ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ Α.Ε.Λ. Κ. ΠΗΛΑΔΑΚΗ

«Όραμά μας και όνειρό μας η Α.Ε.Λ. να πρωταγωνιστεί»

* ΔΗΛΩΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2009 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:20
Σε πέντε βασικούς άξονες κινήθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΑΕ Α.Ε.Λ., Κωστής Πηλαδάκης κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο ξενοδοχείο «Imperial». Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί» στην αρχική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα εισιτήρια εκφράζοντας την απορία ότι δεν βρίσκει δικαιολογία γιατί δεν είναι τουλάχιστον τα ίδια με την περσινή σεζόν, μίλησε για τα οικονομικά τονίζοντας ότι εάν υπάρχει κάποιος που συμμερίζεται τα όνειρα που έχει ο ίδιος και θέλει να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο είναι έτοιμος να τον ακούσει, έκανε λόγο για δημοσίευμα στον Αθηναϊκό Τύπο που κάνει κακό στην ομάδα δηλώνοντας αποφασισμένος να θωρακίσει την Α.Ε.Λ. απ’ όλους αυτούς τους κακόπιστους, απηύθυνε μήνυμα προς τον φίλαθλο κόσμο λέγοντας ότι η οποιαδήποτε κριτική κατά τη διάρκεια του αγώνα μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα υπογραμμίζοντας ότι ο κάθε υγιής φίλαθλος είναι υποχρεωμένος να συνετίσει το διπλανό του και τέλος αναφέρθηκε στο νέο γήπεδο επισημαίνοντας ότι από την πλευρά του έχει τηρήσει στο ακέραιο το χρονοδιάγραμμα και πως είναι αποφασισμένος εάν χρειαστεί να πάρει ακόμα και ο ίδιος το φτυάρι και τον κασμά προκειμένου το νέο γήπεδο της Α.Ε.Λ. να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2010.
Παράλληλα και απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ο κ. Πηλαδάκης μίλησε για τα μεταγραφικά, τους στόχους της ομάδας και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τη Σούπερ Λίγκα, τη λειτουργία των τμημάτων υποδομής, τις σχέσεις με τα ερασιτεχνικά σωματεία του νομού, τις αλλαγές στη διαιτησία κ.ά.
Αναλυτικά ο πρόεδρος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Κάθε χρόνο στην αρχή της σεζόν και στη μέση της τοποθετούμαστε για κάποια θέματα επίκαιρα προγραμματισμού και απολογισμού της ομάδας. Πολλοί με κατηγορούν στην αρχή του πρωταθλήματος γιατί πάντα βάζω βάση στο πότε θα σωθεί η ομάδα. Θεωρώ ότι είναι η πιο σωστή η πιο προσγειωμένη και η πιο αποτελεσματική μέθοδος, ομάδες σαν και τη δική μας να οριοθετούν την πορεία τους μ’ αυτόν ακριβώς τον τρόπο.
Οι κινήσεις και οι πράξεις της διοίκησης και των προπονητών και των παικτών δείχνουν ότι δεν υποτιμάμε την προσπάθεια, απλά είναι προσγειωμένη και χαίρεται διπλά όταν πετυχαίνει μία καλύτερη πορεία απ’ αυτή που οριοθετεί στην αρχή, σε αντίθεση με άλλες ομάδες που παίρνουν το πρωτάθλημα από την αρχή.
Η δική μας πολιτική από την πρώτη χρονιά που βρίσκομαι εδώ είναι να είμαστε μετριόφρονες παρά να καβαλάμε το καλάμι πριν πετύχουμε ένα στόχο.
Θέλω να ξεκινήσω από τα δυσάρεστα. Το πρώτο είναι ότι δεν βρίσκω καμία δικαιολογία γιατί δεν έχουμε τουλάχιστον τα ίδια εισιτήρια με πέρσι. Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι η αύξηση των διαρκείας έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς φιλάθλους να έρχονται σε περισσότερα παιχνίδια με φτηνότερο κόστος. Άλλωστε είναι μια από τις πρώτες μας εξαγγελίες ότι μακάρι αυτό το γήπεδο και το καινούργιο να είναι γεμάτο με εισιτήρια διαρκείας. Αυτό δείχνει ότι οι «Α.Ε.Λ. μέχρι το κόκαλο» είναι περίπου στις 6.000-6.500 και αισιοδοξώ ότι θα τους ανεβάσουμε με το καινούργιο γήπεδο.
Πλην, όμως, η μέχρι τώρα πορεία, οι μεταγραφές, ακόμη και οι ατυχίες που είχαμε στις καλοκαιρινές επιλογές δεν δικαιολογούν να μην είμαστε Α.Ε.Λ., να μην στηρίζουμε την ομάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Για παράδειγμα, δεν μπορώ να σας κρύψω τη χαρά και τον ενθουσιασμό μου για τον παλμό που υπήρχε στο τελευταίο ματς στο Αλκαζάρ με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό. Δεν ήταν μόνο η Θύρα 2, ή η 4, ή η 10, ή τα «Βυσσινόσκυλα» ή οι «Μόνστερς», ή ο Αλκαζάρ, ήταν όλοι που χειροκροτούσαν και πανηγύριζαν ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή την εικόνα έχω οραματιστεί και γουστάρω να βλέπω στο γήπεδο. Θα ήθελα να παρακαλέσω από αυτό το βήμα και ενόψει του κυριακάτικου αγώνα, ο οποίος είναι οριακός για την Α.Ε.Λ., να αξιολογούμε και να χειροκροτούμε την προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ιδρώσουν τη φανέλα για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το δεύτερο στο οποίο θα ήθελα να αναφερθώ, είναι το εξής: Όταν μιλάμε για οικονομική βοήθεια της ομάδας από την πόλη – και σ’ αυτή περιλαμβάνω τις χορηγίες του κόσμου, τον οποίο δεν θα πάψω ποτέ να ευχαριστώ, τις χορηγίες των μικρών επιχειρήσεων που βάζουν μια πινακίδα στο γήπεδο, τους κατόχους διαρκείας και τους ανθρώπους που αγοράζουν το εισιτήριο - εννοούμε ότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που στηρίζουν την προσπάθειά μας. Γιατί ομάδα όπως η δική μας για να ανταγωνιστεί ομάδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης με έσοδα μεγαλύτερα, χρειάζεται υπερβάσεις. Εάν κάποιος είχε φανταστεί εδώ έναν πρόεδρο που θα κάνει δέκα τρέλες και θα έχει μαθηματικά χρονικό ορίζοντα φυλάκισης, εγώ ίσως να μην είμαι αυτός. Ποτέ δεν κορόιδεψα κανέναν. Είπα ότι κι εγώ και οι συνεργάτες μου θα κάνουμε τις υπερβάσεις που αντέχουμε. Και σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δείγματα γραφής, δεν μας χαρακτηρίζουν τυχαία πρωταθλητές μεταγραφών το φετινό χειμώνα, άσχετα με ποιον τρόπο καταφέραμε να τις ολοκληρώσουμε. Ούτε κομπλεξισμό είχαμε να πούμε ότι τα κάναμε όλα σωστά. Και λάθη έγιναν από μέρους μας και ατυχίες είχαμε, αλλά ήμασταν εκεί για να τα διορθώσουμε. Αυτοί οι άνθρωποι που παραδέχονται τα λάθη τους και τα διορθώνουν, για μένα αξίζουν ένα χειροκρότημα και όχι αυτοί που λένε ότι δεν έχουν κάνει κανένα λάθος. Αυτές οι προσπάθειες θα πρέπει να τυγχάνουν χειροκροτήματος και όχι κριτικής που υποδηλώνουν άλλους στόχους και σκοπούς. Υπάρχουν κάποιοι που μας περιμένουν στη γωνία μην τυχόν και κάνουμε ακόμη ένα λάθος. Προσπαθούμε, επιχειρούμε και ναι, κάνουμε κάποιες φορές λάθη όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί. Ποιος δεν κάνει λάθη;
Αυτή η πόλη λοιπόν, που στην πλειοψηφία της στηρίζει την προσπάθεια αυτή με τη συμμετοχή του απλού κόσμου, δυστυχώς περιορίζει την όποια υπέρβαση. Έτσι καταλήξαμε στο γήπεδο το οποίο είναι για μένα η μεγαλύτερη προσωπική υπέρβαση που μπορώ να κάνω σε οικονομικό επίπεδο. Ευτυχώς υπάρχει ένας τραπεζικός οργανισμός που μας στηρίζει σε εποχές κατά τις οποίες δεν εγκρίνονται ούτε καταναλωτικά δάνεια. Όχι γήπεδα. Και το έκανε γιατί συμμερίστηκε αυτό το όνειρο στο οποίο πίστεψε η διοίκηση, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος. Κι αυτά τα λέω, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι οι παίκτες που έρχονται εδώ σε ηλικία 33 και 34 ετών έχουν όνειρο να παίξουν στο καινούριο γήπεδο. Με στενοχωρεί ιδιαίτερα να ακούω κριτική περί ηλικίας. Η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε δεν έχει να κάνει με την ηλικία. Δεν μπαίνει σε ζυγαριά η αγάπη που έχουμε για την ομάδα, η θέλησή μας να τη βλέπουμε να κερδίζει. Μέσα στο γήπεδο αποδεικνύει κάποιος, είτε είναι 19 είτε 33 ετών, αν θέλει να παίξει.
Σας δηλώνω, λοιπόν, ότι η οικονομική στήριξη που έχει η ομάδα από την πόλη δεν υπερβαίνει αυτή τη στιγμή το 25% με 27% του φετινού της μπάτζετ, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται το γήπεδο. Εάν υπάρχει κάποιος από την πόλη ή ακόμη και εκτός Λάρισας, που συμμερίζεται το όραμά μας και το όνειρό μας η Α.Ε.Λ. να πρωταγωνιστεί, να κατακτήσει ό,τι της αξίζει και να αποκτήσει νέο γήπεδο και αυτός ο άνθρωπος θέλει να μπει στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ, τότε είμαι διατεθειμένος να τον ακούσω. Πρέπει, όμως, να μην έχει ιδιοτέλεια και να συμμερίζεται να όνειρά μας. Γιατί αν περιμένει να βγάλει χρήματα από αυτή την προσπάθεια – δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω κανέναν – είναι πολύ δύσκολο. Θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει και στο γήπεδο για να μην νομίσει κανείς ότι θέλουμε να μπει μόνο στην Α.Ε.Λ. Με διαφάνεια – όπως έχουμε μέχρι σήμερα αποδείξει – αλλά και την προϋπόθεση να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να υπάρχει «χημεία». Γιατί αυτό που 5 χρόνια υποστηρίξαμε ευλαβικά κι εμείς κι εσείς, δεν θα αφήσω σε καμία περίπτωση να χαλάσει.
Διαβάζω πρόσφατα διάφορα δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο περί αμφιβολιών για το τεχνικό μας τιμ και τον κ. Ουζουνίδη, αμφισβητήσεις που έθεσαν κάποιοι και πέρσι το καλοκαίρι. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο χαίρομαι, πόσο γουστάρω που διαψεύστηκαν όλοι αυτοί οι τύποι. Αναφέρθηκε το όνομα του κ. Λεμονή, τον οποίο εκτιμώ ως άνθρωπο, έχω να τον δω ενάμιση χρόνο και να του μιλήσω το ίδιο. Όλα αυτά τα δημοσιεύματα προσπαθούν να δημιουργήσουν στην οικογένειά μας προβλήματα. Να είστε σίγουροι – όπως δήλωσα από την ημέρα που παρουσίασα τον κ. Ουζουνίδη – ότι θα θωρακίσω και το τεχνικό τιμ και την ομάδα και το όνομα της Α.Ε.Λ. απέναντι σε όλους αυτούς τους κακόπιστους, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Και παρακαλώ όποιον αγαπάει αυτή την προσπάθεια να απαντάει σε όλα αυτά και όχι να τα διαιωνίζει και να τα διογκώνει. Γιατί κι αυτός είναι πλέον συνένοχος. Ή το πιο απλό που μπορεί να κάνει, είναι να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να το διασταυρώσει.
Η ομάδα έχει ένα ρόστερ με αρκετούς παίκτες. Κάποιοι φεύγουν, άλλοι έρχονται. Σε καμία στιγμή δεν λειτουργήσαμε υπό καθεστώς πίεσης, σε καμία στιγμή δεν συμμορφωθήκαμε στις υποδείξεις κανενός. Είτε αυτός είναι ποδοσφαιριστής, είτε συνάδελφός σας. Πράττουμε με γνώμονα το καλό της ομάδας, κάνουμε και καμιά φορά την τρέλα μας γιατί πιστεύω ότι χρειάζεται, αλλά όσον αφορά στο αγωνιστικό εμπιστευόμαστε τυφλά τον κ. Ουζουνίδη. Δεν θέλω να ακούω υποδείξεις του στιλ να παίξει ο τάδε ή ο άλλος επειδή τον αγαπάμε. Είναι ξεκάθαρο. Δεν θα δεχτώ καμία αμφισβήτηση του προπονητικού τιμ για ένα μόνο λόγο: Είτε έχουν καλά αποτελέσματα είτε όχι, έχω πειστεί για το πάθος τους και την αφοσίωσή τους στον στόχο που έχουμε για την Α.Ε.Λ. να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι η πορεία μας είναι αξιοπρεπέστατη μέχρι τώρα. Κανείς μας δεν είναι 100% ικανοποιημένος από το θέαμα, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από το ποδόσφαιρο που έχουμε παίξει κατά διαστήματα σε όλους τους αγώνες. Αυτό δείχνει την προσπάθεια και την αφοσίωση των ποδοσφαιριστών μας στους οποίους έχω πλήρη εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης κι αμέσως έδωσε το λόγο στον υπεύθυνο Επικοινωνίας, Χρήστο Τσούμαρη, ο οποίος μίλησε για τα στατιστικά αξιοποίησης των νέων παικτών από την Α.Ε.Λ. που την κατατάσσουν στην 3η ομάδα μετά τους Πανιώνιο και Ηρακλή στην χρησιμοποίηση παικτών ηλικίας μικρότερης των 24 ετών. Επίσης είναι η μόνη ομάδα που ξεκίνησε δύο φορές με 8 Έλληνες παίκτες στην 11άδα της.
Μετά τη μικρή αυτή παρένθεση ο κ. Πηλαδάκης συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «Και η δική μου θέληση και η θέληση του κ. Κωνστάντου είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ομάδα μέχρι τελευταίας αντοχής για να μην πω ρανίδας. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήνουμε εκκρεμότητες σε αυτή την ομάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην λειτουργούμε με σύνεση. Θέλω, όμως, και οι ίδιοι οι φίλαθλοι να περιφρουρήσουν την ομάδα από οποιονδήποτε εξωγενή παράγοντα θέλει να μας δημιουργήσει κακό, πάντα με έναν απαράβατο κανόνα: Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ βία ή οποιοδήποτε μέσο θίγει συνειδήσεις. Να μην δίνουμε ποτέ κακό παράδειγμα βίας, αλλά να στηρίζουμε την ομάδα μας επί 90 λεπτά όπως στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Η οποιαδήποτε κριτική την ώρα του αγώνα κάνει κακό στην ομάδα μας. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο ποδόσφαιρο και ειδικά στην οικογένεια της Α.Ε.Λ. Οποιοσδήποτε κάθεται δίπλα σε κάποιον άνθρωπο – ο οποίος αγαπάει μεν την ομάδα, αλλά εκείνη τη στιγμή παρασύρεται – τον παρακαλώ με κόσμιο τρόπο να τον συνετίσει. Θέλουμε το ποδόσφαιρο να οδηγηθεί σε μια κατεύθυνση την οποία ονειρεύομαι και για την ομάδα μας. Να παίζονται οι αγώνες μέσα στα γήπεδα, να έρχονται φιλοξενούμενοι γιατί κι εγώ θέλω να πηγαίνουν σε άλλα γήπεδα οι δικοί μας φίλαθλοι, αλλά με κόσμιο τρόπο. Αν δεν δείξουμε ότι είμαστε ώριμοι ακόμη, αναγκαστικά δεν θα μετακινούμαστε ούτε εμείς. Πρέπει να θωρακίσουμε την ομάδα μας. Η εικόνα ένας πρόεδρος να κάθεται επί τρία τέταρτα έξω από τα αποδυτήρια και να συνομιλεί με τον κόσμο προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα είναι κάτι άβολο, άκομψο και κάτι που δεν μου αρέσει. Με τους ίδιους φιλάθλους μπορώ στην πρώτη πρόσκληση να καθίσω και να μιλάω μαζί τους για 3 ώρες στο καφενείο, στο σπίτι τους και οπουδήποτε με καλέσουν. Όχι, όμως, στο γήπεδο και όχι την ώρα του αγώνα να φορτώνουμε με μεγαλύτερο βάρος τα πόδια των παικτών. Ο ρόλος του καθενός είναι συγκεκριμένος. Ο δικός μου και της διοίκησης να στηρίζει την ομάδα και ο δικός σας να στηρίζετε την ομάδα στη διάρκεια του αγώνα. Μετά, έχετε όλο το δικαίωμα να κάνετε κριτική η οποία σε αρκετές περιπτώσεις είναι σωστή. Κάνετε κακό, όμως, αν το κάνετε κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Πιστεύω ότι και την Κυριακή η ομάδα μας θα δείξει το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Είναι κομβικό σημείο. Θέλω να ζητήσω από όλους να έρθουν την Κυριακή στο γήπεδο και να στηρίξουν επί 90 λεπτά την προσπάθεια. Κι εγώ μαζί με όλους σας. Δεν είναι ντροπή ως πρόεδρος – επειδή μου το είπαν κι αυτό – να χειροκροτώ και να τραγουδώ τα συνθήματα. Το γουστάρω και το κάνω και θα συνεχίσω να το κάνω. Γιατί εκείνη την ώρα δεν είμαι κανείς άλλος, παρά ένας απλός φίλαθλος.
Στις 15 του μηνός οι οριστικές μελέτες του γηπέδου θα είναι έτοιμες. Θα κατατεθεί στην Πολεοδομία η αίτηση για οικοδομική άδεια και αμέσως μετά εντός 15νθημέρου θα κατατεθεί η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη. Μετά από 15 μέρες τα στατικά και μετά από 10 μέρες τα ηλεκτρομηχανολογικά. Αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται ώστε να πάρουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα την έγκριση. Υπάρχει συνάντηση για την κυκλοφοριακή μελέτη εντός 40 ημερών και από τις 5/2 κι αμέσως μετά εκτιμούμε ότι θα έχουμε την περιβαλλοντολογική μελέτη. Αυτά σας τα αναφέρω για να δείτε ότι η Α.Ε.Λ. ευλαβικά τήρησε το χρονοδιάγραμμα για να αποφύγει κακοτοπιές. Το αργότερα μέχρι τις 10 ή 12 Μαρτίου θα δημοσιευτούν όλα τα τεύχη δημοπράτησης του έργου με σκοπό όχι πριν από τα μέσα Απριλίου να ξεκινήσουν τα έργα και να συνεχίσουν μέχρι την ολοκλήρωσή τους το καλοκαίρι του 2010, όπως έχουμε προαναγγείλει. Έχετε το λόγο μου ότι αν χρειαστεί να πιάσω ακόμα και το φτυάρι θα το κάνω, αρκεί το καλοκαίρι του 2010 το γήπεδο να είναι έτοιμο και να κλείσουμε τα στόματα όσων υποστηρίζουν ότι η Α.Ε.Λ. λέει και ξελέει ή ότι μετάνιωσε ο Πηλαδάκης και οι συνεργάτες του. Ίσως περιμένατε περισσότερα από εμένα, όμως, νομίζω ότι αυτά τα 5 χρόνια έδειξα συνέπεια. Αλλά αυτά τα λίγα που υποσχέθηκα μέχρι και την ολοκλήρωση του γηπέδου, θα τα κάνω».
* * *
Στη συνέχεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου και μετά την ολοκλήρωση της αρχικής του τοποθέτησης ο Κωστής Πηλαδάκης απάντησε στα ερωτήματα των εκπροσώπων του Τύπου:
 - Για το λόγο που γίνεται το κάλεσμα για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο:
«Εάν ο κόσμος θεωρεί ότι εμείς έπρεπε να κάνουμε παραπάνω κινήσεις και σ’ αυτό έχω σταθεί εμπόδιο εγώ επειδή δεν έχω ανοίξει τη μετοχική σύνθεση, αλλά να έρθει κάποιος με ουσία μην έρθει και μου πει βάζω 1000 ευρώ. Πιθανώς λοιπόν κάποιος από εσάς να νομίζει ότι εγώ είμαι τροχοπέδη. Εάν ο κόσμος είναι ικανοποιημένος από τις κινήσεις μου προφανώς δεν χρειάζεται άλλωστε ούτε δανεικά ζητήσαμε από κανέναν ούτε εκκρεμότητες αφήσαμε Αντιθέτως όλοι γνωρίζεται ότι περάσαμε μια πολύ δύσκολη εποχή πέρσι αλλά σταθήκαμε στα πόδια μας και δεν αφήσαμε ούτε ένα ευρώ εκκρεμότητα. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Αν κάποιος θεωρεί ότι αυτή η ομάδα που λέγεται Α.Ε.Λ. και έχει 27% περίπου στήριξη από την πόλη πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω δεν θα είμαι τροχοπέδη. Την αγαπάω όπως κι εσείς. Αλλά να ακούσω κάτι συγκεκριμένο που να ‘χει βαρύτητα».
...Η ομάδα έχει περίπου 1.850.000 έσοδα από την πόλη και έχει μπάτζετ περίπου στα 8.000.000 φέτος. Υπάρχουν επιχειρηματίες που έχουν δηλώσει τέτοια πρόθεση...».
 - Για το δημοσίευμα στον αθηναϊκό Τύπο, εκείνους που προσπαθούν να κάνουν κακό στην ομάδα και τους τρόπους θωράκισης της Α.Ε.Λ. από όλα αυτά:
«Νομίζω ότι μεγαλύτερη διάψευση από τις δηλώσεις μας σήμερα δεν υπάρχουν για τα όποια δημοσιεύματα. Δεν περιμένω να ζητήσουν συγνώμη αλλά γιατί κανένας απ’ αυτούς που είχε την πληροφορία δεν πήρε ένα τηλέφωνο να ρωτήσει; Άρα κάποια άλλη πρόθεση είχε ο συντάκτης αυτού του δημοσιεύματος του αθηναϊκού Τύπου. Τι θέλει να κερδίσει αυτός ο συντάκτης; Νομίζω όμως ότι η ηθική δεοντολογία του δημοσιογράφου είναι να διασταυρώνει την πληροφορία του. Εκτός εάν δεν θέλει να τη διασταυρώσει και βγει αύριο και πει συγνώμη. Και αυτό για μένα είναι επίσης θεμιτό. Εγώ γιατί πρέπει να ζητάω συγνώμη, οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής, οι φίλαθλοι. Ο δημοσιογράφος δεν έχει καμία ευθύνη;».
 - Για τη μείωση των εισιτηρίων και τον κόσμο:
«Καταρχήν σας είπα ότι ρόλο έπαιξε η αύξηση των διαρκείας. Αλλά θα σας πω κάτι που πολλοί ίσως να μην συμφωνούν. Δεν ήρθαμε εδώ γιατί η Α.Ε.Λ. είναι επαίτης ή εγώ είμαι επαίτης. Προχωράμε με το σπαθί μας. Είναι κι αυτό ένα από τα βασικά στοιχεία αυτή η επανάσταση που έκανε η Α.Ε.Λ. τα τελευταία 30 χρόνια που κέρδισε και μένα όταν πρωτοήρθα στην πόλη. Έτσι γουστάρουμε να αγωνιζόμαστε. Δεν παρακαλάω κανέναν να έρθει στο γήπεδο. Αν του αρέσει το θέαμα ας έρθει, αν αγαπάει την Α.Ε.Λ. ας έρθει. Ας μείνουμε λίγοι και καλοί.
Έχει παίξει ρόλο και η οικονομική κρίση. Πέρσι ήμασταν στα ίδια εισιτήρια. Οι αποκλείσεις της ομάδας είναι από 6.300 έως 6.900. Όταν κάναμε την έρευνα έλεγε ότι το 57% είναι «φόλα» Α.Ε.Λ., το 37% είναι και Α.Ε.Λ. και κάτι άλλο και οι υπόλοιποι είναι άλλες ομάδες. Το θέμα είναι να πειστεί αυτό το 37% που είναι και κάτι άλλο να έρχεται στο γήπεδο να υποστηρίζει την ομάδα της πόλης του. Εμένα με στενοχωρεί ότι είχαμε ρεκόρ εισιτηρίων με την Α.Ε.Κ., και ρεκόρ εισιτηρίων με τη δωρεάν είσοδο. Και το λέω αυτό γιατί κανένας δεν θέλει να είμαστε μέτριοι. Όλοι θέλουμε το γήπεδο αυτό να είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα της περιφέρειας. Αν λοιπόν την αγαπάνε την ομάδα πιστεύω ότι θα έρθουν στο γήπεδο.
...Λόγω τηλεόρασης αυτό το 17.000-18.000 που υπήρξε κάποτε δεν μπορεί να υπάρξει. Ούτε το γήπεδο αυτό χωράει τόσο κόσμο...».
 - Έχετε εισπράξει ένα συναίσθημα ότι μπορεί να μην έχετε γίνει αποδεκτός από το σύνολο των φιλάθλων που πηγαίνουν στο γήπεδο; Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν πιο έντονο το λαρισινό στοιχείο μέσα στην Α.Ε.Λ. Έναν τεχνικό διευθυντή, για παράδειγμα, 3-4 ποδοσφαιριστές που να προέρχονται από ομάδες του νομού...
«Επειδή δεν έχω την ευχέρεια να είμαι κάθε μέρα εδώ, δεν έχω εισπράξει κάτι τέτοιο. Αν εισπράξω κάτι τέτοιο από την πόλη να είστε σίγουροι ότι θα φύγω. Αυτοί που θέλουν παιδιά από τις ομάδες του νομού, δεν είναι και οι ίδιοι που θέλουν Ζουράφσκι; Ας μείνουμε προσγειωμένοι. Ίσως πρέπει να κάνουμε μια έρευνα κι αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που λέτε – ότι η πλειοψηφία του κόσμου δε με θέλει – τότε ίσως κάνω κακό στην ομάδα. Θέλω να καταλάβω, όμως, τι θέλουμε; Να παίζουμε καλά κι ας είναι ξένοι οι ποδοσφαιριστές ή να έχουμε Λαρισαίους κι ας πέσουμε κατηγορία; Να είστε σίγουροι ότι αν υπήρχε Λαρισαίος παίκτης ή προπονητής που θα μπορούσε σήμερα να μας βοηθήσει να κάνουμε την υπέρβαση θα τον είχα πάρει. Δεν θίγω κανέναν με αυτό που λέω, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να συμμορφωθώ με τέτοιου είδους υποδείξεις. Γιατί όπως καταλαβαίνετε αυτή η κουβέντα δεν είναι σημερινή. Ο ένας μου λέει πάρε αυτόν ή τον άλλον γιατί είναι φίλος μου. Και μένα φίλοι μου είναι και πίνουμε καφέ μαζί. Αλλά αυτή τη στιγμή η Α.Ε.Λ. έχει συγκεκριμένο ρόστερ και προπονητή και ό,τι αποφάσεις παίρνω τις παίρνω με γνώμονα το καλό της ομάδας. Εάν έχετε εισπράξει ότι η πόλη δεν γουστάρει τις κινήσεις μου, θα ήθελα να το ξέρω».
 - Περί Τσάμπιονς Λιγκ...
«Αν η Α.Ε.Λ. μπορεί να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα το πράξει. Μπήκαμε στο Ιντερτότο με 15 ημέρες ειδοποίηση που λέγανε όλοι δεν υπάρχει η Α.Ε.Λ. Πρωταγωνιστεί σε ό,τι μπορεί. Πικράθηκα και δεν κοιμήθηκα δύο μέρες γιατί αποκλειστήκαμε στο κύπελλο και ‘γω θέλω να τα λέω με το όνομά τους. Υπάρχει κανένα Ιντερτότο καινούργιο; Και κει θέλω να συμμετάσχουμε. Γιατί η Α.Ε.Λ. έτσι γουστάρω να είναι να πρωταγωνιστεί και να συμμετέχει. Όλοι αυτόν το πόθο έχουμε. Δεν υπάρχει εδώ κανένας να φρενάρει την προσπάθειά μας.
...Είμαστε η πόλη με την πιο υπερβολικά αντικειμενική δημοσιογραφία και εμένα αυτό με εκφράζει. Και σ’ αυτό υπερτερούμε από τους άλλους. Πείτε μου πια πόλη με μια ομάδα έχει τόσο πολύ κριτική. Σκληρή κριτική ναι αλλά μην θίγετε συνειδήσεις. Δεν θέλω στη ζωή μου κατευθυνόμενα πράγματα. Το βλέπετε και στη Σούπερ Λίγκα. Τσακώθηκα με τον Π.Α.Ο.Κ. για τη βία, με τον Ολυμπιακό για τις διαιτησίες, με τον Παναθηναϊκό γιατί ήρθαν εδώ και προκάλεσαν τους φιλάθλους μας με τα στυλό...
 - Δίνετε την εντύπωση ότι είστε θυμωμένος. Γιατί;
«Καθόλου. Παθιασμένος είμαι. Γιατί είναι τόσο σημαντικό για την πορεία μας το ματς της Κυριακής που θέλω κι εσείς να εισπράξετε αυτό το πάθος. Είμαι παθιασμένος γιατί προσπαθούμε να κάνουμε όλοι μια προσπάθεια και κάποιοι προσπαθούν να την πυροδοτήσουν».
 - Για τις μεταγραφές:
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος για την έκβαση των μεταγραφών. Πιστεύω ότι ακόμη και οι δύσπιστοι έχουν καταλάβει ότι όσα έγιναν, έγιναν για το καλό της ομάδας. Αν με ρωτάτε αν ήθελα ακόμα μία κίνηση ενδεχομένως να ήθελα αλλά έχω πλήρη εμπιστοσύνη και στους παίκτες που έχουμε αυτή τη στιγμή και για τις ωραίες εκπλήξεις που είχαμε τελευταία με τη συμμετοχή του Μπουκουβάλα που δείχνει να έχει μεγάλο μέλλον όπως και άλλων νέων αθλητών που ξέρει πολύ καλά ο προπονητής πότε θα τους δώσει την ευκαιρία.
 - Για δημοσιεύματα περί προβλήματος στη συνεργασία με τον Μαρίνο Ουζουνίδη:
«Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή και του κ. Κωνστάντου. Στην Α.Ε.Λ. δεν υπάρχουν αυταρχικές σχέσεις. Υπάρχουν διαφωνίες, υπάρχουν λάθη που έχω κάνει κι εγώ και οι συνεργάτες μου, όμως, το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν σωστές προσθέσεις από όλους γιατί δεν υπάρχει ιδιοτέλεια. Όχι να θέλω τον τάδε παίκτη γιατί είναι φίλος μου ή τον τάδε προπονητή γιατί είναι ξάδερφός μου».
 - Για τη μεταγραφή του Μετίν μέτρησε το συναίσθημα του κόσμου;
«Καθόλου. Συμφωνήσαμε όλοι ότι θέλουμε το δυνατόν περισσότερες λύσεις. Αλλά έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι και ο ίδιος ο Μετίν επανήλθε και κατάλαβε ποιες είναι οι δυνατότητες της ομάδας. Και ο ίδιος ο Τουμέρ υπερέβαλε εαυτόν. Στα πρώτα 10 λεπτά τις συνάντησής μας μου έδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει καμία άλλη από τις προτάσεις που είχε από την Ελλάδα ή το εξωτερικό. Ούτε για ένα λεπτό δεν συζητήσαμε το οικονομικό. Έδειξε το πάθος του και τη θέληση να αγωνιστεί ξανά για την ομάδα μας. Όπως και τα υπόλοιπα παιδιά μου ήρθαν. Και δεν σας κρύβω την τρομερή ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές τους υποδέχτηκαν και τους αφομοίωσαν σαν να ήταν στην ομάδα μας δυο χρόνια».
- Υπάρχει εξέλιξη στην υπόθεση Ρομπέρ;
«Υπάρχουν κάποιες εσωτερικές διαδικασίες σε εξέλιξη. Θα ενημερωθείτε όταν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις».
- Για τα τμήματα υποδομής:
«Υπάρχουν τρεις παράμετροι σε αυτόν τον τομέα. Πρώτον μετά από απόφαση του κ. Ζιάγκα και των συνεργατών του θα ξεκινάμε στις ομάδες Νέων με τις μικρότερες δυνατές ηλικίες. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα παιδιά θα ανδρωθούν μαζί και σε δύο χρόνια που τότε θα είναι στις ηλικίες που ανταγωνίζονται να είναι σε καλύτερη θέση. Όλοι πιστεύουν ότι αυτές οι ομάδες θα δώσουν ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Από όσα έχω δει, έχω πειστεί ότι έχουν δίκιο και γι’ αυτό δεν προέβαλα καμία ένσταση. Είναι δική τους επιλογή και τη χειροκροτώ. Και θα ‘χουμε τα μάτια μας ανοιχτά για οποιαδήποτε περίπτωση από το νομό έχει προοπτική. Θα ξανακάνουμε λάθη γιατί για ένα παιδί 14-15 ετών δεν μπορείς να προεξοφλήσεις ότι και στα 18 του θα έχει την ίδια πορεία. Δεύτερον, θα υπάρξει ένας συνεργάτης ο οποίος θα υποστηρίξει με ανάλυση τη δουλειά του προπονητικού τιμ των ομάδων Νέων, όσον αφορά στις ατομικές προπονήσεις και τη διατροφή των αθλητών.
Επίσης είμαστε σε συζητήσεις με τον κ. Κωνστάντο, τον κ. Ουζουνίδη και τους συνεργάτες του για την πιθανότητα πρόσληψης ενός σκάουτ για το εξωτερικό. Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ομάδα σαν και τη δική μας δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στον ελλαδικό χώρο. Ο κ. Κωτσοβός είναι επιφορτισμένος με το μεγαλύτερο κομμάτι του σκάουτινγκ – και σε αντιπάλους, αλλά και σε ποδοσφαιριστές στον ελλαδικό χώρο – αλλά δεν μπορεί να βρίσκεται παντού».
 
- Έχουν ξεκινήσει συζητήσεις ανανέωσης με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το καλοκαίρι;
«Βεβαίως, ο κ. Κωνστάντος έχει κάνει τις πρώτες επαφές».
 
- Για τη συνεργασία της Α.Ε.Λ. με τις υπόλοιπες ομάδες του νομού
«Υπάρχουν επαφές και αρκετές συνεργασίες με 2-3 ομάδες του νομού. Μακάρι να είχαμε περισσότερους αθλητές να δώσουμε σε ομάδες, αλλά βεβαίως κάποιες φορές παίζουν ρόλο και οι επιθυμίες των ιδίων των ποδοσφαιριστών. Δεν θέλουμε να επιβάλουμε σ’ έναν ποδοσφαιριστή σε ποια ομάδα θα παίξει. Έχουμε πιο δημοκρατική προσέγγιση στο θέμα. Αυτό που θέλω να πω επίσης είναι, ότι όταν μιλάμε για αυτή την προσπάθεια και κάνουμε λόγο για τη διοίκηση, δεν εννοούμε μόνο εμένα και τον κ. Κωνστάντο. Εννοούμε όλους ανθρώπους της ομάδας που συμβάλλουν από διάφορους τομείς, τον Μιχάλη Ανδρέου, τον Αστέρη Ιακωβίδη, τη Δήμητρα Βασιλάκου, τον Χρήστο Τσούμαρη, τη Χάιδω Φαρμάκα, τον Χάρη Γεωργούλα, τον Σωτήρη Μάρκου που έχει εμπλακεί στο νέο γήπεδο, όλοι οι συνεργάτες συμμετέχουν σε αυτή την οικογένεια. Αυτό με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο. Αν δεν είχα αυτούς τους συνεργάτες είμαι σίγουρος ότι θα είχα πολλά προβλήματα. Με βοηθάνε πάρα πολύ και έχουν πάρει μεγάλο όγκο δουλειάς. Όλοι είναι πολύτιμοι στο έργο που παράγουμε»
- Είναι νωρίς να γίνει κουβέντα για το όνομα του νέου γηπέδου;
«Σίγουρα είναι νωρίς. Το σίγουρο είναι ότι θα δοθεί δυνατότητα σε οποιονδήποτε φίλαθλο να προτείνει ονομασίες. Απλά δεν αποκλείω να υπάρξει σύνθετη ονομασία μαζί με κάποιον χορηγό».
- Σας προβληματίζουν οι επιθέσεις στο πούλμαν της ομάδας και γιατί πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;
«Μας προβληματίζει αυτό το φαινόμενο. Βεβαίως θα έχετε αντιληφθεί ότι δεν είναι το πούλμαν της ομάδας μας το μοναδικό που δέχεται επιθέσεις. Έχουμε στείλει υπομνήματα και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για καλύτερη αστυνόμευση. Όμως, θέλω να πω - και ελπίζω να το ακούν αυτοί που κάνουν τέτοιες πράξεις - ότι είναι δολοφονικές αυτού του είδους οι επιθέσεις. Σε γλιστερούς δρόμους και με τέτοια ταχύτητα μπορεί να θρηνήσουμε θύματα. Τα ‘χουμε δει στο παρελθόν με αεροπορικά δυστυχήματα. Προς Θεού μην τα δούμε και με οδικά. Είναι παρά πολύ επικίνδυνο και δεν είναι παιχνίδι. Πρέπει να προβληθεί αναλόγως από τα ΜΜΕ για να τονιστεί η σοβαρότητα αυτού του φαινομένου».
- Θα παίξει ρόλο η πιθανή είσοδος της ομάδας στα πλέι οφ στις μεταγραφικές κινήσεις της νέας περιόδου;
«Νομίζω ότι οι πράξεις μας έχουν καταδείξει τη φιλοσοφία μας. Τα έσοδα μειώθηκαν αλλά οι μεταγραφές έγιναν. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούμε να κάνουμε κάτι για το καλό της ομάδας και να μην το κάνουμε. Δηλαδή πόσο να τρελαθεί κάποιος; Το επόμενο βήμα είναι να καταστρέψεις την ομάδα σου και να μπεις φυλακή. Αυτό δεν θα το κάνουμε».
- Για τα τηλεοπτικά:
«Η απόφαση της Σούπερ Λίγκα είναι ότι το ανοικτό κανάλι θα είναι ο ΣΚΑΪ. Ο ορισμός των παιχνιδιών θα είναι κυκλικός που σημαίνει ότι όλες οι ομάδες θα παίξουν σε όλες τις ώρες. Εκτός εάν τα κανάλια τα βρούνε μεταξύ τους».
- Στο τέλος της περιόδου σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, θα υπάρξει ενεργητικό ή παθητικό;
«Θα υπάρξει παθητικό μάλλον αλλά θα καλυφθεί ή μάλλον ήδη καλύπτεται. Ό,τι λεφτά βάζω κάποια στιγμή θα κεφαλαιοποιηθούν».
- Για το καθεστώς του νέου γηπέδου:
«Έχει συσταθεί η εταιρία Γηπεδικές Εγκαταστάσεις Λάρισας Α.Ε. της οποίας είμαι πρόεδρος και κατέχω το 99%. Το υπόλοιπο 1% έχει ο δικηγόρος μου επειδή έτσι προβλέπεται βάσει νόμου, να υπάρχει και ένας δεύτερος μέτοχος σε μια ανώνυμη εταιρία. Το σύνολο της επένδυσης θα είναι περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει τα πάντα. Αν δεν γίνει ο ξενώνας, προφανώς θα είναι μικρότερη η επένδυση. Για ένα πράγμα σας διαβεβαιώ. Ότι θα γίνει το γήπεδο ποδοσφαίρου και τα γήπεδα τένις. Αυτό το ποσό το εγγυώμαι προσωπικά εγώ. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η χρηματοδότηση τη σήμερον ημέρα. Εκτός αν πείσω την τράπεζα να γίνει συμμέτοχος.
Η τράπεζα θα εκδώσει ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο στο οποίο ο κάθε φίλαθλος θα μπορεί να είναι συνέταιρος. Ο επενδυτής-φίλαθλος θα έχει δύο επιλογές. Ή να έχει ένα επιτόκιο Α που θα είναι το κουπόνι όπως λέγεται της ομολογίας του ή να έχει το δικαίωμα να μετατρέψει σε μετοχή της εταιρίας τη συμμετοχή του στο ομολογιακό δάνειο και να έχει να πάρει από το αποτέλεσμα του γηπέδου. Δηλαδή, ή επενδύεις στην ιδέα του γηπέδου εφόσον πιστεύεις ότι μπορεί να φέρει κέρδη ή επενδύεις στην ομολογία.
Έχω σκεφτεί ότι προσωπικά παίρνω ένα ρίσκο μέχρι ενός ποσού, γιατί κάποια έσοδα θα έχει έτσι κι αλλιώς αυτό το γήπεδο. Αν τα υπόλοιπα δεν θα καλυφθούν από τα έσοδα, τότε την πάτησα. Αλλά τουλάχιστον όταν κάποια στιγμή φύγω από αυτή την πόλη κάποιοι να λένε: «Χαλάλι αυτού του ανθρώπου».
- Σχετικά με τη διαιτησία:
«Εξουσιοδοτήθηκα μέχρι την άλλη Τετάρτη να κάνω μια εισήγηση στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. για κάποιο πρόσωπο. Εύχομαι λοιπόν να υπάρχει ομοφωνία, το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση για να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο. Υπάρχουν πρόσωπα. Πιστεύω ότι υπάρχουν κι άλλοι ικανοί άνθρωποι που πρέπει να κάνουν κάποια παραγωγή έργου.
Όσον αφορά στους παρατηρητές δεν σας κρύβω ότι η Λίγκα έχει πολύ καλή εντύπωση για το αποτέλεσμα του κ. Μπίκα και θέλουμε να συνεχίσει να παράγει το ίδιο έργο.
Από το καλοκαίρι θα αλλάξει το σύστημα της ΚΕΔ και θα πάμε σ’ ένα σύστημα ίδιο με της ΟΥΕΦΑ. Η ΚΕΔ δεν θα ορίζει τα παιχνίδια θα προστεθούν και κάποια άλλα στελέχη στην ΚΕΔ και θα γίνεται κάπως διαφορετικά.
- Για τη θητεία του στη Σούπερ Λίγκα:
«Η 3η θητεία ήταν προαποφασισμένο να είναι για δύο χρόνια. Μέχρι να τελειώσει η σεζόν θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου. Είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσω».
- Για τις συλλήψεις και το νέο αθλητικό νόμο:
Για την όποια ειρηνική πορεία είμαι σύμφωνος. Όταν βλέπω έκτροπα είμαι κάθετα αντίθετος. Δεν είπαμε να γίνουν συλλήψεις ασύστολα. Σ’ αυτούς που φταίνε.
- Για τις καταγγελίες σχετικά με την άδεια ΠΡΟΠΟ:
«Είχα άδεια ΠΡΟΠΟ, δεν έχω πλέον. Και για να το ξεκαθαρίσω, δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο. Η άδειά μου είχε δοθεί πριν από 20 χρόνια όταν τελείωσα το σχολείο. Τρία χρόνια αργότερα τη μεταβίβασα σε φίλο μου ο οποίος είχε τρία παιδιά και ζούσε από αυτό. Όταν πέρσι εκλέχτηκα στην προεδρία της Σούπερ Λίγκα έστειλα επιστολή και το κατάστημα έκλεισε. Δυστυχώς δημιούργησα πρόβλημα στον φίλο μου που πρέπει να ζήσει την οικογένειά του, αλλά θα φροντίσω να το αποκαταστήσω. Δεν ήθελα, όμως, σε καμία περίπτωση να βγει κάποιος και να πει αυτά που ειπώθηκαν. Με τον κ. Μητρόπουλο δεν έχω τίποτα προσωπικό. Είχαμε μια διαφωνία στο πώς ο καθένας βλέπει το ποδόσφαιρο. Εκείνος πιθανόν να θεωρεί ότι έχουμε κάτι προσωπικό. Για μένα το θέμα έχει λήξει».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass