ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: Να μην γίνει έμμονη ιδέα η 5η θέση

* ΣΑΝΤΟΣ: Θέλαμε τη νίκη, δεχόμαστε και την ισοπαλία

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2009 0:30 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:31
Ο ΠΑΟΚ ήθελε το νικηφόρο αποτέλεσμα αλλά δέχεται και την ισοπαλία ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι μπορεί η ομάδα του να δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, όμως στο τέλος κινδύνευσε να χάσει και το ματς.
Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και τόνισε ότι ο αντίπαλος ήταν η καλύτερη ομάδα από πλευράς αμυντικής λειτουργίας, που πέρασε από το Αλκαζάρ.
Επίσης, ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνει έμμονη ιδέα η κατάκτηση της 5ης θέσης και αυτό που θέλει ο ίδιος είναι οι παίκτες να καταβάλουνε κάθε δυνατή προσπάθεια με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος, για να επιτευχθεί ο στόχος.
Χαρακτηριστικά, οι δυο προπονητές στις δηλώσεις τους, επισήμαναν τα εξής: 
ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ (ΠΑΟΚ): «Ήταν ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Δεχόμαστε το αποτέλεσμα αν και θεωρώ ότι αν έπρεπε κάποιος να κερδίσει αυτοί ήμασταν εμείς. Ελέγξαμε το παιχνίδι σε όλη τη διάρκειά του. Είχαμε δυο δοκάρια και μια κλασική ευκαιρία με τον Μουσλίμοβιτς, αλλά δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε. Και όχι μόνο αυτό αλλά στο τέλος θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει και το ματς, καθώς η Λάρισα είχε ένα σουτ στο δοκάρι με τον Πάρα. Πάντως θα ήταν αδικία αν χάναμε αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα προτιμούσαμε τη νίκη, τη θέλαμε, δεν ήρθε και συνεχίζουμε».
Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του, ο Πορτογάλος προπονητής είπε: «Ανταποκρίθηκαν σε αυτό που τους ζήτησα, στο πλάνο του παιχνιδιού και πώς το είχαμε στήσει. Για να τους βάλω σημαίνει ότι πίστευα ότι μπορούσαν να βοηθήσουν και για αυτό τους χρησιμοποίησα. Είχαν πολύ καλή αγωνιστική παρουσία».
ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ: «Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Ήταν πολύ δύσκολο και για τις δύο ομάδες να αναπτυχθούν, αφού υπήρχε καλή οργάνωση και από τους δύο. Μας δυσκόλεψε πάρα πολύ ο ΠΑΟΚ στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, που θέλαμε να κάνουμε. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Οι γραμμές του ήτανε πολύ κοντά, είχαν οι παίκτες του γρήγορες επιστροφές και γι’ αυτό ήταν δύσκολο να κάνουμε ευκαιρίες απέναντι σε μια τόσο καλά οργανωμένη άμυνα. Δεν μας βγήκαν και κάποιες ενέργειες που θέλαμε να κάνουμε, εκνευριστήκαμε λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε, χάσαμε την ηρεμία μας και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Είχαμε 1-2 ευκαιρίες εμείς, 1-2 ο ΠΑΟΚ και νομίζω ότι η κάθε ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε».
Ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:
- Είστε ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας; Γιατί η Α.Ε.Λ. δεν κατάφερε να βρει δρόμος για τα δίχτυα;
«Ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα από πλευράς αμυντικής λειτουργίας που πέρασε από το Αλκαζάρ. Δεν ήταν εύκολο, γιατί είχε πολλούς παίκτες πίσω από την μπάλα. Θέλαμε τη νίκη αλλά, μην ξεχνάμε, ότι παίζει και ο αντίπαλος. Και όταν ο αντίπαλος είναι πολύ καλά οργανωμένος, δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να δημιουργήσει προϋποθέσεις».
- Είστε ικανοποιημένος από την παρουσία του Ίλιτς;
«Όλα τα παιδιά θέλουν να βοηθήσουν, όλα θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι. Ας μην στεκόμαστε σε έναν ή δυο ποδοσφαιριστές. Κάποιος μπορεί να είναι σε καλή κάποιος, μπορεί να είναι σε κακή μέρα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
- Από το αποτέλεσμα είστε ευχαριστημένος;
«Όχι βέβαια, γιατί θέλαμε να κερδίσουμε. Φάνηκε ότι ήταν κλειστό ματς και όποιος έβαζε γκολ, θα κέρδιζε και το ματς. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, δεν μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα. Φαινόταν ότι πήγαινε για 0-0. Ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί 13 γκολ σε όλο το πρωτάθλημα. Σε κάποιο σημείο φτάσαμε να παίζουμε με 5 επιθετικογενείς παίκτες και είδατε ότι και πάλι δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε στο γκολ. Ο ΠΑΟΚ είχε πρώτος την ευκαιρία, εμείς την είχαμε στο τέλος».
- Μετά από το σημερινό (σ.σ.χθεσινό) αποτέλεσμα δυσκολεύει ο στόχος της πεντάδας;
«Πάλι εμείς είμαστε αυτοί που συνεχίζουμε να κρατάμε την τύχη στα χέρια μας. Ό,τι και να γίνει εμείς είμαστε στην πέμπτη θέση. Και συνεχίζεται να εξαρτάται από εμάς».
- Η πίεση για τον στόχο μεγαλώνει;
«Κοιτάξτε, η πίεση θα υπάρχει. Είναι κάτι φυσιολογικό και πρέπει να μάθουμε με αυτό. Δεν θέλω να γίνει όμως έμμονη ιδέα για τους παίκτες μου η πεντάδα. Θέλω να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Αν τα καταφέρουμε έχει καλώς. Αν δεν το καταφέρουμε, τουλάχιστον να ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε πολύ. Το σημαντικό είναι ότι τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος, εξακολουθούμε να κρατάμε την 5η θέση. Μια ομάδα που θέλει να έχει υψηλούς στόχους, πρέπει να μάθει να ζει με την πίεση του αποτελέσματος».
Τέλος για τον Ιγκλέσιας, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή είπε: «Έχει ένα χτύπημα στη γάμπα, ενώ και ο Τουμέρ έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Θα δούμε στην πορεία κατά πόσο είναι σοβαροί οι τραυματισμοί».  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass