ΕΞΕΔΩΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑ ΕΟΚ ΚΑΙ FIBA

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στηρίζει την απόφαση της Ολύμπια

* ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗ Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2009 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:10
Πολιτικές αντιδράσεις και μάλιστα έντονες υπήρξαν χθες για απόφαση της FIBA Europe (αλλά και την αδράνεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης) να τιμωρήσει την Ολύμπια Λάρισας με μηδενισμό επειδή δεν ταξίδεψε στην Ιερουσαλήμ. Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει πως: «Την ώρα που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί και η αιματοχυσία του Παλαιστινιακού Λαού, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα υποχρεώνεται να συναντηθεί σε αγώνα μπάσκετ ο Ολυμπιακός με τη Μακάμπι.
Την ίδια ώρα, η ομάδα της Ολύμπια Λάρισας, που αρνήθηκε να μεταβεί στο Ισραήλ, απειλείται με τιμωρία.
Μα δεν έχει μείνει ίχνος ντροπής σε όσους εμπορεύονται και διοικούν το ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ, ώστε τα τηλεοπτικά συμβόλαια και τα κέρδη να είναι πάνω από κάθε ανθρώπινη ευαισθησία και πέρα από τις εκατόμβες των θυμάτων; Τόσα πολλά θα έχαναν από μια αναβολή των αγώνων, έως ότου επιβληθεί η εκεχειρία στην περιοχή;».
ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΗ FIBA
Η Ολύμπια, εν τω μεταξύ, σε καμία περίπτωση δεν συνεχίζει με... κατεβασμένα τα χέρια. Θα διεκδικήσει να ξαναγίνει ο αγώνας με τη Χαποέλ και γι’ αυτό χθες βράδυ εστάλη η ένσταση των «πορτοκαλί» στα γραφεία της FIBA Europe. Η λαρισινή ομάδα αναφέρει πως δεν έχει δημιουργήσει ποτέ κανένα πρόβλημα και πως θέλει να αγωνιστεί κανονικά. Γι’ αυτό άλλωστε το λόγο θα ταξιδέψει στο Άμστερνταμ να παίξει τον τελευταίο αγώνα. Επίσης, λέει πως δεν γίνεται σε μια εμπόλεμη ζώνη κάποιοι να χάνουν τη ζωή τους και κάποιοι να παίζουν μπάσκετ σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μάλιστα τους εξηγεί πως αν θέλουν να ορίσουν νέα έδρα ακόμα και στην Ελλάδα ή να γίνει το ματς στο Ισραήλ αν υπάρξει εκεχειρία. Η ημερομηνία που προτείνει η Ολύμπια είναι 20-21 Ιανουαρίου καθώς στις 27 αναμένεται να ξεκινήσει ο επόμενος γύρος του Eurochallenge.
Τέλος, αν η λαρισινή ομάδα δεν δικαιωθεί σύμφωνα με πληροφορίες είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι και στο CAS που είναι το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο.
ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στα αγωνιστικά νέα τώρα ο προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα και θα έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του για τον αυριανό αγώνα με τον Πανιώνιο το οποίο θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας της έδρας της ομάδας από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν τον αγώνα με το Αιγάλεω.
Η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα λίγο μετά την πρωινή προπόνηση και η αισιοδοξία είναι μεγάλη μετά την πρόσφατη νίκη επί της ΑΕΛ ΓΣ.
ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΟ «ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ» ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ
Η απογοήτευση από τη βαριά ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, η οποία ουσιαστικά θέτει τον Πανιώνιο εκτός συνέχειας στην Ευρωλίγκα, ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των «κυανέρυθρων» κατά την επιστροφή τους. Το θέμα είναι πλέον να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο η Ολύμπια στο γήπεδο του Ελληνικού. Ο Αλεξάνταρ Τριφούνοβιτς προπόνησε κανονικά χθες τους παίκτες μιας και δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για ξεκούραση, λόγω των συνεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass