ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Ηλίας Κώτσιος: «Ζητάω συγγνώμη»

«ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΥΓΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ»

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2009 4:25 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:57
 Ηλίας Κώτσιος, ο Λαρισαίος παίκτης με τα δώδεκα χρόνια παρουσίας στην Α΄ εθνική και τις 202 συμμετοχές ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής του προχθεσινού αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 0-2 με τη χειρονομία που έκανε σε μερίδα φιλάθλων που τον αποδοκίμαζε στο 55΄ της αναμέτρησης.Σίγουρα αναμενόμενες οι αντιδράσεις των φιλάθλων για τη συγκεκριμένη χειρονομία αλλά και κανένας δεν καταδικάζεται αν δεν του δώσει το δικαίωμα να πει την άποψή του. Προσπαθήσαμε χθες να βρούμε τον Ηλία Κώτσιο το Λαρισαίο παίκτη που πριν δύο χρόνια το όνειρο των παιδικών του χρόνων (από τότε που έπαιζε στον Ίκαρο Νεάπολη) έγινε πραγματικότητα και φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ.Τον ρωτήσαμε για το συμβάν και μας είπε: «Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο για τη χειρονομία γιατί είμαι επαγγελματίας παίκτης. Όμως πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι λυγίζουν κάποιες στιγμές και όταν μάλιστα είναι η οικογένειά του στο γήπεδο (σ.σ. έχει δύο παιδιά) και πιστεύω ότι είναι αδικαιολόγητο να υπάρχουν ύβρεις από το ξεκίνημα ενός παιχνιδιού και μόλις κάποιος παίκτης έρχεται σε επαφή από το πρώτο λεπτό με την μπάλα.
Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής, κανένας δεν έχει δικαίωμα να κάνει ένα λάθος ή μήπως δεν είμαι ο ίδιος που δύο χρόνια τώρα βοηθάω την ομάδα να έχει επιτυχίες; Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι φθάσαμε μέχρι τους ομίλους του ΟΥΕΦΑ και την έκτη θέση ενώ φέτος ήρθαμε πέμπτοι, που ήταν η καλύτερη θέση της ομάδας την τελευταία εικοσαετία.
Πιστεύω ότι είχα και εγώ συμμετοχή σε αυτές τι επιτυχίες της ομάδας».
*Τι έγινε ακριβώς;
«Από το πρώτο λεπτό υπήρχε μια μερίδα φιλάθλων που με αποδοκίμαζε, μόλις έπαιρνα την μπάλα στα πόδια μου και αυτό πόσο μπορούσε αν το ανεχθεί ένας άνθρωπος; Και θέλω να τονίσω το εξής, στα δώδεκα χρόνια που είμαι στην Α΄ εθνική κατηγορία ποτέ δεν έδωσε κανένα δικαίωμα και απ’ όλες τις ομάδες έφυγα σαν φίλος δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δυσαρεστήσω τους φιλάθλους της ομάδας της πόλης μου, ιδιαίτερα όταν ζει η οικογένειά μου σ’ αυτήν.
Και εντάξει μπορεί να ευθύνεται κάποιος σε ένα τέρμα που δέχεται η ομάδα και υπάρχει μεγαλύτερη στεναχώρια σ’ αυτόν γιατί γνωρίζει τις ευθύνες του και τι αποδέχεται αλλά τι να κάνουμε αυτή είναι η μοίρα του αμυντικού. Μπορεί σε ένα παιχνίδι να χαθούν δέκα γκολ να γίνει ένα λάθος στην άμυνα και να δεχθούμε ένα γκολ. Ήμασταν όμως δεκατρία παιχνίδια αήττητοι και σε πολλά δεν δεχθήκαμε τέρμα η στα δεκαεννιά τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος δεχθήκαμε ένα γκολ. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν πώς ξαφνικά εμείς που τα δώσαμε όλα γίναμε οι παίκτες που αποδοκιμαζόμαστε από τον κόσμο. Μαζί όμως με τον κόσμο δεν ήμασταν αυτοί που πανηγυρίσαμε τις χαρές της ομάδας;».
Ο Ηλίας Κώτσιος για το συμβάν σήμερα θα βγάλει και γραπτή ανακοίνωση που θα εξηγεί και μερικές ακόμα λεπτομέρειες ενώ στα υπέρ του καταλογίζεται το γεγονός ότι στα δύο χρόνια παρουσίας στην ομάδα δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ίσως όλοι έχουν μία άτυχη στιγμή και όταν υπάρχει μεταμέλεια δείχνει και τον αγνό χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή.
Στο μεταξύ η διοίκηση κάλεσε τον Ηλία Κώτσιο σε απολογία για το συμβάν.
ΠΑΡΑ-ΚΟΤΣΟΛΗΣ-ΣΑΡΜΙΕΝΤΟ
Η ΑΕΛ μετά την προχθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 έχει μάλλον διαδικαστική παρουσία στα πλέι οφ και το ενδιαφέρον στρέφεται στις ανανεώσεις συμβολαίων και τις μεταγραφές της ομάδας (ήδη έχουν αποκτηθεί οι Σίμιτς, Τριποτσέρης και Κολοβέτσιος).
Η διοίκηση σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί την ανανέωση των συμβολαίων των Κοτσόλη και Σαρμιέντο (έχει πρόταση και από τον Ατρόμητο Αθηνών) αλλά υπάρχουν μεγάλες οικονομικές αποκλίσεις αλλά και την παραμονή του Πάρα αλλα πρέπει να πληρώσουν χρήματα στην αργεντίνικη Τσακαρίτα που ανήκει ο παίκτης για την αγορά του ή την απόκτηση άνω του 51% των δικαιωμάτων του.
Δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα ο Γκουέλα που μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν καθώς δεν θα ενεργοποιηθεί η οψιόν του συμβολαίου του μια και ο ποδοσφαιριστής δεν ικανοποίησε τον Ουζουνίδη με τη μέχρι τώρα παρουσία του. Στο μεταξύ για τον Φωτάκη οι Θεσσαλονικέις δημοσιογράφοι υποστήριζαν χθες ότι έχει κλείσει στον ΠΑΟΚ.
Ο Ζουράφσκι δύσκολα θα παραμείνει ενώ ο Κοσίριν φαίνεται να είναι ο πιθανός αντικαταστάτης του.
Τέλος είναι άγνωστο τι θα γίνει με την ανανέωση της συνεργασία με τον Τουμέρ Μετίν.
Η ουσία είναι ότι θα αλλάξουν αρκετοί παίκτες τη νέα σεζόν στην ΑΕΛ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass