Η Α.Ε.Λ. ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ Π.Α.Ο.Κ. (0-0)

Πήρε βαθμό «χρυσάφι» για την 5η θέση

* ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 90+1’ Ο ΦΑΚΟΥΝΤΟ ΠΑΡΑ * ΗΡΩΑΣ Ο ΚΟΤΣΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2009 0:29 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:31
Η Α.Ε.Λ. παρά την παρουσία οκτώ χιλιάδων φιλάθλων χθες στο Αλκαζάρ δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση του Π.Α.Ο.Κ. και έμεινε στο 0-0 με τους Θεσσαλονικείς που είχαν πολύ καλή απόδοση(παρά τις πολλές απουσίες τους) αλλά ο βαθμός που πήρε αποδείχθηκε «χρυσάφι» καθώς όχι μόνο την κράτησε στην πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα, αλλά αύξησε και τη διαφορά από τον Άρη στους τέσσερις βαθμούς που έχασε εντός έδρας από την Ξάνθη με 1-0 (βέβαια μπήκαν και οι ακρίτες στη μάχη της πέμπτης θέσης αλλά με λίγες πιθανότητες).
Η Λαρισινή ομάδα μπορεί να πήρε πολύτιμο βαθμό(αφού ήταν δώρο γι’ αυτήν η νίκη της Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη με 1-0) αλλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όχι απλά δεν βρήκε δίχτυα αλλά προβλημάτισε με την απόδοσή της μια και ήταν το μοναδικό ίσως φετινό παιχνίδι που δημιούργησε μόνο δύο ευκαιρίες(μια κεφαλιά του Ιγγλέσιας στο 25’ στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Π.Α.Ο.Κ. Χαλκιά και ένα σουτ του Πάρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων στο δοκάρι). Πάντως έστω και με αυτή τη μέτρια απόδοση απέναντι όμως σε μία ομάδα με άριστη αμυντική λειτουργία κατάφερε να διατηρηθεί και με απόσταση ασφαλείας για πρώτη φορά στους τέσσερις βαθμούς στη 5η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ.
Οι παίκτες του Ουζουνίδη για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν δεν μπόρεσαν να διασπάσουν μία άμυνα και γενικά έδειξαν να έχουν πολλά προβλήματα στη μεσαία γραμμή.
 Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και το μόνο που θα μείνει στη μνήμη όλων είναι η απόδοση του τερματοφύλακα Στέφανου Κοτσόλη που δύο φορές σταμάτησε τον Μουσλίμοβιτς σε τετ-α-τετ και συνεχίζει να κάνει μια πολύ καλή χρονιά που το μόνο που της λείπει είναι μια πρόσκληση για την εθνική ομάδα.
Από κει και πέρα τα δοκάρια είχαν την τιμητική τους μια και τα σημάδεψε δύο φορές ο Π.Α.Ο.Κ. με τον Λάκη και τον Σορλέν (αν και το δεύτερο θεωρείται ότι δεν υπήρξε αφού είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Λάκης) και μία η Α.Ε.Λ. με τον Πάρα.
Σίγουρα ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν η καλύτερη ομάδα που πέρασε φέτος από το Αλκαζάρ, δίκαια βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο αντίπαλοι είχαν να έρθουν ισόπαλοι στο Αλκαζάρ χωρίς τέρματα από την περίοδο 1990-1991 ενώ η Α.Ε.Λ. με τις τέσσερις ομάδες που είναι παραπάνω βαθμολογικά απ’ αυτήν έχει έρθει ισόπαλη στο γήπεδό της.
Την αξία του «Δικέφαλου του Βορρά» παραδέχθηκε και ο τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το τέλος του αγώνα .
Βέβαια να επισημάνουμε ότι υπήρξαν και μερικές άτυχες στιγμές για την Α.Ε.Λ. καθώς αποχώρησαν τραυματίες ο Ιγγλέσιας και ο Μετίν ενώ οι αλλαγές του Ουζουνίδη για πρώτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο δεν βοήθησαν με εξαίρεση ίσως τον Τσίγκα που μπήκε «ζεστός» στο πιαχνίδι.
Το συμπέρασμα είναι ότι η χθεσινή ισοπαλία Α.Ε.Λ.-Π.Α.Ο.Κ. 0-0 δεν άφησε κανένα με παράπονο καθώς η Α.Ε.Λ. πήρε βαθμό χωρίς να έχει καλή απόδοση ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. παρότι είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων περισσότερο χρόνο, στο τέλος στη φάση που ο Πάρα σημάδεψε το δοκάρι θα μπορούσε να φύγει ηττημένος από το Αλκαζάρ.
Αρνητικό σημείο η δίλεπτη διακοπή του αγώνα στο 88’ λόγω φωτοβολίδων που πέταξαν φίλαθλοι της Α.Ε.Λ. στο Βιερίνια τη στιγμή που εκτελούσε ένα κόρνερ. Κάτι που σημαίνει ότι η Α.Ε.Λ. θα κληθεί να πληρώσει και ένα υψηλό πρόστιμο(μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει τις 110.000 ευρώ)
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς κάποια έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα και ήταν αυτή που δοκίμασε στην προχθεσινή προπόνηση. Δηλαδή η τακτική ήταν 4-2-3-1 και κάτω από τα δοκάρια ο Στέφανος Κοτσόλης, στην άμυνα δεξιά ο Μπουκουβάλας, αριστερά ο Βενετίδης και σέντερ μπακ  ο Νταμπίζας με τον Κώτσιο. Στη μεσαία γραμμή υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ ο Ιγγλέσιας και ο Σαρμιέντο ενώ πιο μπροστά ήταν τρεις παίκτες, δεξιά ο Πάρα , αριστερά ο Μετίν και ο Φωτάκης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Ζουράφσκι. Για τον Μετίν υπήρχε οδηγία να συγκλίνει προς το κέντρο και να αφήνει διάδρομο ελεύθερο για τον Βενετίδη στις συχνές προωθήσεις του.
Από την άλλη ο τεχνικός του Π.Α.Ο.Κ. Φερνάντο Σάντος αγωνίσθηκε με τακτική 4-3-3 και κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λαρισαίος Κώστας Χαλκιάς, στην άμυνα ήταν οι: Σνάουτσνερ (δεξιά), Κοντρέρας, Μαλεζάς (σέντερ μπακ), Λίνο (αριστερά) στη μεσαία γραμμή οι: Ηλιάδης (δεξιά), Μπαλάφας (στο κέντρο), Σορλέν (αριστερά) και στην επίθεση οι: Λάκης (δεξιά), Μουσλίμοβιτς (στο κέντρο) και Βιερίνια (αριστερά).
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Π.Α.Ο.Κ. επέβαλε τον ρυθμός του και άρχισε να πιέζει τη λαρισινή ομάδα που κάποιος θα νόμιζε ότι έπαιζε εκτός έδρας και όχι μπροστά σε οκτώ χιλιάδες φιλάθλους της.
Μετά το εικοσάλεπτο ανέβηκε η απόδοση της Α.Ε.Λ. απέναντι σ’ έναν Π.Α.Ο.Κ. που άρχισε να παίζει αμυντικά και στο 25’ ο Ιγγλέσιας μετά από θαυμάσια σέντρα του Φωτάκη λίγο έλειψε να κάνει το 1-0 αλλά ο Χαλκιάς σε καλή θέση απέκρουσε.
Αυτή η φάση ήταν και ότι καλύτερο για την Α.Ε.Λ. στο πρώτο ημίχρονο γιατί από κει και πέρα ο Π.Α.Ο.Κ. έδειξε να ελέγχει το χώρο της μεσαίας γραμμής κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά και κάνοντας επικίνδυνες αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές στο 39’ ο Λάκης με μακρινό σουτ σημάδεψε το δοκάρι του Κοτσόλη.
Αυτή ήταν και η καλύτερη φάση του αγώνα σε ένα πρώτο μέρος που κοίμισε τους φιλάθλους καθώς ελάχιστες ήταν οι καλές φάσεις με την Α.Ε.Λ. να παρουσιάζεται αδικαιολόγητα άσχημη απόδοση ή για να ακριβολογούμε ήταν αδύνατον να μπορεί να κάνει μία κάθετη πάσα που θα δημιουργούσε κενά στην αμυντική γραμμή του Π.Α.Ο.Κ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης έκανε μία αλλαγή και στη θέση του Σαρμιέντο έβαλε τον Γκουέλα αλλά ο Π.Α.Ο.Κ. ήταν αυτός που πήρε τα ηνία του αγώνα και μέχρι το 65’ ήταν απόλυτα κυρίαρχος χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες μία στο 54’ όπου ο Σορλάν σημάδεψε το δοκάρι(στη φάση αυτή ο βοηθός δίνει οφσάιντ τον Λάκη κάτι που σημαίνει ότι αν η μπάλα κατέληγε στα δίχτυα το τέρμα δεν θα μετρούσε) και οκτώ λεπτά αργότερα ο Μουσλίμοβιτς δεν νίκησε σε τετ-α-τετ τον Κοτσόλη για δεύτερη φορά από την αρχή του παιχνιδιού δείχνοντας ότι ο τερματοφύλακας της Λαρισινής ομάδας βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική φόρμα.
Από κει και πέρα το παιχνίδι ήταν πολύ άσχημο με τις δύο ομάδες να προσέχουν τις άμυνες τους και να μην υπάρχει καμία ευκαιρία.
Αυτή η εικόνα δεν άλλαζε μέχρι το 85’ όπου στο λεπτό αυτό θαρρείς και κάτι «ξύπνησε» τους παίκτες της Α.Ε.Λ. (ίσως η αλλαγή του Τσίγκα) και στο τρίλεπτο των καθυστερήσεων η Α.Ε.Λ. έφθασε δύο φορές κοντά στο γκολ καθώς στο πρώτο λεπτό ο Πάρα σημάδεψε το δοκάρι του Χαλκιά(η Α.Ε.Λ. μείωσε στα δοκάρια σε 2-1...) και στο τρίτο ο Νταμπίζας έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση.
Το τελικό 0-0 ήρθε φυσιολογικά και μάλλον άφησε και τους δύο αντιπάλους ευχαριστημένους μια και ο Π.Α.Ο.Κ. έπαιξε καλύτερη Α.Ε.Λ. διατηρήθηκε στην Πέμπτη θέση.
ΦΑΣΕΙΣ
5’: Ο Μετίν από δεξιά και πέντε μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή εκτελεί φάουλ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά.
10’: Από αριστερά ο Βιερίνια περνάει εύκολα τον Μπουκουβάλα και κάνει σέντρα προς τον Μουσλίμοβιτς στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά προλαβαίνει τελευταία στιγμή κι αποκρούει ο Νταμπίζας.
25’: Ο Φωτάκης κάνει σέντρα από δεξιά και ο Ιγγλέσιας πιάνει κεφαλιά πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους αλλά ο Χαλκιάς σε καλή θέση μπλοκάρει την μπάλα.
31’: Από λάθος του Μπουκουβάλα παίρνει την μπάλα ο Μουσλίμοβιτς αλλά το σουτ που κάνει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Κοτσόλης που βγήκε έξυπνα από την εστία του.
37’: Μακρινό σουτ του Μετίν καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
39’: Σουτ του Λάκη δέκα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτσόλη.
54’:Από αριστερά και μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Σορλάν κάνει μία σέντρα σουτ και η μπάλα καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι αλλά στην φάση υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ο Λάκης κάτι που σημαίνει ότι το δοκάρι είναι ως μη γενόμενο.
62’: Μπαλιά του Ηλιάδη στον Μουσλίμοβιτς που βγαίνει μόνος προ του Κοτσόλη απο αμφισβητούμενη θέση οφσάιντ καθυστερεί λίγο αλλά προλαβαίνει και αποκρούει ο τερματοφύλακας της Λαρισινής ομάδας.
81’: Λάθος γύρισμα του Μπουκουβάλα στον Κοτσόλη παρεμβάλλεται ο Βιερίνια αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. αποκρούει.
90: Από λάθος του Κοντρέρας παραλήπτης της μπάλας προσπαθεί να γίνει ο Τσίγκας αλλά προλαβαίνει ο Χαλκιάς και μπλοκάρει την μπάλα.
90+1’: Ο Πάρα κάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά και καταλήγει άουτ.
90+3’: Ο Φωτάκης από αριστερά εκτελεί φάουλ και ο Νταμπίζας ύστερα από σύγχυση στην άμυνα του Π.Α.Ο.Κ. πιάνει σουτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Κοτσόλης ήταν ο κορυφαίος της Α.Ε.Λ. στο χθεσινό παιχνίδι που νίκησε δύο φορές τον Μουσλίμοβιτς και διόρθωσε λάθος του Μπουκουβάλα. Ο νεαρός Μπουκουβάλας δεν πήγε καλά(είχε πολλά προβλήματα με τον Βιερίνια) στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά έχει δυνατότητες και τις απέδειξε σε προηγούμενους αγώνες, ο Νταμπίζας ήταν πολύ καλός ενώ και ο Κώτσιος ανέβασε την απόδοσή του σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Σταθερή αξία ο Βενετίδης ενώ και ο Ιγγλέσιας δεν ήταν άσχημος. Ο Σαρμιέντο λίγα πράγματα αλλά δεν ήταν καλύτερος και ο Γκουέλα που τον αντικατέστησε ενώ ο Φωτάκης είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Ο Μετίν ήταν ο καλύτερος παίκτης στη μεσαία γραμμή στο χθεσινό παιχνίδι ενώ ο Πάρα φάνηκε στο τέλος. Τέλος ο Ζουράφσκι δεν φάνηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι ενώ και ο Ίλιτς δεν βοήθησε. Να αναφέρουμε την πολύ καλή διάθεση που έδειξε ως αλλαγή ο Τσίγκας.
Από την ομάδα του Π.Α.Ο.Κ. καλύτεροι οι: Βιερίνια, Λίνο, Μπαλάφας, Μαλεζά και Κοντρέρας
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Σπάθας του συνδέσμου διαιτητών Πειραιά αρίστευσε στο έργο του και δεν έκανε το παραμικρό λάθος. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Νταμπίζα, Μπουκουβάλα, Χαλκιά, Μαλεζά, Λάκη, Βιερίνια.
Ο βοηθός Φαντόπουλος του συνδέσμου Πειραιά ελέγχεται για τη φάση του Μουσλίμοβιτς στο 62’ που πιθανότατα βγήκε τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη από θέση οφσάιντ ενώ πολύ καλός ήταν ο Γουργιώτης (Φθιώτιδας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Σαρμιέντο (46’ Γκουέλα), Πάρα, Ιγκλέσιας (82’ Τσίγκας), Μετίν (69’ Ιλιτς), Φωτάκης, Ζουράφσκι
Π.Α.Ο.Κ. (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Ηλιάδης (85’ Μπακαγιόκο), Λάκης (90’+ Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (66’ Χούτος)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4611, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 57610
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* ΕΚΤΟΣ αποστολής της Α.Ε.Λ. έμειναν ο Κυριάκος με τον Κατσιαρό.
* «ΠΑΡΑΘΥΡΟ» παραμονής στην Α.Ε.Λ. άφησε ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Λ. Στέφανος Κοτσόλης στο επίσημο πρόγραμμα της ομάδας που δήλωσε: «Η Α.Ε.Λ. είναι η ομάδα μου»
* ΕΠΙΣΗΣ μάθαμε και τις προτιμήσεις του, συγκεκριμένα σύμβολο του σεξ θεωρεί τις Μόνικα Μπελούτσι και Ζιζέλ ενώ επιθυμεί να συναντήσει το νέο πρόεδρο της ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα... Του αρέσει να πηγαίνει στη Μύκονο και προτιμά την Ιταλική κουζίνα. Θέλει να συνεργαστεί με τον Ζοσέ Μουρίνιο και δηλώνει οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης.
* ΕΝΤΟΝΕΣ αποδοκιμασίες υπήρξαν από τους φιλάθλους της Α.Ε.Λ. προς τον διευθυντή του Π.Α.Ο.Κ. Ζήση Βρύζα για τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου και τον πρώην «βυσσινί» Μπακαγιόκο(σκόρερ του αγώνα του πρώτου γύρου).
*ΑΠΟ νωρίς άρχισε να δίνει οδηγίες στους παίκτες του ο Ουζουνίδης και στο 18 κάλεσε τον Σαρμιέντο για να του πει πώς θέλει να λειτουργεί στον αγώνα.
* «ΤΡΕΧΕΙ» κάτι με τον Στέλιο Γιαννακόπουλο όσον αφορά την επιστροφή του την αγωνιστική δράση;
* ΕΝΑ πανό από φιλάθλους της Α.Ε.Λ. άφησε υπονοούμενα για φιλάθλους του Π.Α.Ο.Κ. στην Ελασσόνα και τον Βόλο.
* ΣΤΟΝ αγώνα και ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Αγοραστός.
* ΔΕΝ προσήλθε ο πρόεδρος του Π.Α.Ο.Κ. Θόδωρος Ζαγοράκης και την διοίκηση των Θεσσαλονικέων εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βιολίδης και τα μέλη Παναγιώτης Ποικολίδης και Γιώργος Φαρλαλής.
* ΣΤΟΝ αγώνα και δύο πρώην παίκτες της Α.Ε.Λ. ο Παναγιώτης Μπαχράμης και ο Σπύρος Χριστόπουλος.
* ΕΙΔΑΜΕ τον διευθυντή της ΥΠΕΕ Περικλή Πολύζο αλλά και τον διευθυντή της Γ ΔΟΥ Ζήση Μπαλμπούζη.
* ΕΠΙΣΗΣ τους Λαρισαίους μπασκετμπολίστες Βασίλη Αγγελακόπουλο και Φάνη Παπακώστα.
* ΕΝΑ τετράλεπτο 53’-57’ το Αλκαζάρ γέμισε από καπνογόνο και φωτοβολίδες.
* ΑΠΟ αντιντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν Αναστασάκος, Μαλεζάς από τον Π.Α.Ο.Κ. και Ααράμπ, Βέμπερ από την Α.Ε.Λ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass