ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ουζουνίδης: Χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς

* Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΞΗ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2009 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:10
Είκοσι μέρες είχε να δώσει συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ΑΕΛ, Μαρίνος Ουζουνίδης, και τη στιγμή που βρισκόμαστε σχεδόν στα μέσα της μεταγραφικής περιόδου η χθεσινή συνέντευξη είχε αρκετό ενδιαφέρον και ο «βυσσινί» προπονητής μίλησε εφ’ όλης της ύλης χωρίς περιστροφές και με τη γλώσσα της ειλικρίνειας που τον διακρίνει από την αρχή της συνεργασίας του με τη λαρισινή ομάδα (και το έχει αποδείξει περίτρανα μέχρι τώρα).
Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου ο Ουζουνίδης αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης στο Αλκαζάρ (4.45 μ.μ.) λέγοντας τα εξής:
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Είναι έκπληξη η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ και να δείξουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο. Χρειαζόμαστε απαραιτήτως τους τρεις βαθμούς και πιστεύω ότι θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο γήπεδο».
* Ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε;
«Εκτός του Ηλία Κώτσιου που είναι γνωστή η απουσία του υπάρχει κι ένα πρόβλημα με τον Γκουέλα, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στη μέση. Κάνει θεραπεία, σήμερα (σ.σ. χθες) ξεκίνησε τρέξιμο και αύριο (σ.σ. σήμερα) θα φανεί αν θα μπορούμε να τον υπολογίζουμε για την Κυριακή».
Στη συνέχεια απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ μίλησε για:
* Ο Πολωνός Ματσέι Ζουράφσκι μιλώντας σε πολωνική εφημερίδα λέει ότι το σύστημα που εφαρμόζει η ομάδα δεν τον διευκολύνει να είναι παραγωγικός και την πρόθεσή του να συζητήσει με τη διοίκηση το μέλλον του στην ΑΕΛ;
«Εγώ ξέρω ότι σχεδόν σε όλα τα ματς βρίσκεται πολλές φορές σε θέση για γκολ. Ο καθένας έχει την άποψή του, αλλά δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα το σύστημα. Όσο για τα υπόλοιπα είναι κάτι που εφόσον το επιθυμεί, θα τα συζητήσει με τη διοίκηση».
* Τις δηλώσεις του ίδιου παίκτη ότι δεν έχει ανάλογη βοήθεια από τους πλάγιους επιθετικούς πώς τη σχολιάζετε;
«Αυτό το ξέρουμε. Η ΑΕΛ φέτος έχει στα άκρα τις επίθεσης παίκτες με διαφορετικά στοιχεία σε σύγκριση με αυτούς που είχε πέρσι. Δεν μπορεί, όμως, μια ομάδα να προσαρμόσει το σύστημά της σε έναν παίκτη. Προσωπικά δεν με απασχολεί αν θα σκοράρει ο Ζουράφσκι ή ένας μέσος. Με ενδιαφέρει να σκοράρει η ομάδα. Παρότι μιλάμε για πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων έχουμε ήδη πετύχει 20 γκολ. Δεν είναι κακό αυτό που είπε ο Μάτσεϊ».
* Ο Σολάνο αποτελεί οριστικά παρελθόν;
«Απομένουν τα τυπικά για να λυθεί η συνεργασία»
* Η λύση συνεργασίας με τον Λοράν Ρομπέρ προχωράει;
«Υπάρχει μια συζήτηση, αλλά είναι ένα θέμα που χειρίζεται ο πρόεδρος. Όσο είναι μέλος της ομάδας τον υπολογίζω ακόμα και για την Κυριακή».
* Είστε ικανοποιημένος από τη διαχείριση του υλικού την οποία έχετε κάνει μέχρι τώρα;
«Εξαρτάται τι υλικό έχεις στα χέρια σου. Η δική μου φιλοσοφία λέει ότι παίζουν αυτοί που είναι σε καλύτερη κατάσταση από τους άλλους. Δηλαδή, να κάνουμε rotation για το rotation;».
* Θα δοθούν ευκαιρίες σε κάποιους νέους παίκτες;
«Περιμένω να μου δείξουν ότι είναι καλοί και μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση στην ενδεκάδα. Όταν, όμως, οι άλλοι είναι καλύτεροι τι πρέπει να κάνουμε; Ο Ναΐμ (σ.σ. Ααράμπ) δεν είναι μικρός; Κι όμως, πήρε ευκαιρίες κι έπαιξε σε εννέα ματς. Πάντα σε τέτοιου είδους αποφάσεις, υπάρχει το πιστεύω τού κάθε προπονητή που παίζει ρόλο σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τού κάθε παίκτη».
* Ο Μπουκουβάλας δεν δικαιούται συμμετοχής;
«Τη δεδομένη στιγμή ο Βέμπερ είναι καλύτερος και οι καλύτεροι παίζουν. Είναι απλά τα πράγματα».
* Μέχρι την Κυριακή υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί κάποια μεταγραφή;
«Το ελπίζουμε. Είμαστε κοντά σε κάποιες περιπτώσεις. Έχουμε κάνει προτάσεις και προσπαθούμε για το καλύτερο σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν. Μιλάμε για έναν αμυντικό, έναν μέσο και έναν μεσοεπιθετικό που μπορεί να αγωνιστεί και ως δεύτερος επιθετικός. Εκτός, όμως, από τις συγκεκριμένες κινούμαστε και για περιπτώσεις νεαρότερων παικτών. Έχουμε κάνει προτάσεις για δύο ξένους ποδοσφαιριστές ηλικίας 18 και 19 ετών. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη μεταγραφική περίοδο είναι ότι οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν δεν είναι ελεύθεροι και συνεπώς πρέπει να μπούμε σε πιο χρονοβόρες διαδικασίες».
* Από την ελληνική αγορά υπάρχουν στόχοι;
«Κοιτάζουμε και κάποιους Έλληνες. Υπάρχουν στα υπόψιν μας 2-3 περιπτώσεις για το καλοκαίρι, παιδιά 19 και 20 ετών».
* Οι απουσίες των Καρντόσο και Φιλομένο αλλάζουν τα δεδομένα τού κυριακάτικου αγώνα υπέρ της ΑΕΛ;
«Όταν ο αντίπαλος στερείται των υπηρεσιών κάποιων ποιοτικών ποδοσφαιριστών, είναι καλό για μας. Όμως, ο Αστέρας έχει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Θα θυμάστε ότι στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήταν μια ομάδα με πολύ υψηλό μπάτζετ που κατά πολλούς είχε τις προϋποθέσεις να κάνει κάτι πολύ καλό. Από την άλλη, όμως, παίζουμε στην έδρα μας και αν δείξουμε το καλό μας πρόσωπο είμαι βέβαιος θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
* Μέχρι πότε είναι διατεθειμένη η ΑΕΛ να περιμένει τους παίκτες στους οποίους έχει καταθέσει πρόταση;
«Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται με συμβόλαιο και για περιπτώσεις τις οποίες έχουμε σε προτεραιότητα έναντι άλλων. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το πότε. Η διοίκηση κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες και δεν μπορώ να έχω παράπονο».
* Ο Λαμπρόπουλος πήγε δανεικός στην Παναχαϊκή, με τον Μπανούση τι γίνεται;
«Πάει δανεικός στο Χαϊδάρι. Είναι καλό κάποια παιδιά να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους. Αν κρίνουμε ότι πρέπει να γίνει και με κάποιους άλλους, θα το κάνουμε. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στη σκέψη μας».
* Οι στόχοι της ομάδας ποιοι μπορεί να είναι με βάση το γεγονός ότι φέτος έχει 6 βαθμούς περισσότερους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή 16η αγωνιστική;
«Δεν μπαίνω σε τέτοια διαδικασία. Δεν ξέρεις πού θα σε βγάλει το κάθε ματς. Και πριν από τον Θρασύβουλο λέγαμε ότι είναι ευκαιρία να κερδίσουμε για να πλησιάσουμε στην 5η θέση κι όμως δεν τα καταφέραμε. Όπως φαίνεται η διεκδίκηση της εισόδου στην πεντάδα είναι μια ιστορία που θα πάει έτσι μέχρι τέλους. Όσο εύκολο είναι να μπεις στην πεντάδα, άλλο τόσο εύκολο είναι - με μερικά ανάποδα αποτελέσματα - να μπεις σε περιπέτειες».
* Η απόκτηση ενός αμυντικού μπορεί να σημάνει την αποδέσμευση κάποιου ποδοσφαιριστή;
«Μπορεί να δουλέψουμε με 3 στόπερ κι έναν παίκτη πολυεργαλείο που να έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί και σε περισσότερες θέσεις, μπορεί και να γίνει απλά ενίσχυση στην άμυνα χωρίς να φύγει κάποιος. Μερικές φορές μπορεί να χρειαστεί να αποχωρήσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές όχι γιατί δεν είναι καλοί, αλλά γιατί είναι αναγκαίο για την καλή λειτουργία της ομάδας το ρόστερ να έχει συγκεκριμένο αριθμό παικτών».
* Θα υπάρξουν εκπλήξεις σε πιθανές αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών;
«Δεν θα το έλεγα. Ελπίζω να κάνουμε καλή έκπληξη με τον παίκτη που θα έρθει».
* Το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος στο ματς με τον Θρασύβουλο εκφράστηκε έντονη δυσαρέσκεια από πλευράς κόσμου για το αποτέλεσμα πώς το σχολιάζετε;
«Είναι φυσιολογικό. Όλοι μας αισθανθήκαμε άσχημα που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Θα πρέπει, όμως, να είμαστε ακριβείς και προσεκτικοί στις εκφράσεις μας όταν προσπαθούμε να δώσουμε την εικόνα μιας κατάστασης. Προσπαθούμε με τις μεταγραφές να βοηθήσουμε την ομάδα. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας. Σίγουρα η ΑΕΛ θα μπορούσε να είναι αρκετά παραπάνω στη βαθμολογία με βάση την εικόνα που έχει δείξει μέχρι σήμερα».
* Το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα των Monsters με τίτλο «Ζητείται στόχος» δημιούργησε ένα προβληματισμό. Μπορείτε να οριοθετήσετε συγκεκριμένα το στόχο της φετινής ΑΕΛ;
«Το είπα και προηγουμένως. Όσο κοντά είσαι στην πεντάδα, άλλο τόσο κοντά μπορεί να βρεθείς στην επικίνδυνη ζώνη. Διεκδικούμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Κι από τη στιγμή που είσαι σε απόσταση αναπνοής από την 5η θέση, δεν γίνεται να μην παλεύεις γι’ αυτό».
* Ο Μίλτον Μιούλερ θα υπογράψει συμβόλαιο;
«Λογικά θα συνεχίσει μαζί μας. Έχουν κινηθεί οι διαδικασίες για να ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του».
Και εκεί που τελείωνε η συνέντευξη του Ουζουνίδη ο προπονητής φεύγοντας είπε: «Ο παίκτης που θα πάρουμε θα είναι μεγάλη έκπληξη να κάνετε υπομονή για να μάθετε το όνομά του. Είναι πολύ καλός παίκτης. Ίσως να έρθει και μέχρι την Κυριακή...». Και όλοι από χθες άρχισαν ένα σαφάρι για την αναζήτηση του ονόματος...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass