ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ(3-1)

Μία ακόμα ήττα για την Α.Ε.Λ.

* Η ΑΜΥΝΑ ΠΑΡΕΠΑΙΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ * ΠΑΛΙΚΑΡΙΣΙΟ ΤΕΡΜΑ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΤΟΥΜΕΡ ΜΕΤΙΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΝΕ * ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2009 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:57
Μία ακόμα ήττα την τρίτη σε ισάριθμα παιχνίδια στο θεσμό των πλέι οφ γνώρισε χθες η Α.Ε.Λ. πάλι στο Ο.Α.Κ.Α. (όπως και την περασμένη Κυριακή που έχασε από την Α.Ε.Κ. με 3-2). Αυτή τη φορά ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό δίκαια με 3-1 έχοντας μία άμυνα να παραπαίει για μια ακόμα φορά παρά τις αλλαγές που έκανε ο Ουζουνίδης και πλέον γεννάται το ερώτημα πώς είναι δυνατόν πριν δύο μήνες να ήταν η καλύτερη γραμμή και τώρα η χειρότερη. Μόνη εξήγηση το υψηλό επίπεδο των αντιπάλων και ότι τα χαφ δυστυχώς δεν μαρκάρουν...
Η Α.Ε.Λ. μόνιμα καθηλωμένη στους μηδέν βαθμούς από δω και πέρα ακόμα και αν κερδίσει όλα τα παιχνίδια είναι αμφίβολο αν θα βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση στα πλέι οφ. Ο Ουζουνίδης είδαμε να αρχίζει να κάνει δοκιμές παικτών και χθες για πρώτη φορά ουσιαστικά χρησιμοποίησε τον Βλασσόπουλο (είχε παίξει τρία λεπτά σε δύο παιχνίδια την κανονική περίοδο και χθες αγωνίστηκε πάνω από δέκα).
Από δω και πέρα πρέπει να γίνει γρήγορα το «ξεκαθάρισμα» των παικτών που θα μείνουν και θα φύγουν και ο Ουζουνίδης ας δοκιμάσει κάποιους παίκτες που η παραμονή τους είναι υπό προπονητική κρίση ώστε να υπάρχει κέρδος από τα πλέι οφ και στον αγωνιστικό τομέα(οικονομικά υπάρχει από εισιτήρια και τηλεοπτικά δικαιώματα).
Πάντως ακόμα και η χθεσινή άσχημη Α.Ε.Λ. που στο πρώτο ημίωρο έγινε «σάκος του μποξ» για τον Παναθηναϊκό μπορούσε να φύγει με αποτέλεσμα από το Ο.Α.Κ.Α., καθώς οι γηπεδούχοι επαναπαύτηκαν στο 2-0 του ημιχρόνου και ο Μετίν με ένα παλικαρίσιο γκολ έβαλε την Λαρισινή ομάδα στο παιχνίδι (μείωσε σε 2-1) και αν ο Γιαννακόπουλος ευστοχούσε στην ευκαιρία του αγώνα στο 63’, όταν μόνος προ του Γκαλίνοβιτς αστόχησε και γινόταν το 2-2, τότε θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι, μια και οι «πράσινοι», που ήθελαν τη νίκη, θα είχαν κυριευτεί από άγχος με δεδομένα και τα εσωτερικά τους προβλήματα.
Και κάτι ακόμα, οι παίκτες που ήδη έχουν συμφωνήσει με άλλες ομάδες δεν θα πρέπει να συνεχίζουν να αγωνίζονται με τη φανέλα της Α.Ε.Λ. Η ομάδα δεν κερδίζει τίποτα από τη συμμετοχή τους, αντίθετα κερδίζουν οι αντίπαλοι των «βυσσινί» την επόμενη χρονιά.   
Υπενθυμίζουμε ότι η Α.Ε.Λ. στη συνέχεια των πλέι οφ έχει δύο εντός έδρας αγώνες με Παναθηναϊκό και Α.Ε.Κ., ενώ τελευταία αγωνιστική θα παίξει στην Τούμπα με τον Π.Α.Ο.Κ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Μαρίνος Ουζουνίδης, παρέταξε την ενδεκάδα που έδειξε στην τελευταία προπόνηση και είχε προαναγγείλει η «Ε», δηλαδή τις πολλές αλλαγές στην αμυντική γραμμή. Με δεδομένη την απουσία του Κοτσόλη τερματοφύλακας αγωνίστηκε ο Βράνιτς, στην άμυνα στην δεξιά πλευρά ο Μπουκουβάλας πήρε τη θέση του Βέμπερ και στο κέντρο της άμυνας ο Φεράρι με τον Ααράμπ πήραν τις θέσεις των Νταμπίζα, Κώτσιου ενώ στο αριστερό άκρο έμεινε ο Παναγιώτης Κατσιαρός που χθες ήταν αρχηγός της ομάδας. 
Αμυντικό χαφ μετά από καιρό αγωνίστηκε ο Ιγγλέσιας και πιο μπροστά αγωνίστηκαν Ίλιτς και Φωτάκης, ενώ στην επίθεση ήταν ο Μετίν (αριστερά), Ζουράφσκι (στο κέντρο) και Πάρα (δεξιά). Μετά από καιρό ο Ουζουνίδης αγωνίστηκε με 4-3-3.
Ο Ολλανδός προπονητής του Π.Α.Ο. αγωνίστηκε με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς στην άμυνα τους: Μουν (δεξιά), Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλο(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Καραγκούνη, πιο μπροστά τους Γκάμπριελ(δεξιά), Ρουκάβινα (πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαλπιγγίδη) και Χριστοδουλόπουλο(αριστερά) ενώ στην επίθεση ήταν ο Σαλπιγγίδης.
Μετά το αναγνωριστικό τρίλεπτο ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και στο τέταρτο κόρνερ που κέρδισε σε ένα δεκάλεπτο έκανε το 1-0 μετά από αδράνεια του κεντρικού διδύμου της άμυνας, καθώς ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Και ο Φωτάκης μπορεί να έκανε ένα καλό σουτ αλλά ο Παναθηναϊκός επιτίθονταν κατά «κύματα» και στο 25’ με φάουλ του Καραγκούνη προηγήθηκε με 2-0 και από κει και πέρα το παιχνίδι έδειχνε να τελειώνει και για είκοσι λεπτά όλοι έδειχναν να κάνουν αγγαρεία αφού δεν δημιουργήθηκε ούτε μία φάση αλλά ούτε γινόταν φάουλ!
Και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όλα έδειχναν ίδια αλλά στο 54’ μια υπέροχη σέντρα του Φωτάκη και κεφαλιά του Μετίν έδωσε το δικαίωμα η Α.Ε.Κ. να «μπει» στο παιχνίδι και ο Ουζουνίδης να πιστεύει ότι η ομάδα του θα πάρει αποτέλεσμα και έριξε στον αγώνα τον Σαρμιέντο και τον Γιαννακόπουλο. Ο δεύτερος είχε μια ευκαιρία να κάνει τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού να σωπάσουν από τις συνεχείς αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του (μια και δεν ξεχνούν την παρουσία του στον Ολυμπιακό) όταν στο 63’ μόνος του προ του Γκαλίνοβιτς έριξε την μπάλα στη... στέγη του Καλατράβα.
Από το λεπτό αυτό και μετά ο Π.Α.Ο. αφυπνίστηκε, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και στο 73’ όταν ο Ρουκάβινα κέρδισε σε μονομαχία τον Φεράρι και έκανε το 3-1 το παιχνίδι πήρε τέλος. Και αν κάποιος αδικείται για το τελικό αποτέλεσμα στη συνέχεια του αγώνα είναι ο Παναθηναϊκός που στο τελευταίο λεπτό είχε δοκάρι με τον Κλέιτον.
Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός με τη νίκη αυτή έκανε βήμα για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και για την Α.Ε.Λ. από δω και πέρα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα η συνέχεια των πλέι οφ.  
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Μακρινό σουτ του Γκάμπριελ στην αγκαλιά του Βράνιτς.
5’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη αποκρούει ο Βράνιτς σε κόρνερ.
10’: Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά με τον Καραγκούνη και ο Σαλπιγγίδης μόνος αμαρκάριστος στο κέντρο της άμυνας κάνει το 1-0.
15’: Σουτ του Φωτάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο Γκαλίνοβιτς.
16’: Ο Σαλπιγγίδης μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει στην αγκαλιά του Βράνιτς.
25’: Φάουλ του Ίλιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στον Καραγκούνη. Το εκτελεί ο παθών και με ωραίο σουτ στην «κλειστή γωνία» του Βράνιτς κάνει το 2-0.    
49’: Ο Γκάμπριελ από το ύψος της μεγάλη περιοχής σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
51’: Από αριστερά κάνει υπέροχη ατομική προσπάθεια ο Μετίν που ξεπερνάει σαν... «σταματημένο» τον Βύντρα αλλά ανοίγει την μπάλα και μπλοκάρει ο Γκαλίνοβιτς.
54: Ο Φωτάκης από δεξιά κάνει σέντρα και ο Μετίν νικάει στον αέρα τον Μουν και κάνει το 2-1.
55’: Μακρινό σουτ του Σπυρόπουλου καταλήγει άουτ.
60’: Σουτ του Μετίν από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει άουτ.
63’: Από αριστερά ο Κατσιαρός κάνει υπέροχη σέντρα προς τον Φωτάκη που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Γκαλίνοβιτς και παραλήπτης γίνεται ο Γιαννακόπουλος που μόνος προ κενής εστίας σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
68’: Σουτ του Μάτος από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Βράνιτς.
73’: Από αριστερά ο Σπυρόπουλος κάνει σέντρα και ο Ρουκάβινα νικάει τον Φεράρι και μέσα από τη μικρή περιοχή διαμορφώνει το 3-1
77’: Ο Νίνης από δεξιά κάνει σέντρα αλλά προ του Σαλπιγγίδη αποκρούει ο Βράνιτς.
84’: Σουτ του Πάρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει με διπλή προσπάθεια ο Γκαλίνοβιτς.
90’+3’: Σέντρα του Χριστοδουλόπουλου απο αριστερά και ο Κλέιτον από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βράνιτς.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίος ο Μετίν μέχρι το 60’, γιατί μετά δεν άντεξε και μάλιστα τραυματίστηκε (θλάση στον δικέφαλο) και θα χάσει τα υπόλοιπα πλέι οφ. Από κει και πέρα ο Γιαννακόπουλος παρά το εχθρικό κλίμα δεν ήταν άσχημος. Ο Βράνιτς φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ των «πρασίνων» και ήταν ασταθής, ο Μπουκουβάλας φάνηκε για ένα δεκάλεπτο, ο Ααράμπ ήταν απλά καλύτερος του Φεράρι που μετράει παιχνίδια στην Α.Ε.Λ., ενώ ο Κατσιαρός ταλαιπωρήθηκε από τον Μουν και μόνο θετικό οι πολύ καλές «κούρσες» που έκανε στην επίθεση (σε μια εξ’ αυτών δημιούργησε μια πολύ καλή φάση για την Α.Ε.Λ.). Ο Ιγγλέσιας ανύπαρκτος, ο Φωτάκης από τους καλύτερους ενώ ο Ίλιτς δεν φάνηκε. Τέλος λίγα πράγματα ο Ζουράφσκι αλλά και ο Σαρμιέντο όταν μπήκε. Ο νεαρός Βλασόπουλος απλά πήρε εμπειρίες.
* * *
Από τον Π.Α.Ο. καλύτερος ο Καραγκούνης που κανείς δεν κατάλαβε γιατί έγινε αλλαγή ανεξάρτητα αν ο Μάτος και ο Νίνης από τότε που μπήκαν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα(βοήθησαν τους γηπεδούχους να πετύχουν το 3-1), ο Μουν (αν και ευθύνεται για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα του), Ρουκάβινα και Χριστοδουλόπουλος. Γενικά η ομάδα του Π.Α.Ο. είχε πολύ καλή εικόνα στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. 
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Σταθόπουλο (Αχαΐας) που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη (συμπλήρωσε επτά και θα λείψει από δύο παιχνίδια) ενώ σωστοί στις υποδείξεις του οι δύο βοηθοί Μπαλτάς, Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 
Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ (68’ Μάτος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης (68’ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος, Ρουκάβινα (82’ Κλέιτον), Σαλπιγγίδης.
Α.Ε.Λ. (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βράνιτς, Μπουκουβάλας, Ααράμπ, Φεράρι, Ίλιτς (56’ Σαρμιέντο), Κατσιαρός, Πάρα, Φωτάκης, Μετίν (78’ Βλασόπουλος), Ιγκλεσίας (56’ Γιαννακόπουλος), Ζουράφσκι.
Εισιτήρια: 9727 - Εισπράξεις: 130.439 ευρώ.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass