Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ

Μεταγραφές μέχρι τα Χριστούγεννα

* ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥ 21ΧΡΟΝΟΣ ΕΣΘΟΝΟΥ ΣΑΝΤΕΡ ΠΟΥΡΙ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2009 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:55
Μετά την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκα η ΑΕΛ πλέον βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας ή για να ακριβολογούμε η «ζώνη» του υποβιβασμού κινδυνεύει να γίνει θηλιά στο λαιμό της.
Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η Λαρισινή ομάδα βρίσκεται ένα μόλις πόντο πάνω από τη επικίνδυνη ζώνη και ακολουθεί ένα δύσκολο πρόγραμμα με τρεις αγώνες εκτός έδρας (Λεβαδειακός, Ολυμπιακός, Ατρόμητος) και ένα εντός (Αστέρας Τρίπολης) στα οποία οι πιθανότητες να έρθουν άτυχα αποτελέσματα είναι αυξημένες κάτι που θα σημάνει μεγαλύτερο κίνδυνο υποβιβασμού.
Αυτή τη στιγμή το δεδομένο είναι ότι δεν υπάρχουν παίκτες στην ομάδα καθώς οι ατυχίες(ο ξαφνικός θάνατος του Αντόνιο Ντε Νίγκρις), οι τραυματισμοί από την αρχή της σεζόν (Γιαννακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μετίν, Βενετίδης, Κατσιαρός, Αμπουχατζίρα και άλλοι), τιμωρίες(με πρόσφατη την αποβολή του Κάσας ενώ ο Νταμπίζας δεν θα παίξει στο ερχόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και ο Ιγκλέσιας με τον Αστέρα Τρίπολης) έχουν ως αποτέλεσμα με το ζόρι να συμπληρώνει δεκαοκτάδα η ομάδα.
Το συμπέρασμα είναι ότι λείπουν παίκτες και ανάγκη είναι να γίνουν μεταγραφές και ειδικά στη θέση του σέντερ φορ όπου στόχος είναι δύο παίκτες. Ήδη αποκτήθηκαν για τη θέση του δεξιού μπακ ο Φλάβιο Πίντο και για τη θέση του τερματοφύλακα ο Βιερά.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο στόχαστρο της Λαρισινής ομάδας είναι τρεις παίκτες για τη θέση του σέντερ φορ και γίνονται προσπάθειες να αποκτηθούν δύο εξ αυτών. Ο πρώτος είναι ο Περουβιανός σέντερ της Λέχ Πόζναν 26χρονος Χερνάν Ρεντζίφο που με την πολωνική ομάδα σε 56 παιχνίδια από το 2007 που αγωνίζεται έχει πετύχει 24 τέρματα. Είναι διεθνής με την εθνική Περού με την οποία μετράει 17 συμμετοχές και 5 γκολ.
Ο δεύτερος στόχος (και ο διακαής πόθος της ομάδας) είναι ο Ουρουγουανός διεθνής (18 φορές) Ρουμπέν Ολιβέιρα που έχει αγωνιστεί σε αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες και η ηλικία του (26 χρονών) θεωρείται ιδανική για μεταγραφή. Τρίτος στη λίστα είναι ο Γάλλος παίκτης της Τουρκικής Σιβασπόρ που βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα Γιανίκ Καμανάν. Ο ποδοσφαιριστής της τουρκικής ομάδας θέλει να φύγει αλλά από την άλλη η Σιβασπόρ θα ζητήσει χρήματα και κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το ποσό. Στα θετικά ότι έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Μετίν.
Ο Γιανίκ Καμανάν είναι 28 χρονών.
ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΟΥΡΙ
Ο 21χρονος Εσθονός Σαντέρ Πουρί άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στον τεχνικό της Λαρισινής ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη κατά τη διάρκεια της δοκιμής του, εισηγήθηκε την απόκτησή του και οι διαπραγματεύσεις για τα έξοδα ανάθρεψης της διοίκησης με την Λεβάντια Ταλίν τελείωσαν χθες και δεν αποκλείεται η μεταγραφή του να ολοκληρωθεί ακόμα και σήμερα. Θα αποτελέσει την τρίτη φετινή μεταγραφή της Λαρισινής ομάδας για την περίοδο του Ιανουαρίου.
Ο Σαντέρ Πουρί γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1988 στην Ταρτού της Εσθονίας, και το 2004 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία μόλις 16 ετών. Αμέσως η Λεβάντια Ταλίν είδε το ταλέντο του και τον απέκτησε το 2005 και έπαιζε σε αυτήν ως και τώρα με μόνη διακοπή το 2007 όταν και είχε δοθεί δανεικός στην Τουλεβίκ, ενώ από το 2008 είναι διεθνής με την Εθνική της χώρας του έχοντας ήδη κάνει 17 εμφανίσεις και σκοράροντας 2 φορές.
Με την εθνική ομάδα της χώρας του έχει πετύχει το γκολ που της έδωσε τη νίκη την Πρωταπριλιά του 2009 κόντρα στην Αρμενία, ενώ έχει σκοράρει και σε βάρος της Λιθουανίας. Έχει κατακτήσει με τη Λεβάντια Ταλίν πρωτάθλημα και το 2005 και το 2008 αλλά και Κύπελλα το 2005, 2007 και 2008, καθώς επίσης και Σούπερ Καπ. Ουσιαστικά λοιπόν μιλάμε για έναν παίκτη που έχει «εθιστεί» σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και θέλει να κάνει το άλμα προς ένα καλύτερο πρωτάθλημα. Βρίσκεται σε αγωνιστική εγρήγορση μιας και το πρωτάθλημα της Εσθονίας τελείωσε πριν από λίγο και η βασική του θέση (δεξί εξτρέμ) είναι μία θέση στην οποία η ΑΕΛ αντιμετωπίζει πρόβλημα στην παρούσα φάση.
Συμμετοχές Γκολ
2008 Λεβάντια Ταλίν Εσθονία Α’ 34 11
2007 Βιλιάντι Τουλεβίκ Εσθονία Α’ 14 4
2007 Λεβάντια Ταλίν Εσθονία Α’ 1 0
2006 Λεβάντια Ταλίν Εσθονία Α’ 6 1
2005 Λεβάντια Ταλίν Εσθονία 14 2
2004 Πρέμιουμ Ταρτού Εσθονία Δ’ 18 12
ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ
Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιος ο Μάλαρζ, ο Μετίν και ο Βενετίδης και μάλλον θα εκτίσουν την ποινή τους στον αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 10 Ιανουαρίου.
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
Χθες οι παίκτες της ΑΕΛ που δεν αγωνίστηκαν προπονήθηκαν κανονικά ενώ οι υπόλοιποι έκαναν γυμναστήριο. Για σήμερα οι παίκτες που έπαιξαν στον αγώνα της Κυριακής έχουν ρεπό ενώ οι υπόλοιποι θα γυμναστούν κανονικά.
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΠΙΝΤΟ
Στη Λάρισα αναμένεται να βρίσκεται σήμερα ο Φλάβιο Πίντο που μάλλον αύριο θα κάνει την πρώτη προπόνηση με την ΑΕΛ.
 
Εγκώμια Σολάνο για τον Ρεντζίφο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Νολμπέρτο Σολάνο μίλησε στους ανθρώπους της ΑΕΛ για την αξία του Χερνάν Ρεντζίφο(«Τσαράπα» το παρατσούκλι του) και εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια λέγοντας ότι θα βοηθήσει σημαντικά τους «βυσσινί». Η ΑΕΛ έχει έρθει σε επαφή με τον «Τσαράπα» και όλα δείχνουν ότι από τις τρεις περιπτώσεις σέντερ φορ αυτός είναι πιο κοντά απ’ όλους. 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass