώσεις αυτές και τον πρόεδρο της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας TKD Mario Bagdanov, ενώ ακολούθησε η βράβευση του ειδικού επιστημονικού συνεργάτη Γεωργίου Χαραλαμπίδη που συνέδραμε ουσιαστικά στην οργάνωση και διάδοση του αθλήματος από τα πρώτα χρόνια της δραστηριοποίησης στην Ελλάδα.
Βραβεύθηκαν, επίσης, κατά ενότητες, σύμφωνα με τα «χαρακτηριστικά» της προσφοράς τους οι ακόλουθοι:
- Για την ανελλιπή και αδιάκοπη δράση τους στο TKD από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του μέχρι σήμερα: Φρίξος Χατζηνικολάου, Απόστολος Αποστολίδης, Ανδρέας Χατζηανδρέου, Παύλος Παναγιωτίδης, Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης.
- Για την επιτυχή  υλοποίηση των διδαγμάτων του TKD και την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη και καλλιέργεια του αθλήματος σε πανελλήνιο επίπεδο: Αναστάσιος Κακάλης, Δημήτριος Μπαλαμπάνος, Θεόδωρος Τσαλουχίδης, Παύλος Μπουζούκας, Κωνσταντίνος Κυριακίδης.
- Για την προσφορά τους στην διάδοση του αθλήματος σε ενιαία μορφή: Δημήτριος Δαύτσιος, Γιώργος Γραμματόπουλος.
* Για την πολυετή συμβολή τους στη οργανωτική λειτουργία του αθλήματος: Διονύσιος Σίνος, Ανδρέας Βόλης (πρώτος πρόεδρος της Α.Ο.Τ.Ε.).
- Για την καταλυτική συμβολή τους ως πρωτεργατών της παρουσίας του T.K.D. στην Ελλάδα: Σταμάτιος Κάσσης, Κωνσταντίνος Χρυσόγιελος.
Το τελετουργικό των βραβεύσεων ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών πλακετών από τον πρόεδρο της ΑΟΤΕ Αναστάσιο Βαλασιάδη προς τον Master Γ. Στυλιανίδη όπως και από τον Απόστολο Αποστολίδη, που εμπράκτως διεκδίκησε τον τίτλο του «πιο καλού του μαθητή μέσα στην τάξη» και - αναμφίβολα - του πιο πιστού. Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την κοπή της επετειακής τούρτας και την ανταλλαγή ευχών, ώστε τα 50χρονα του TKD να βρουν τους πάντες υγιείς και με κίνητρα τέτοια για ακόμη πιο λαμπρές εκδηλώσεις.
Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Πέρα από το Δημήτρη Μπαλαμπάνο, τη Λάρισα εκπροσώπησαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο οι Δημήτρης Κοντογιάννης, Ευθύμιος Παπακώστας, Δημήτρης Παπαρίσης και Ιωάννης Μπαλαμπάνος. Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, όταν έλαβαν μέρος σε επίδειξη τεχνικής και αυτοάμυνας.
* Σε λαρισινό έδαφος, μάλιστα, γράφτηκε ο άτυπος επίλογος του εορτασμού, καθώς η επομένη ήταν η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και οι περισσότεροι των συμμετασχόντων επέλεξαν να βρεθούν στο ειδυλλιακό beach - bar «Νησί» της Κουτσουπιάς, ένα χώρο που δημιούργησε ο Μελιβοιώτης αθλητής του TKD Αχιλλέας Ανδρίτσιος, αναβαθμίζοντας αισθητά μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Θεσσαλίας.
ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Στον απόηχο των εκδηλώσεων για την 40ετία του TAE KWON DO στην Ελλάδα, στο γυμναστήριο του Δημήτρη Μπαλαμπάνου πραγματοποιήθηκαν προαγωγικές εξετάσεις απόκτησης ζωνών για όσους μαθητές ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκμάθηση της αντίστοιχης διδακτέας ύλης.
Τα αποτελέσματα έχουν ως ακολούθως:
9 CUP -  Κίτρινο Κορδόνι
Ακης Δούκας, Κων/νος Παπαδημητρίου, Κατερίνα Μπούτλα, Βασίλης Μετσοβίτης, Φαίδρα Αρχιμανδρίτη, Αποστόλης Καφανέλης, Δημήτρης Γκρέτσης, Παναγιώτης Μουντζούρης, Γιάννης Γκρέτσης, Κων/νος Τσιάρας, Αθανάσιος Τσιάμαλος.
8 CUP - Κίτρινη Ζώνη
Κων/νος Βουτσελάς,  Κων/να Καρακώστα, Βασίλης Ζέγγος, Ανδρόνικος Κωνσταντέλος, Δημήτρης Γεροφώτης, Παναγιώτης Γιαννακός, Χρύσα Χαμπίπη, Σταυρούλα Βενέτη, Νικόλαος Καφάσης, Κυριάκος Μπατρακούλης, Βαγγέλης Νταφούλης, Αθανάσιος Σιδέρης, Αθανάσιος Μπατρακούλης, Γιώργος Στατήρης, Αθανάσιος Βενέτης, Νικόλαος Ντάβαρης, Αθανάσιος Αντζηλέτος, Μάριος Σουσμανίδης, Δημήτρης Σούρλας, Κατερίνα Μπούτλα, Ελένη Βαλαβάνη, Φένιας Μπαντή, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Κων/νος Ζλάτος, Καλλίδα Ζαχοπούλου, Δανάη Μπαντάνα, Ηλίας Χατζόπουλος, Μαρία Κουτόβα, Αντιγόνη Κωστογλίδη, Μιχάλης Καφανέλης, Απόστολος Καφανελης, Γιάννης Στατήρης, Γιώργος Κων/νου, Μάρω Ζέγγου, Αθανάσιος Γκαμπλιάς, Δημήτρης Μπατσίλας, Χρήστος Σαμαράς, Δημήτρης Αλμυρόπουλος, Κων/νος Χατζής, Δημήτριος Γκρέτσης, Θεοδώρα Σαλταπίδα, Θωμάς Εξαρχος, Γιάννης Γκρέτσης, Αλεξάνδρα Καραλοΐζου, Νίκος Πλακοπίτης, Κων/νος Ζήγρας, Πασχάλης Κίτσος, Παναγιώτης Μουντζούρης, Στέφανος Νταλαπάσχας, Κων/νος Τσολάκης, Γιώργος Μέρας, Χρυσάνθη Ντούλα, Γιάννης Μανίκας.
7 CUP - Πράσινο Κορδόνι
Δέσποινα Τσάμη, Σωκράτης Κυβέλος, Θεόδωρος Μπορδόχας,Κων/νος Μπορδόχας, Μιχάλης Σακελλαρίου, Γιώργος Κυβέλος, Γεωργία Χαντζή
6 CUP - Πράσινη Ζώνη
Βασίλης Χατζηπούλιος, Κων/νος Τσάλης, Νικολέτα Δήμου, Ελένη Θέμελη, Βασίλης Σαμαρίνας, Αστέριος Γερογιάνης, Αλέξιος Παναγιώτου, Κων/να Παναγιώτου, Νίκος Παναγιώτου, Μαρία Κουπατσιάρα, Στέλιος Γκέφος, Παναγιώτης Τόκας.
5 CUP Μπλε Κορδόνι
Ραφαήλ Δελιτζάκης, Αναστάσης Πεκλάρης - Πέτρου, Κων/νος Βαϊόπουλος
4 CUP Μπλε Ζώνη
Αλέξανδρος Ακριβοσούλης, Αναστασία Αρσένη, Φένια Κανάκη, Κατερίνα Κολλάτου, Παύλος Τσιρέβελος, Σταύρος Τσινούδης, Ρωμανός Καρδούλας, Πολυχρόνης Ζαφειρούλης, Αθανάσιος Γκόντας, Ιωάννης Βογιατζής, Βύρων Κέλλας, Κατερίνα Μουσμούλη, Βασιλική Αλεξούλη, Κων/νος Τσιφιτσόγλου
3 CUP Κόκκινο Κορδόνι
Απόστολος Μουσμούλης, Κων/νος Εμμανουηλίδης
2 CUP Κόκκινη Ζώνη
Νικόλαος Ντέτσικας, Δημήτρης Μακρής, Επαμεινώνδας Κολλάτος, Στεργιανή Φώλια, Πέτρος Καραλοΐζος, Αλέξανδρος Ζυγογιάνης, Χριστίνα Λαγού, Αγλαΐα Κουτσιαμπασούλη, Ελευθερία Τάκου, Αλέξανδρος Δεμιρκάπογλου, Κων/νος Παπαγιάννης, Ηρα Παπαμάλαμα.
CUP Μαύρο Κορδόνι
Θεοδώρα Τσακιρίδη, Νικολέτα Αρσενίου, Δημήτρης Γερογιάννης, Κοσμάς - Αλέξανδρος Περβανίδης, Αθανάσιος Εξαρχος, Γιώργος - Αλέξανδρος Γουλιώνης, Δημήτρης Σιδέρης
DAN Μαύρη Ζώνη
Σταυρούλα Γκουντούρα, Δημήτριος Δημουλάς, Θεόδωρος Χαραμής, Εκτωρ Ποτούλας.
ΚΑΙ... ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ
Πέρα από το άθλημα, τα 51α γενέθλιά του γιόρτασε πριν από λίγες ημέρες και ο ίδιος ο Δημήτριος Μπαλαμπάνος. Νωρίτερα, όμως, είχε λάβει κυριολεκτικά δώρο Θεού, καθώς πληροφορήθηκε ότι η σύζυγός του Ζωή είναι έγκυος και περιμένει το δεύτερο παιδί που αναμένεται να συμπληρώσει την οικογενειακή τους ευτυχία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass