ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 2010 ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΑΡΗ (5 μ.μ.)

Κάνει ποδαρικό ο Γ.Σ.Λ.-Ολύμπια

* Γ. ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2009 17:48 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:02
Η πρώτη λαρισινή ομάδα που παίζει σε Α1 εθνική κατηγορία θα κάνει «ποδαρικό» αύριο με αντίπαλο τον Άρη στις 5 μ.μ.. στο κλειστό της Νεάπολης στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.
Η λαρισινή ομάδα που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο θέλει να πετύχει την τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα που θα της διώξει το άγχος για αρκετό διάστημα και θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της παραμονής έναντι των υπολοίπων ομάδων, όπως είναι η Καβάλα και τα Τρίκαλα 2000 (που ψάχνουν για προπονητή) και τον Ηλυσιακό.
Ο τεχνικός, Γιώργος Καλαφατάκης, που διακρίνεται για την εργατικότητα, χθες έκανε δύο προπονήσεις, ενώ και σήμερα προγραμμάτισε προπόνηση το απόγευμα.
Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι μια θλάση στο αριστερό πόδι που έχει ο Ντέιβιντ Γκριν, αλλά το ιατρικό επιτελείο κάνει μεγάλες προσπάθειες για να αγωνισθεί ο παίκτης και μάλλον θα παίξει.
Μιλώντας για την αναμέτρηση, ο Καλαφατάκης είπε: «Ο Άρης είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα που χρειάζεται προσοχή μια και έχει πολλούς έμπειρους παίκτες που μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές.
Εμείς πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη που θα είναι σημαντική και τη διαφορά θα κάνουν οι φίλαθλοι που πιστεύω να μας στηρίξουν και να γεμίσουν το κλειστό της Νεάπολης».
Σε ερώτηση αν θα γίνει κάποια αλλαγή μια και ορισμένοι παίκτες (Τόντιτς, Αλιέβας) δείχνουν να μη βοηθάνε όσο θα περίμενε η ομάδα, μας είπε: «Προέχει η νίκη με τον Άρη και εμπιστευόμαστε όλους του παίκτες. Και είμαι βέβαιος ότι με τον Άρη θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και δεν θα χρειαστούμε αλλαγές».
Αυτό που πάντως πρέπει να χαροποιεί τον Καλαφατάκη είναι η άνοδος σε απόδοση των Ελλήνων παικτών και ειδικά των Κόμματου, Μπόγδανου και Παπαχρήστου, που θα είναι το «κλειδί» για την επίτευξη του φετινού στόχου που είναι η παραμονή στην κατηγορία.
ΖΗΤΗΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ο Άρης για το αυριανό παιχνίδι ζήτησε 200 εισιτήρια τα οποία όμως δεν δόθηκαν μια και οι άνθρωποι του Γυμναστικού-Ολύμπια θέλουν να αποφύγουν επεισόδια. Πάντως, δεν αποκλείεται να έρθουν μεμονωμένοι οπαδοί του Άρη και χρειάζονται μέτρα ασφαλείας.
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πρωτοχρονιά στο γήπεδο θα κάνουν οι μπασκετμπολίστες της Α1 Ανδρών, αφού το Σαββατοκύριακο 2-3 Ιανουαρίου διεξάγονται οι αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ισόβαθμοι στην πρώτη θέση της κατάταξης με 17 βαθμούς, αγωνίζονται εκτός έδρας. Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει την Α.Ε.Κ. στο Ελληνικό την Κυριακή (19:00), με το ιατρικό επιτελείο να κάνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να προλάβει ο Θοδωρής Παπαλουκάς, μετά τον τραυματισμό του στο πόδι. Πάντως, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» δεν θα πιεστεί, αν δεν είναι 100% έτοιμος, αφού ακολουθεί ο αγώνας με την Εφές Πίλσεν στην Ευρωλίγκα, στον οποίο θέλουν πάση θυσία τη νίκη οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη, για να διατηρηθούν στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου.
Στη Νέα Σμύρνη αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο τον Πανιώνιο, ομάδα που υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη μοναδική εντός των συνόρων ήττα του μέχρι στιγμής φέτος. Η ομάδα που κατέκτησε το "triplecrown" το 2009 συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της και ένα μέτριο ξεκίνημα, όπως αυτό που συνηθίζει φέτος ο Παναθηναϊκός, θα είναι κάτι που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι «κυανέρυθροι». Αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έχει υποστεί θλάση από τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή, ενώ έτοιμος είναι ο Γκεόργκι Σερμαντίνι, που προληπτικά δεν αγωνίστηκε απέναντι στα Τρίκαλα χθες, λόγω ενοχλήσεων στη δεξιά γάμπα.
Σε... στραβοπάτημα του Αμαρουσίου στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό ελπίζουν στον Πανελλήνιο, αφού σε αυτή την περίπτωση και με νίκη επί της Καβάλας στην Κυψέλη θα μείνουν μόνοι, σε απόσταση αναπνοής, πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκονται στην Καβάλα, μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Κώστα Πιλαφίδη.
Το Περιστέρι υποδέχεται τον Π.Α.Ο.Κ., ενώ ένα ακόμη ένα ντέρμπι ουραγών δίνει ο Ηλυσιακός, αυτή τη φορά στα Τρίκαλα, με τον Στέργιο Κουφό να ευελπιστεί πως οι παίκτες του θα κάνουν ό,τι και στην Καβάλα. Στα Τρίκαλα βρίσκονται επίσης σε αναζήτηση προπονητή, μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Αγγέλου, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά δεν αποκλείεται να καθίσει για δεύτερη διαδοχική φορά στον πάγκο ο -μέχρι χθες συνεργάτης του Αγγέλου- Θανάσης Γιαπλές.
Το πλήρες πρόγραμμα:
ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17:00 Γυμναστικός-Ολύμπια -Άρης Γκόντας, Γκούμας, Καλδίρης (Μαραμής)
17:00 Πανελλήνιος-Καβάλα Αναστόπουλος, Μπήτης, Μπίκας (Σγούρος)
19:00 Περιστέρι-Π.Α.Ο.Κ. Σπυρίδωνος, Καρακατσούνης, Σταματόπουλος (Μάνος)
ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
17:00 Κολοσσός Ρόδου-Μαρούσι Χριστοδούλου, Φούφης, Αφεντουλίδης (Ντίνος)
17:00 Τρίκαλα-Ηλυσιακός Τανατζής, Κορομηλάς, Σώμος (Γκανάτσιος)
19:00 Α.Ε.Κ.-Ολυμπιακός Μουζάκης, Παπαπέτρου, Ψαριανός (Τασούλας)
19:00 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός Παπαδημητρίου, Σχινάς, Ταβουλαρέας (Αγγελόπουλος)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός      17
2. Παναθηναϊκός 17
3. Πανελλήνιος     16
4. Μαρούσι 16
5. Κολοσσός Ρ.     14
6. Π.Α.Ο.Κ. 13
7. Πανιώνιος         13
8. Άρης       13
9. Περιστέρι          13
10. Α.Ε.Κ.   12
11. Γυμναστικός-Ολύμπια       12
12. Ηλυσιακός      11
13. Καβάλα 11
14. Τρίκαλα 11
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass