ΤΙ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ουζουνίδης: Θέλουμε τους τρεις βαθμούς

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2009 2:05 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:22
Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες ο τεχνικός της ομάδας τής ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, όπου αναφέρθηκε στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανθρακικό αλλά και τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει, μια και ο προπονητής των «βυσσινί» φημίζεται για τις συχνές αλλαγές σε τακτική, κάτι που επιδοκιμάζεται από το σύνολο του τύπου αφού και φέτος η ΑΕΛ υπερέχει σε τακτική στα περισσότερα παιχνίδια των αντιπάλων της.Τα πρώτα λόγια του προπονητή ήταν για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό που είπε τα εξής: «Πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε την Κυριακή είναι οι τρεις βαθμοί. Έχουμε και την ποιότητα και τις δυνατότητες να το καταφέρουμε. Ξέρουμε ότι το ματς δεν είναι εύκολο, ξέρουμε ότι ο αντίπαλος έχει μια καλή ομάδα, αλλά από την άλλη ξέρουμε και τις δυνατότητές μας. Περιμένω από τους παίκτες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι κάτι που θέλουμε πάρα πολύ, ειδικά μετά από τους δυο εντός έδρας χαμένους βαθμούς κόντρα στην ΑΕΚ. Πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να καλύψουμε τις απώλειες».
Στη συνέχεια μίλησε για τα προβλήματα της ομάδας λέγοντας τα ακόλουθα: «Δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας τους τραυματίες Νταμπίζα (λογικά θα τον έχουμε μαζί μας στο επόμενο ματς), Κατσιαρό (δυστυχώς, ο τραυματισμός του οφείλεται στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου) και τον τιμωρημένο Φωτάκη, ο οποίος εκτίει ποινή λόγω καρτών. Όσο για τον Τουμέρ, ο οποίος σήμερα(σ.σ. χθες) ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και παρότι δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος, πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή».
-Πόσο σημαντικά είναι για την υπόθεση 5άδα τα επόμενα τρία ματς, εκ των οποίων τα δύο η ΑΕΛ τα έχει εντός έδρας;
«Από εδώ και πέρα όλα τα ματς είναι σημαντικά. Αντίστοιχα, στον πρώτο γύρο με τους συγκεκριμένους αντιπάλους πήραμε μόλις ένα βαθμό. Τώρα θα κοιτάξουμε να μαζέψουμε περισσότερους. Ό,τι περνάει δεν γυρίζει πίσω. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Όχι όπως κόντρα στην ΑΕΚ, που βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας. Πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να δεχτείς γκολ στα τελευταία λεπτά. Αυτό που μας πείραξε πολύ ήταν ο τρόπος που χάσαμε τους βαθμούς».
*  Πού οφείλεται το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στα εντός έδρας παιχνίδια η ομάδα να δέχεται γκολ στις καθυστερήσεις;
«Είναι αυτό που λέμε πάντα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να λειτουργούμε πιο έξυπνα. Ίσως ήταν η κακή στιγμή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι δική μας η βασική ευθύνη».
* Είδαμε να αγωνίζεστε με πολλές τακτικές όπως το 4-3-3, το 4-4-1-1- και το 4-1-4-1. Με τον Πανθρακικό σκέφτεστε να αλλάξετε τακτική;
«Υπάρχει το ενδεχόμενο να διαφοροποιήσουμε κάποια πράγματα στην τακτική μας».
* Ποιο είναι το δυνατό σημείο του Πανθρακικού;
«Οι δύο επιθετικοί του. Αλλά γενικά πρόκειται για μια καλά οργανωμένη ομάδα, που παίζει σφιχτά και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους χώρους».
* Πήγατε προχθές στο παιχνίδι Βέροιας-Πιερικού. Η παρακολούθηση του αγώνα αφορά τον Βασιλακάκη που ήταν και μεταγραφικός σας στόχος τον Ιανουάριο;
«Δεν είναι μόνο ένας παίκτης. Και ο συνεργάτης μου ο Γιώργος ο Καραγιάννης ήταν χθες στην Κοζάνη για να δει την Εθνική Νέων με τη Γερμανία. Γενικά, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία προσπαθούμε να βλέπουμε αγώνες για να έχουμε ιδία άποψη για κάποια παιδιά».
* Μπορεί να είναι κίνητρο ενόψει του κυριακάτικου αγώνα η επιθυμία για ρεβάνς για την ήττα στον α’ γύρο;
«Δεν το βλέπουμε έτσι. Για μένα δεν υπάρχει ρεβάνς. Κάθε ματς είναι διαφορετικό».
* Σας προβληματίζει το ενδεχόμενο να είναι βαρύ το γήπεδο του Πανθρακικού λόγω βροχής;
«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι το γήπεδο της Κομοτηνής βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση. Το πιθανότερο είναι να έχει περισσότερο κρύο, παρά βροχή. Η αλήθεια είναι ότι την ΑΕΛ δεν την βοηθάει το βαρύ γήπεδο».
* Είστε ευχαριστημένος από την παρουσία του Ίλιτς; Υπάρχει σκέψη να χρησιμοποιηθεί περισσότερο;
«Σε όσα ματς έχει συμμετάσχει, μας έχει βοηθήσει πολύ. Είναι αυτό που περιμέναμε. Έχει την κάθετη πάσα και μπορεί να μας δώσει λύσεις είτε σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι παιχνιδιού που θα χρησιμοποιηθεί, είτε σε ολόκληρο τον αγώνα. Δεν είναι δυνατόν να παίζουν όλοι. Η ομάδα πρέπει να έχει μια ισορροπία. Κανένα σπίτι δεν χτίζεται μόνο με μάστορες. Χρειάζονται κι εργάτες».
* Αν η ΑΕΛ περάσει αλώβητη από την Κομοτηνή δημιουργεί με εσάς προπονητή νέο ρεκόρ στην ιστορία της 11 σερί αήττητων αγώνων στην Α’ Εθνική. Το σκέφτεστε καθόλου;
«Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Οι βαθμοί με ενδιαφέρουν. Με βάση τις εμφανίσεις που έχουμε κάνει, η συγκομιδή μας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη».
* Η ομάδα φέτος έχει πολλές απώλειες στα εντός έδρας παιχνίδια. Σας προβληματίζει αυτό;
«Δώσαμε τα περισσότερα ματς στο Αλκαζάρ με κακό αγωνιστικό χώρο κι αυτό είναι κάτι που επηρεάζει την ομάδα μας. Αλλά έτσι κι αλλιώς, από την αρχή είχα πει ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο. Κι αυτό έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι ισχύει με σχεδόν όλες τις ομάδες, πλην ίσως Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ»
* Υπάρχει σκέψη επιστροφής του Βέμπερ στην ενδεκάδα με δεδομένο ότι ο Μπουκουβάλας έχασε αρκετές προπονήσεις λόγω Εθνικής;
«Πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα επιστρέψει ο Μιχάλης, τον οποίο περιμένουμε στην αυριανή(σ.σ. σημερινή) προπόνηση».
-Ποια ομάδα υπολογίζετε περισσότερο ως μεγαλύτερο αντίπαλο στην προσπάθεια για είσοδο στην πεντάδα;
«Θεωρητικά η Ξάνθη έχει το πιο βατό πρόγραμμα, αλλά είδατε ότι κι εκείνη είχε αρκετές απώλειες μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει φαβορί. Εμείς από την πλευρά μας κοιτάμε τη δική μας ομάδα και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».
* Η ομάδα παραμένει αήττητη για 10 σερί αγωνιστικές. Από πλευράς απόδοσης έχει φτάσει στο σημείο που θέλετε;
«Όχι, βέβαια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών και τη βελτίωσή τους στη διάρκεια της χρονιάς. Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη».
* Ποια είναι η αγωνιστική κατάσταση του Σέρεμετ;
«Ο Σέρεμετ έχει πάρει το βραβείο ατυχίας. Του προέκυψε εσχάτως μια ενόχληση μυικής φύσεως στον άλλο ώμο, όχι σε αυτόν που είχε χειρουργηθεί».
* Υπολογίζετε τον Ρομπέρ για τη συνέχεια της χρονιάς;
«Κάποιες αποφάσεις είναι και ζήτημα διοίκησης. Από τη στιγμή που είναι στην ομάδα και προπονείται μαζί μας θεωρείται μέλος της. Πάντως, έχουμε γεμίσει με πολλές επιλογές στη θέση που αγωνίζεται».
* Υπάρχει ποδοσφαιριστής από την ομάδα Νέων τον οποίο έχετε ξεχωρίσει και σκέφτεστε να προωθήσετε στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι;
«Ακόμη όχι. Υπάρχουν παιδιά με ικανότητες, αλλά είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε στην παρούσα φάση».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass