ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:

Πιθανή νίκη στη Λιβαδειά θα μας δώσει βαθιά ανάσα

*ΜΕ ΜΕΤΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2009 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:57
Μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, η ΑΕΛ καλείται να διεκδικήσει νικηφόρο αποτέλεσμα το ερχόμενο Σάββατο στη Λιβαδειά και να ατενίζει με περισσότερη αισιοδοξία, τη συνέχεια του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα.
Κρίσιμο χαρακτήρισε το παιχνίδι ο τεχνικός των «βυσσινί» Μαρίνος Ουζουνίδης στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου τονίζοντας πως «για να πάρουμε αποτέλεσμα, θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή εμφάνιση. Με μέτρια παρουσία είναι δύσκολο να πετύχουμε κάτι καλό. Πιθανή νίκη θα μας δώσει βαθιά ανάσα, άλλο αποτέλεσμα θα μας κρατήσει χαμηλά και θα μας περιμένει ένας δύσκολος δεύτερος γύρος», επισήμανε ο κ.Ουζουνίδης, ενώ αναφέρθηκε στα συνεχόμενα προβλήματα λέγοντας πως δεν ξέρει ακόμη αν θα έχει στη διάθεσή του, τους ποδοσφαιριστές που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση και τόνισε πως από το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Πανιώνιο κρατάει την αντίδραση της ομάδας μετά το 0-2. Μίλησε για τον νεοαποκτηθέντα Φλάβιο, έδωσε το στίγμα για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας ιδιαίτερα στις θέσεις της επίθεσης κατέληξε λέγοντας πως «αν με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από την αρχή και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε, έχουμε καταφέρει να παραμένουμε τόσο κοντά στις ομάδες που βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας, τότε είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια».
Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου, έχει ως εξής:
«Από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε αυτή τη βαθμολογική θέση και δεν έχουμε τη συγκομιδή που θα θέλαμε ή αξίζαμε, καταλαβαίνετε το πόσο σημαντικό είναι για μας το ματς του Σαββάτου. Είναι, όμως, εξίσου σημαντικό για βαθμολογικούς λόγους και για τον Λεβαδειακό και περιμένουμε να γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, θα πρέπει να αγωνιστούμε πάρα πολύ καλά. Είναι ένας αγώνας με μεγάλη βαθμολογική σημασία. Πιθανή νίκη θα μας δώσει βαθιά ανάσα, άλλο αποτέλεσμα θα μας κρατήσει χαμηλά και θα μας περιμένει ένας δύσκολος δεύτερος γύρος. Δυστυχώς, τα προβλήματα αντί να μειώνονται αυξάνονται, καθώς έχουμε παίκτες που ταλαιπωρούνται από ίωση. Όλα τα είχαμε τη φετινή χρονιά, αυτό μας έλειπε... Δεν μπορούμε, όμως, να κάνουμε διαφορετικά. Πρέπει να περιμένουμε 1-2 μέρες για να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι τα παιδιά που ταλαιπωρήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την ίωση και πώς θα αντιδράσουν οι Αμπουχατζίρα και Σωτηρίου, οι οποίοι εμφάνισαν συμπτώματα αυτή την εβδομάδα».
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:
-Ποιοι από τους παίκτες που αντιμετώπισαν ή αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα έχουν πιθανότητες να παίξουν το Σάββατο;
«Ο Ιγκλέσιας και ο Σέρεμετ ξεκίνησαν από τη Δευτέρα να προπονούνται μόνοι τους και σήμερα μπήκαν με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Ματίας δεν μπόρεσε να βγάλει ολόκληρη τη σημερινή προπόνηση, αλλά είναι φυσιολογικό να έχει έλλειψη δυνάμεων μετά από τη γρίπη που πέρασε. Έχουμε μπροστά μας τρεις μέρες. Αν είναι καλύτερα, θα παίξει. Ο Αμπουχατζίρα εμφάνισε σήμερα(σ.σ. χθες) συμπτώματα ίωσης. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι κάτι σοβαρό. Ο Κάσας, που είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, έδειξε να είναι καλύτερα. Το ίδιο και ο Κυριακίδης, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Αυτοί οι δύο, θα είναι πιο έτοιμοι».
-Η συνεργασία Κατσιαρού και Βενετίδη στην αριστερή πλευρά στο ματς με τον Πανιώνιο φάνηκε να είναι αποδοτική. Θα συνεχιστεί και στο ματς με τον Λεβαδειακό;
«Η πρώτη σκέψη είναι αυτή. Λειτούργησε καλά η πλευρά. Προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε κάτι, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δούμε μέχρι το Σάββατο».
-Ποιο είναι αυτό το θετικό στοιχείο που η ΑΕΛ κρατάει από το ματς με τον Πανιώνιο ώστε να επενδύσει για το μέλλον;
«Η αντίδραση μετά από το 0-2. Όχι βέβαια τα πρώτα 5-10 λεπτά, γιατί είχαμε νευρικότητα και σταθήκαμε τυχεροί που δε δεχτήκαμε τρίτο γκολ. Όμως, η παρουσία μας από το σημείο εκείνο κι έπειτα ήταν τέτοια που φαινόταν ότι θα γυρίσει το παιχνίδι. Η ομάδα – παρά τα προβλήματα και τις απουσίες – είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα. Αν παίζαμε το ματς με τον Πανιώνιο πριν από ένα μήνα ίσως θα μην καταφέρναμε να το γυρίσουμε. Ένα άλλο συμπέρασμα είναι ότι, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, πρέπει να μπαίνουμε πολύ πιο δυνατά, αν θέλουμε να παίρνουμε βαθμούς. Σαφώς και – ως ένα βαθμό – υπάρχει το ελαφρυντικό της πίεσης του αποτελέσματος για τους παίκτες, αλλά το ζητούμενο είναι να μπαίνουμε πιο δυνατά. Ειδικά στην κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, θέλουμε πάση θυσία να παίρνουμε και από τους έντεκα παίκτες ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια δύο-τρεις παίκτες να είναι σε κακή μέρα Ένας μπορεί».
-Βρίσκετε ομοιότητες στο ματς του Σαββάτου με το αντίστοιχο εκτός έδρας στην Κομοτηνή; Γιατί και τότε ο Πανθρακικός – όπως τώρα ο Λεβαδειακός – προερχόταν από μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ και έπαιζε ένα από τα τελευταία του χαρτιά για την παραμονή στην κατηγορία...
«Όχι. Ο Λεβαδειακός είναι πιο δύσκολη ομάδα και μιλάμε για μια έδρα που έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Είναι επικίνδυνη ομάδα. Το αποτέλεσμα στο τελευταίο εντός έδρας ματς που έδωσαν με τον Άρη τους αδικεί. Έχουν μονάδες που μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Για να πάρουμε αποτέλεσμα, θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή εμφάνιση. Με μέτρια παρουσία είναι δύσκολο να πετύχουμε κάτι καλό. Και για τον Λεβαδειακό είναι πολύ σημαντικό – από βαθμολογικής πλευράς – ματς. Θα παίξει ρόλο και η διάθεση με την οποία θα μπουν κι εκείνοι στο γήπεδο».
-Γιατί επιλέχθηκε οι τρεις που συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες(Μετίν, Βενετίδης, Μαλαρτζ) να εκτίσουν στο ματς με τον Ολυμπιακό;
«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικότερα τα ματς με αντιπάλους που βρίσκονται πάνω κάτω στην ίδια βαθμολογική θέση με εμάς, δηλαδή με Λεβαδειακό, Αστέρα και Ατρόμητο. Δεν είναι ότι παρατάμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Απλά οι βαθμοί σε αγώνες με αντιπάλους που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε παρόμοια θέση, ίσως αποδειχθούν περισσότεροι πολύτιμοι. Μην ξεχνάτε ότι με Λεβαδειακό είχαμε ήδη δηλώσει να εκτίσει ο Νταμπίζας και με τον Αστέρα ο Ιγκλέσιας».
-Ένα σχόλιο για τον Φλάβιο, που έκανε σήμερα(σ.σ. χθες) την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα;
«Για να βρίσκεται εδώ σημαίνει ότι έχω καλή άποψη για εκείνον. Γνωρίζει τις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος και λογικά θα είναι από τους νεοαποκτηθέντες, που θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο προσαρμογής».
-Αποκτήθηκε για να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ως μπακ ή ως χαφ;
«Από τη στιγμή που μπορεί να αγωνιστεί και ως μπακ και ως χαφ, είναι πολυτέλεια για εμάς. Είναι θετικό το γεγονός ότι μπορεί να μας δώσει λύσεις και στις δύο θέσεις».
-Με αυτή τη λογική, υπάρχει περίπτωση η ομάδα να κινηθεί για κλασικό δεξί μπακ;
«Δεν το ξέρω. Θα δούμε. Ανάλογα με το τι παίκτες θα μπορέσουμε να βρούμε διαθέσιμους».
-Για τα μεταγραφικά; Σε τι φάση βρίσκονται;
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Θέλουμε, αν είναι δυνατόν, να κλείσουμε τουλάχιστον έναν παίκτη αυτή την εβδομάδα, ώστε να τον έχουμε κοντά μας μετά από τη διακοπή των Χριστουγέννων. Ίσως αυτοί που θα έρθουν να μην είναι απόλυτα έτοιμοι από το πρώτο κιόλας ματς της χρονιάς, αλλά θα είναι σημαντικό να είναι κοντά μας και να μας δώσουν εναλλακτικές λύσεις».
-Σε τι σημείο βρίσκεται η υπόθεση Πούρι;
«Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής, αλλά οι διαδικασίες συνεχίζονται. Έχει ματς με την Εθνική της χώρας του στις 30 Δεκέμβρη κόντρα στην Πορτογαλία, αλλά θα είναι προτιμότερο να έρθει νωρίτερα κοντά μας για να ξεκινήσει προπονήσεις».
-Ο Βιέρα σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται;
«Ήταν καλό ότι ήρθε νωρίς κοντά μας και πλέον μέσα από τις προπονήσεις έχει φτάσει σε ένα επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής κατάστασης. Αν θα παίξει ή όχι από τα πρώτα ματς της νέας χρονιάς, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε».
-Πληροφορίες θέλουν την ομάδα να επανέρχεται σε μεταγραφικούς στόχους του περασμένου καλοκαιριού. Αληθεύει ότι πλην του Μαουλιντά, στο στόχαστρο βρίσκεται και ο Σπαντάτσιο;
«Μας ενδιέφερε πολύ το καλοκαίρι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, αλλά αυτή τη στιγμή – απ’ όσο γνωρίζω – δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Υπάρχουν τέσσερις-πέντε περιπτώσεις επιθετικών που εξετάζουμε και θα κοιτάξουμε να προχωρήσουμε αυτή που θεωρείται πιο εύκολη. Το να μπούμε σε διαδικασία συζητήσεων τώρα για να τελειώσουμε στο τέλος Ιανουαρίου είναι κάτι που δεν το θέλουμε. Θα είναι άσχημο για την ομάδα. Όλοι ανεξαιρέτως είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Δεν θα είναι πρόβλημα οποιοσδήποτε από αυτούς τους τέσσερις-πέντε έρθει. Είναι του ιδίου επιπέδου».
-Υπάρχει φημολογία για την περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Είναι ποδοσφαιριστής που ενδιαφέρει την ΑΕΛ;
«Κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει στις τάξεις της καλούς ποδοσφαιριστής. Το θέμα είναι αν ο ποδοσφαιριστής θεωρεί την ομάδα πρώτη του επιλογή. Ή ακόμη μπορεί να θέλει ο ποδοσφαιριστής, να θέλει η ομάδα και να εμφανιστεί μια δεύτερη που προσφέρει περισσότερα χρήματα. Η αξία η ποδοσφαιρική του συγκεκριμένου παίκτη είναι δεδομένη».
-Πόσοι από τους πέντε επιθετικούς που βρίσκονται στο στόχαστρο θέλετε να αποκτηθούν;
«Προσπαθούμε για δύο, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με όλους. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ο πρόεδρος είναι διαρκώς με ένα τηλέφωνο στο χέρι».
-Δηλαδή όποιος από τους πέντε πει πρώτος το «ναι» έρχεται; Δεν υπάρχει προτεραιότητα;
«Σαφώς και υπάρχει προτεραιότητα σε κάποιους, αλλά επειδή όλοι τους είναι πολύ καλοί παίκτες, δεν θα έχουμε πρόβλημα οποιοσδήποτε κι αν έρθει. Αυτή τη στιγμή, όμως, μας καίει η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Πάντως, αν με όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε από την αρχή και εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε, έχουμε καταφέρει να παραμένουμε τόσο κοντά στις ομάδες που βρίσκονται σε υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας, τότε είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια».
-Υπάρχει κάτι που φοβάστε για την πορεία της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα;
«Όλοι αντιλαμβανόμαστε το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση. Είναι λογικό να προβληματιζόμαστε για το πώς η ομάδα θα βγει από αυτή τη θέση. Δεν είναι αυτό που θέλουμε για την ΑΕΛ, αλλά η πραγματικότητα λέει ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε κοντά στις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία. Το έχω ξαναπεί. Πρέπει να προχωράμε με βάση αυτό που έχουμε και όχι σύμφωνα με αυτό που θα θέλαμε να έχουμε. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε προς τα κάτω. Αν κερδίσουμε το Σάββατο, θα κοιτάμε μπροστά. Ακόμη και με ισοπαλία θα παραμείνουμε στα ίδια. Με νίκη, όμως, κάποια πράγματα μπορεί ν’ αλλάξουν. Βλέπετε κι εσείς πως – πλην Πανθρακικού – όλες οι ομάδες κοιτάνε να ενισχυθούν. Καμία δεν τα παρατάει. Και όλες βρίσκονται σε πολύ κοντινή βαθμολογική απόσταση μεταξύ τους».
-Θα θέλατε όλες σας οι μεταγραφές να είναι κοινοτικοί ποδοσφαιριστές ώστε να μη χρειαστεί να αποδεσμευτεί κανείς;
«Θα είναι το ιδανικό, αλλά δεν μπορείς να πεις εύκολα όχι σε έναν πολύ καλό ξένο παίκτη. Το θέμα είναι οι πραγματικές ανάγκες της ομάδας. Αν χρειαστεί ίσως μπούμε σε διαδικασία αποδέσμευσης. Μπορεί κάποιος παίκτης να φύγει όχι γιατί δεν είναι καλός, αλλά γιατί θα πρέπει να τον «θυσιάσουμε» προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της ομάδας. Αν προκύψει κάποια πολύ καλή και ξεχωριστή περίπτωση, δεν αποκλείεται να το κάνουμε. Ξέρετε, όμως, κι εσείς πως δεν είναι εύκολο να λυθεί η συνεργασία με έναν ποδοσφαιριστή μεσούσης της περιόδου. Μπορεί ο ποδοσφαιριστής να μη συναινέσει. Το σίγουρο είναι ότι χρειαζόμαστε παίκτες και σε ποιότητα και σε ποσότητα».
-Για τη διαιτησία;
«Είναι θέμα διοίκησης. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Δεν θέλω να γίνομαι γραφικός. Μίλησα μια-δυο φορές. Φτάνει».
 
500 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ
Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας του αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου μεταξύ Λεβαδειακού – ΑΕΛ, η λαρισινή ομάδα θα παραλάβει 500 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της. Τα εισιτήρια αντιστοιχούν στην Θύρα 8 του γηπέδου της Λιβαδειάς και τιμώνται προς 20€ έκαστο. Ένα μέρος τους θα δοθεί για την εξυπηρέτηση της οργανωμένης μετακίνησης, ενώ τα υπόλοιπα – για τους μεμονωμένους εκδρομείς – θα διατίθενται από το VissiniStore από σήμμερα το απόγευμα, ως και το κλείσιμο των καταστημάτων το βράδυ της Παρασκευής. Σε περίπτωση μη εξάντλησής τους θα λειτουργεί εκδοτήριο έξω από την Θύρα 8 του γηπέδου Λιβαδειάς από τις 2.30 μ.μ. της ημέρας του αγώνα. Αντίστροφα, εάν τα εισιτήρια εξαντληθούν, δεν θα ‘ναι δυνατή η πρόσβαση στο γήπεδο φιλάθλων της ομάδας μας χωρίς εισιτήριο.
*Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση σημειώνεται ότι: α) η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται ονομαστικά, οπότε οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα τόσο κατά την αγορά του εισιτηρίου όσο και κατά την προσέλευσή τους στο γήπεδο και β) κανένα εισιτήριο οποιασδήποτε θύρας, πέραν των 500 προαναφερομένων, δεν επιτρέπεται να διατεθεί σε φίλαθλο της ΑΕΛ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass