ΚΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΣΛ ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Γιορτή χωρίς... θεατές και με συλλαλητήριο

*ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΠΑΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ *ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΟ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ ΚΑ ΤΟΥΜΕΡ ΜΕΤΙΝ

Δημοσίευση: 16 Απρ 2009 3:50 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:47
 Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης
Χειρότερα δεν μπορούσε να γίνει πιστεύουμε μια ποδοσφαιρική γιορτή και μάλιστα όταν σ’ αυτήν συμμετέχουν οι θεωρητικά καλύτεροι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος κάτι που προκάλεσε απογοήτευση και μάλλον δεν πρόσφερε και κανένα όφελος στον πρόοδο του αθλήματος στην πόλη παρά κάποιες φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων α σωθούν τα προσχήματα. Και αναφερόμαστε στην διοργάνωση του χθεσινού all star game που έγινε στο γήπεδο Αλκαζάρ και αγωνίστηκαν οι επίλεκτοι Ελληνες και ξένοι του ελληνικού πρωταθλήματος.Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που πήρε ένα πακτωλό χρημάτων από τον ΟΠΑΠ (11 εκατομμύρια ευρώ) που προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα έδειξε μία απίστευτη προχειρότητα και αλίμονο αν αυτοί οι άνθρωποι καθορίζουν τις τύχες του ελληνικού ποδοσφαίρου και εγκρίνουν η όχι την καταλληλότητα γηπέδων όταν οι ίδιοι δεν δείχνουν κατάλληλοι να κάνουν μία απλή διοργάνωση. Και βέβαια προσπαθούν πάντα να αποφεύγουν τους ελέγχους μιλώντας για αυτοδιοίκητο ενώ παίρνουν πλέον κρατικά λεφτά και μάλιστα πάρα πολλά.
Το μόνο που έκαναν οι ντόπιοι παράγοντες ήταν να στριμώχνονται για να δουν τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο και στο τέλος θα δούμε αν η πόλη κέρδισε και κάτι απ’ αυτόν... Και μεγάλη είναι η ευθύνη και της διοίκησης της ΕΠΣΛ που δυστυχώς οι εσωτερικές έριδες αρχίζουν να φαίνονται και στις εκδηλώσεις που κάνουν (οι κουβέντες που ανταλλάσσουν σε κάθε συμβούλιο οι παράγοντές της είναι πλέον θέμα όχι και καλοπροαίρετης συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια).
Η χθεσινή εκδήλωση που έγινε παρουσία τεσσάρων χιλιάδων Λαρισαίων φιλάθλων ξεκίνησε με πρωταγωνιστή το σύνδεσμο φιλάθλων «MONSTERS» με διαμαρτυρία κατά του αθλητικού νόμου η οποία έγινε με πανό «Γιορτή του ποδοσφαίρου, δεν γιορτάζουν οι οπαδοί γιατί κάποιοι είναι φυλακή» και με συνθήματα: «Φωτιά στα οπαδικά κελιά» και φυσικό ήταν μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο όλοι να ασχολούνται με τα πανό τους, με τα ευρηματικά τους συνθήματα αλλά και τις εμπνεύσεις τους αν βάζουν προστατευτικές μάσκες.
Τα παρατράγουδα δεν ήταν μόνο αυτά, το πρόγραμμα δεν τηρήθηκε και μάλιστα τα ημίχρονα είχαν μικρότερη διάρκεια για να μπορέσουν να συμπτύξουν το πρόγραμμα ενώ οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι μπήκαν οι περισσότεροι μέσα αντί με την ιδιότητά τους ως υπάλληλοι σταδίου (καλά που ο πρόεδρος Γιώργος Στουκογεώργος δεν τους έδωσε και μία σκούπα για να καθαρίσουν το γήπεδο...). Συνθέσεις μοιράστηκαν με ίδια νούμερα και αυτοί οι άνθρωποι που ανέλαβαν αυτή τη διοργάνωση εξέθεσαν την πόλη (πάλι καλά που δεν ήταν και διεθνές τουρνουά και να εκτεθούμε και ενόψει Μεσογειακών Αγώνων του 2013 που ανέλαβε η Λάρισα με το Βόλο).
Οι Λαρισαίοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο Αλκαζάρ για πρώτη φορά είδαμε να χειροκροτούν τόσο έντονα τον τεχνικό της ΑΕΛ που ήταν και προπονητής των Ελλήνων επίλεκτων Μαρίνο Ουζουνίδη αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά στη λαρισινή ομάδα αλλά και τον Τούρκο Τουμέρ Μετίν που πέτυχε δύο όμορφα γκολ. Αγωνίστηκαν επίσης από την ΑΕΛ οι Ιγγλέσιας (πήρε τη θέση του Κονσεϊσάο), Κοτσόλης, Φωτάκης, Γιαννακόπουλος ενώ ο Βενετίδης αν και έχει επιλεγεί δεν αγωνίστηκε. Επίσης έπαιξε και ο Λαρισαίος Βασίλης Κουτσιανικούλης.
Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Κώστας Αγοραστός, Έκτορας Νασιώκας, Βασίλης Έξαρχος, Φίλιππος Σαχινίδης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κέλλας, Κώστας Σαμουρέλης, Βάιος Κυριτσάκας, οι αντινομάρχες Νίκος Κουτσογιάννης, Κατερίνα Πρεζεράκου, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα Κωστής Πηλαδάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο γραμματέας της ΕΠΟ Γ. Οικονομίδης,ο διευθυντής εθνικών ομάδων Τάκη Φύσσας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Μιχ. Παπαγεωργίου, οι διοικητικοί Στ. Πουλαράκης, Βησ. Αρσενόπουλος, Βασ. Νταβαρούκας, Ζ. Γρηγορίου, Γ. Βλάγκας κ.ά.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ  
Η Διοργάνωση ξεκίνησε με το διαγωνισμό των πέναλτι που μετείχαν τέσσερις παίκτες ο «βυσσινί» Γιώργος Φωτάκης, ο Δημήτρη Σαλπιγγίδης, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι και ο Ισμαέλ Μπλάνκο ενώ τερματοφύλακες ήταν ο Λαρισαίος Κώστας Χαλκιάς, ο Μιχάλης Σηφάκης, ο Μίκαελ Γκσπούρνινγκ και ο Σπύρος Βρονταράς.
Νικητής αναδείχθηκε ο Ισμαέλ Μπλάνκο (με δεύτερο τον Φωτάκη) και καλύτερος τερματοφύλακας ο Σπύρος Βρονταράς. Καλή η έμπνευση το τελευταίο πέναλτι να γίνει με... μπάλα που χρησιμοποιείται σε γήπεδα με χιόνι (θύμιζε την πολύχρωμη μπάλα που χρησιμοποιούν στα all star game του μπάσκετ).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Στον αγώνα οι παίκτες είχαν λίγες καλές στιγμές καθώς οι περισσότεροι έδειχναν να προφυλάσσονται και κάποιοι να κρατούν δυνάμεις. Αν δεν υπήρχαν κάποιες εμπνεύσεις των Εστογιανόφ, Ρεκόμπα, Μετίν και οι αποκρούσεις του Μπλάζιτς τότε δεν θα θυμόμασταν τίποτα. Γκολ πάντως υπήρχαν και αυτά ήταν αρκετά καθώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν 7-7. Στα αξιοσημείωτα τα δύο χαμένα πέναλτι των Νίνη (δοκάρι) και Γιαννακόπουλου (απέκρουσε ο Μπλάζιτς, ενώ είχε και ένα δοκάρι ο Καούνος.
Η σειρά των τερμάτων:
14': Ο Σαλπιγγίδης ξέφυγε από την άμυνα των ξένων και με ωραίο πλασέ κάνει το 1-0 με αντίπαλο τον συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό.
17': Ο Ντιόγκο με εκπληκτική ενέργεια κάνει το 1-1.
23': Ο Καούνος με ωραίο σουτ κάνει το 2-1.
29': Ο Εστογιανόφ βρέθηκε απέναντι από τον Κοτσόλη και αφού τον πέρασε έκανε το 2-2.
31': Σέντρα του Καούνου και ωραίο σουτ ο Φωτάκης κάνει το 3-2 για τους Έλληνες.
33': Ο Ρεκόμπα με ωραίο σουτ κάνει το 3-3.
38': Ο Εστογιανόφ με ωραίο πλασέ κάνει 4-3.
40:: Ο Ιγκλέσιας με δυνατή κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή κάνει το 5-3.
42': Ο Χούτος με κεφαλιά μειώνει σε 5-4.
52': Ο Πετρόπουλος με ωραία κεφαλιά κάνει το 5-5.
53': Ο Τουμέρ Μετίν σπάει τη μονοτονία με μία εντυπωσιακή ενέργεια κρατώντας την μπάλα στο έδαφος πέρασε και τον τερματοφύλακα για το 6-5 για τους ξένους. Στη συνέχεια αποθεώθηκε από την εξέδρα.
71': Εκπληκτικό σόλο από τον Χούτο μέσα στην περιοχή για το 6-6.
77': Ο Μετίν έκανε το 7-6 για τους ξένους με όμορφο πλασέ.
80' Στο τελευταίο λεπτό Καούνος έκανε το τελικό 7-7.
*Τα ημίχρονα λόγω της κακής διοργάνωσης κράτησαν από σαράντα λεπτά.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σταυρίδης από την Πιερία με βοηθούς τον Ευθυμιάδη (Πιερίας) και το Λαρισαίο Δημήτρη Γκάγκα. Ο δεύτερος είχε άψογες υποδείξεις.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ (Μαρίνος Ουζουνίδης, Νίκος Καραγεωργίου): Νικοπολίδης, Παπαδημητρίου, Σπυρόπουλος, Κωστούλας Μαλεζάς, Μάκος, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης, Γιαννακόπουλος, Σαλπιγγίδης, Καούνος (αρχική ενδεκάδα), Χαλκιάς, Κοτσόλης, Βρονταράς, Σηφάκης, Καράμπελας, Νίνης, Χούτος, Πετρόπουλος, Ορφανός.
 ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ (Φερνάντο Σάντος): Γκαλίνοβιτς, Νέτο, Μαϊστόροβιτς, Κοντρέρας, Λίνο, Ντουντού, Σιμάο, Γκαλέτι, Ντιόγκο, Ρεκόμπα, Εστογιανόφ (αρχική ενδεκάδα), Σάχα, Γκσπούρνινγκ, Μπλάζιτς, Σνάουτσνερ, Γιάχιτς, Ιγκλέσιας, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Μετίν.
ΑΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ
Τελικά το πολυδιαφημισμένο υποψήφιο για ρεκόρ Γκίνες του Mr. Silky Skills παρουσία αντιπροσωπείας του Βιβλίου των Ρεκόρ «Γκίνες», να επιδιώξει την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ αναπήδησης μπάλας στο στήθος, στοχεύοντας σε περισσότερες των 60 αναπηδήσεις δεν επιτεύχθηκε καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει σε καμία από τις τρεις προσπάθειές τους τις είκοσι αναπηδήσεις.
Επίσης άρεσαν τα κόλπα του Jeon Kwon.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass