ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ - ΝΕΩΝ

Η Λάρισα στο ρυθμό του τζούντο

* ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΤΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ * ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ (13.00)

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2009 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:05
Το μεγαλύτερο φετινό αθλητικό γεγονός στη Λάρισα θα είναι το βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο εφήβων - νεανίδων - νέων (θα συμμετάσχουν οκτώ χώρες με 400 αθλητές και αθλήτριες) που θα γίνει σήμερα και αύριο στο κλειστό της Νεάπολης και η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα testevent ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο. Τέτοια δοκιμαστικά τεστ θα γίνουν πάρα πολλά το 2012, καθώς πρέπει να υπάρχει προσαρμογή των αθλητών και των αθλητριών σε καιρικές συνθήκες και εγκαταστάσεις. 
Για το γεγονός αυτό δόθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου συνέντευξη Τύπου στην οποία παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης, η αντινομάρχης Καίτη Πρεζεράκου, ο πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Λ., Γιάννης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής τζούντο και αρχηγός αποστολής των Μεσογειακών του 2009 Γιώργος Στουκογεώργος, ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητικών διοργανώσεων τζούντο σε Ελλάδα και Ευρώπη Τρύφων   Πέπας και η διευθύντρια του ΕΑΚ κ. Κατερίνα Γαλάρα.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο κ. Μπαρμπούτης που τόνισε ότι ο Δήμος Λαρισαίων πάντα είναι αρωγός σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις και βοηθάει ποικιλοτρόπως στη διεξαγωγή τους. Τόνισε ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση θα βοηθήσει την αθλητική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την αθλητική παιδεία των κατοίκων της Λάρισας ενόψει της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Μάλιστα είπε ότι στους αγώνες αυτούς θα μετέχουν και αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα κάτι που δίνει μεγάλη βαρύτητα στο βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο.
Στη συνέχεια ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Λ., Γιάννης Οικονόμου, που είπε ότι ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Λαρισαίων από την πρώτη στιγμή στήριξε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να είναι πετυχημένο και να διαφημίσει την πόλη της Λάρισας στα Βαλκάνια μια και ο βαλκανικός Τύπος ασχολείται με τη διοργάνωση.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η αντινομάρχης Καίτη Πρεζεράκου που είπε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας θέλει να στηρίζει τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις που προάγουν τη Λάρισα, καθώς υπάρχει πολυπληθή συμμετοχή και αντιπροσωπείες πολλών χωρών.
Επόμενος ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής τζούντο Γιώργος Στουκογεώργος που είπε τα εξής:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά σήμερα που γίνεται το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τζούντο Εφήβων - Νέων στη Λάρισα.
Είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για την πόλη μας και για ένα τριήμερο 500 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλες τις βαλκανικές χώρες θα γνωρίσουν τη Λάρισα και πολλοί από αυτούς θα αγωνιστούν στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013. Σε 15 ημέρες πολλοί από αυτούς τους αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν στην Πεσκάρα της Ιταλίας και θα έχουν νωπές τις αναμνήσεις από τη Λάρισα.
Αύριο και μεθαύριο θα αγωνιστούν και 5 αθλήτριες Λαρισαίες. Επίσης, 25 και πλέον Λαρισαίοι θα πλαισιώσουν τη γραμματεία και την οργανωτική επιτροπή των Αγώνων.
Είναι μια πρόβα για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο, κ. Κ. Τζανακούλη, για την πλήρη στήριξη των Αγώνων αυτών, όπως και τον πρόεδρο του Α.Ο.Δ.Λ., κ. Γιάννη Οικονόμου, και την αντινομάρχη, κ. Καίτη Πρεζεράκου, επίσης, και τη διοίκηση του Ε.Α.Κ. Λάρισας.
Παρακαλώ τους Λαρισαίους να έρθουν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες αυτούς. Η είσοδος είναι δωρεάν».
 
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Τρύφων Πέπας, πρόεδρος της Επιτροπής των Διοργανώσεων Τζούντο, που έπλεξε το εγκώμιο του Γιώργου Στουκογεώργου που τον χαρακτήρισε ως «ψυχή» του τζούντο στην Κεντρική Ελλάδα και τόνισε με βεβαιότητα την επιτυχία των αγώνων που θα φέρουν μόνο κέρδη στη Λάρισα.    
 Τέλος τον λόγο πήρε η διευθύντρια του Ε.Α.Κ. Λάρισας Κατερίνα Γαλάρα που ευχήθηκε να είναι μια πετυχημένη διοργάνωση και διαβεβαίωσε ότι το ΕΑΚ θα κάνει στο στόχο αυτό κάθε δυνατή προσπάθεια.  
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Το πρόγραμμα των βαλκανικών αγώνων τζούντο έχει ως ακολούθως:
ΣΗΜΕΡΑ  
Αγόρια U17 & Κορίτσια U17  
10:00 Προκριματικοί & Ρεπεσάζ  
13:00 Τελετή Έναρξης  
13:30 Προκριματικοί & Ρεπεσάζ  
15:00 Τελικοί & Απονομές  
ΑΥΡΙΟ  
Αγόρια U20 & Κορίτσια U20  
10:00 Προκριματικοί & Ρεπεσάζ  
15:00 Τελικοί & Απονομές  
 * Η Ελλάδα, τα τελευταία δύο χρόνια στους U17 έχει κατακτήσει συνολικά εννέα μετάλλια (3-1-5), ενώ στους U20 έχει πάρει 10 (2-2-6).  
ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αρκετές αθλήτριες από το νομό Λάρισας και συγκεκριμένα οι:   
Νεάνιδες Α` (U20)
- 44 κιλά: Μαρία Καρανίκα (ΣΒΑΛ)
- 48 κιλά: Χριστίνα Παπαργύρη (ΣΒΑΛ)
Νεάνιδες Β` (U17)
- 44 κιλά: Νικολέτα Μελιγκάκη (ΣΒΑΛ
- 48 κιλά: Ελένη Καρανίκα (ΣΒΑΛ)
- 63 κιλά: Κατερίνα Πιτσιάβα (Όγχηστος)
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΟΥΦΛΕΡΗΣ:
Η Λάρισα θα πετύχει στη διοργάνωση
Στη Λάρισα θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Βαγγέλης Σουφλέρης, που για το βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο που θα γίνει στη Λάρισα δήλωσε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι η Λάρισα και οι εμπλεκόμενοι φορείς στο βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχει αυτό το πρωτάθλημα.
Παράλληλα θα βοηθήσει για την απόκτηση σημαντικών εμπειριών για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Το τζούντο πάντα στήριζε όλη τη Λάρισας και έχει δημιουργηθεί μία αμφίδρομη σχέση προς όφελος του αθλήματος και της πόλης».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass