ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ:

«Σε 13 παιχνίδια δεν έχουμε ευνοηθεί μια φορά από τη διαιτησία»

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2009 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:54
Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και από τη συνολική εικόνα της ομάδας στα τρία τελευταία ματς με Καβάλα, Εργοτέλη και ΠΑΟΚ αλλά όχι από τη βαθμολογική συγκομιδή δήλωσε ο τεχνικός της ΑΕΛ Μαρίνος Ουζουνίδης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Πανιώνιο, στο στάδιο Αλκαζάρ (14.30).
Ο προπονητής των «βυσσινί» επισήμανε πως «δικαιούμασταν περισσότερους βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια, αλλά – όπως ξέρετε – το αποτέλεσμα εξαρτάται και από άλλους παράγοντες». Πρόσθεσε δε ότι «μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει ευνοηθεί πλην της δικής μας που δεν έχει ευνοηθεί σε κανένα παιχνίδι. Δεν είναι φυσιολογικό, αυτό», αλλά έσπευσε να τονίσει πως «ο τρόπος που λειτουργεί η ομάδα με κάνει αισιόδοξο. Ξέρουμε ότι το ματς με τον Πανιώνιο δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και το ομαδικό πνεύμα που επιδεικνύουν στους τελευταίους αγώνες».
Παράλληλα ο κ. Ουζουνίδης απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να βοηθήσει τους παίκτες με την παρουσία του στο γήπεδο, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν.
Ανέφερε επίσης, τις θετικές εντυπώσεις για τον υπό δοκιμήν, Σάντερ Πούρι, μίλησε για τη μεταγραφική κινητικότητα και τις προσπάθειες που γίνονται για την ενίσχυση της ομάδας και έκανε αναφορά στα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα εστιάζοντας στις περιπτώσεις των Ιγκλέσιας και Σέρεμετ, που ταλαιπωρούνται από ίωση.
 Αναλυτικά ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη:
 «Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και την εικόνα που δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια. Δεν είμαι, όμως, ευχαριστημένος από τη βαθμολογική μας συγκομιδή στα τελευταία τρία ματς. Θεωρώ ότι δικαιούμασταν και θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Με μια ακόμη νίκη τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά για μας τώρα. Το αποτέλεσμα ενός αγώνα δεν εξαρτάται όμως μόνο από τις δύο ομάδες, αλλά και από άλλους παράγοντες που επηρεάζουν και δυστυχώς αυτοί οι παράγοντες είναι συνέχεια   εναντίον της δικής μας ομάδας την φετινή χρονιά. Ομως η διάθεσή μας και ο τρόπος που λειτουργούμε σαν ομάδα στα τελευταία παιχνίδια με κάνουν αισιόδοξο για τη συνέχεια, ενώ σίγουρα πρέπει να διορθωθούμε περισσότερο. Βέβαια πρέπει πρωτίστως να κοιτάξουμε να πάρουμε τους βαθμούς που μας λείπουν και μας κρατάνε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Ο Πανιώνιος είναι μία πολύ καλή ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, αυτή τη στιγμή είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη του πρωταθλήματος, όμως πιστεύω και η δική μας ομάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Στους ποδοσφαιριστές μας βλέπω συγκέντρωση και διάθεση κι αν δείξουμε την εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών, τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, το παιχνίδι θα έχει τις δυσκολίες του, όμως έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και στο ομαδικό πνεύμα που δείχνουν κι αυτό είναι ένα στοιχείο που με κάνει αισιόδοξο για τη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι. Επιθετικά, μάλιστα, πρέπει να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερα σημάδια βελτίωσης. Είμαι αισιόδοξος για το παιχνίδι της Κυριακής».
Σχετικά με τα αγωνιστικά προβλήματα και τις απουσίες που υπάρχουν στην ομάδα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε τα εξής:
«Τα προβλήματα είναι αρκετά και γνωστά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να σκεφτόμαστε και να προσπαθούμε πάντα με τους παίκτες που έχουμε στη διάθεσή μας και όχι με βάση αυτό που θα θέλαμε να έχουμε. Σίγουρα χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου, γιατί το έχω ξαναπεί ότι σε μία δύσκολη στιγμή και με πολλά προβλήματα η συμπαράσταση αποκτάει μεγαλύτερη αξία. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και τον περιμένω στο γήπεδο ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την ημέρα του αγώνα, για να βοηθήσει τα παιδιά που θα αγωνιστούν.
Τα προβλήματα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες αφορούν στους Ματίας Ιγκλέσιας και Ντίνο Σέρεμετ. Περιμένουμε όμως, τις εξετάσεις για να δούμε πόσο σοβαρή είναι η ίωση που τους ταλαιπωρεί».
 Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:
-Σχετικά με τη βελτίωση που υπάρχει στο επιθετικό κομμάτι…
«Υπάρχει καλύτερη συνεργασία, υπάρχει βελτίωση σχετικά με την αρχή του πρωταθλήματος και αυτό ξεκινάει από την αλλαγή που έχουμε κάνει στη διάταξή μας. Έχουμε φέρει παίκτη πιο κοντά στο φορ και παίζουμε ουσιαστικά με δύο στην περιοχή. Δεν είναι, όμως, καθαρόαιμοι επιθετικοί που θα θέλαμε και γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και βελτιωνόμαστε μέσα από αυτή την προσπάθεια αρκετά. Είμαι αισιόδοξος από την εικόνα που έδειξε η ομάδα στα παιχνίδια με Καβάλα, Εργοτέλη και ΠΑΟΚ, οι τέσσερις βαθμοί στα τρία αυτά παιχνίδια που πήραμε είναι λίγοι, με βάση την εικόνα που παρουσιάσαμε».
-Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΛ στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο;
«Όλες οι ομάδες έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο Πανιώνιος έχει βρει ένα καλό σχήμα και διαθέτει τρεις καλούς επιθετικογενείς παίκτες ενώ και ο Κουμορτζί που έρχεται από πίσω, μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι.. Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε σωστή αμυντική διάταξη. Ξέρουμε τις αδυναμίες του και πού πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να κάνουμε πιο εύκολο το στόχο μας. Χρειάζεται υπομονή και σωστή οργάνωση, ώστε στο τέλος να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, Δεν θέλει όμως ανεξέλεγκτα να βγούμε όσο και να θέλουμε το αποτέλεσμα».
-Πού οφείλεται η αλλαγή στη διάθεση των παικτών τον τελευταίο καιρό; Για παράδειγμα, η ομάδα στην Τούμπα αγωνίστηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο με δέκα παίκτες αλλά κυνήγησε την ισοφάριση μέχρι τέλους…
«Είναι απολύτως φυσιολογικό. Όσο περνάει ο καιρός οι παίκτες βρίσκονται μεταξύ τους και φτάνουν στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Για το συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού δεν ήμασταν και δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν έτοιμοι νωρίτερα αντιμετωπίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα που ξέρετε. Οι παίκτες έχουν φτάσει σε επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικά και από πλευράς φυσικής κατάστασης, ενώ παράλληλα έχουν αντιληφθεί και την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά και το γεγονός βαθμολογικά δεν βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε με βάση τις δυνατότητές τους. Αδικούνται από τη βαθμολογική συγκομιδή με τους 14 βαθμούς που έχουμε, όμως μέχρι τώρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές συγκυρίες, που δυστυχώς είναι εναντίον μας φέτος. Μιλάω για αγωνιστικά, μιλάω για διαιτητικά.. Είμαστε η μοναδική ομάδα που σε 13 παιχνίδια δεν έχει πάρει ούτε ένα σφύριγμα υπέρ της. Ας γίνει και κάποιο λάθος υπέρ μας, μια φορά, δεν είναι κακό. Θέλουμε πάντα το 50-50, αλλά μια φορά ας κερδίσουμε από λάθος σφύριγμα. Αν είναι να χάνουμε με λάθη, καλύτερα να κερδίζουμε με λάθη.
 Ένα λάθος μπορεί να σημαίνει τρεις βαθμούς και θα είναι τότε πολύ διαφορετική τόσο η βαθμολογική θέση όσο και όλα τα άλλα που επηρεάζουν το παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο κάποιος ευνοείται, κάποιος αδικείται. Δεν είναι όμως φυσιολογικό επί 13 αγώνες να είσαι μόνο στη μία πλευρά».
-Για τις μεταγραφές…   
«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για παίκτες καλούς που θα βοηθήσουν άμεσα. Προσπαθούμε πολύ, η ομάδα χρειάζεται παίκτες, το ρόστερ έχει πλέον μικρύνει. Χρειαζόμαστε παίκτες καλούς και πολλούς. Θα έρθουν σίγουρα τρεις παίκτες κι αν υπάρξει δυνατότητα και τέσσερις. Εξαρτάται από το ποσό που θα δαπανηθεί για την απόκτηση των τριών παικτών, αλλά και από τις επιλογές που θα έχουμε. Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι δύσκολη, όταν θέλεις να πάρεις παίκτες που βρίσκονται σε δράση πρέπει να δαπανήσεις μεγάλα ποσά. Πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρουμε να πάρουμε αυτούς που θέλουμε».
-Τα συμπεράσματα για τον Εσθονό Σάντερ Πούρι, που δοκιμάζεται και το αν θα είναι μέσα στις τρεις μεταγραφές που θα γίνουν…
«Δείχνει καλά στοιχεία, βλέπω ζωντανά όσα είχα δει πριν έρθει. Η εισήγησή μου είναι θετική. Μου αρέσει αυτό που βλέπω. Μιλάμε για ένα παιδί 21 ετών, που μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα αλλά και στο μέλλον. Αν αποκτηθεί δεν θα είναι μέσα στις τρεις μεταγραφές που ανέφερα, θα είναι η τέταρτη. Από εδώ και πέρα η υπόθεση δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά και από τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν».
 -Για το αν – με δεδομένα τα πολλά προβλήματα – υπάρχει σκέψη να επιστρέψουν στην ομάδα οι δανεικοί της παίκτες Μάγγος, Μιούλερ και Μπαλής σ’ αυτή τη χρονική στιγμή.
«Αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν. Η ομάδα έχει ανάγκη και θέλει παίκτες που να μπορούν να τη βοηθήσουν άμεσα. Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».
-Για το αν ισχύει το ενδιαφέρον για τον Καμανάν και γενικότερα για τη μεταγραφολογία:
«Ναι, είναι ένας από τους στόχους μας. Ακούγονται γενικά πολλά ονόματα, άλλα υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που εξετάζουμε. Υπάρχουν παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια και η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους κάνει δυσκολότερη την προσπάθειά μας. Οι παίκτες που θέλουμε είναι κυρίως μεσοεπιθετικοί. Θέλουμε και φορ και πλάγιο επιθετικό. Πρέπει, όμως, να κοιτάξουμε και τις επιλογές μας. Για παράδειγμα, ο Σίμιτς περιμένουμε να επιστρέψει σε δύο μήνες, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε και σίγουροι. Οπότε θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όλα τα ενδεχόμενα, ώστε να έχουμε επιλογές».
-Για τον αριθμό των ποδοσφαιριστών που θα αποχωρήσουν:
«Έχει συζητηθεί, η διοίκηση γνωρίζει. Όλα εξαρτώνται και από το ποιοι και πόσοι θα έρθουν…».
-Για το αν οι τρεις αναμενόμενες προσθήκες αναβαθμίσουν το ρόστερ της ΑΕΛ.
«Πρέπει να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Η χρονιά είναι δύσκολη και πρέπει να κοιτάξουμε πώς θα πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Η διοίκηση σίγουρα θέλει να πάμε παραπάνω. Είναι δύσκολο να πάρεις τους παίκτες που θέλεις με τα χρήματα που θέλεις το Δεκέμβριο».
-Για τη δυσαρέσκεια που έχει προκύψει στο πρόσωπο του Στέλιου Γιαννακόπουλου, το αν οι δηλώσεις του παίκτη έρχονται σε κόντρα με τις δικές του δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και το κατά πόσο ο παίκτης υπολογίζεται για την Κυριακή:
«Ναι, υπολογίζεται. Εγώ βλέπω το αγωνιστικό. Τον υπολογίζω κανονικά, όπως υπολογίζω κάθε παίκτη. Το αν θα ξεκινήσει ή όχι είναι άλλο θέμα. Οι δηλώσεις του Στέλιου έχουν πάρει μεγάλη έκταση. Ρωτήθηκε για τις δύο φάσεις, του πέναλτι και της αποβολής και θα μπορούσε να πει περισσότερα για τη φάση του πέναλτι.
Για τη φάση της αποβολής είχε δίκιο και εγώ δεν μίλησα για την αποβολή. Ακόμη κι αν δεν ήταν απευθείας κόκκινη κάρτα, θα ήταν τουλάχιστον δεύτερη κίτρινη κι αυτό ήταν λάθος του ποδοσφαιριστή μας. Εγώ μίλησα μόνο για τη φάση του πέναλτι, στην συνέντευξη Τύπου, μετά το παιχνίδι στην Τούμπα.
Μπορώ να δικαιολογήσω τον διαιτητή σε κάποιες αμφισβητούμενες φάσεις να κάνει λάθος και είναι φυσιολογικό αυτό.
Για μένα ούτε η φάση του Βιερίνια ήταν πέναλτι, γιατί ήταν τόσο εντυπωσιακή η βουτιά. Παρ΄όλα αυτά και μένα με ξεγέλασε την ώρα του αγώνα, όμως το σημείο στο οποίο σταθήκαμε ήταν το ολοφάνερο φάουλ που προηγήθηκε στον Μπουκουβάλα και δεν δόθηκε. Αυτό για μένα ήταν αδικαιολόγητο, αλλά και η εν γένει συμπεριφορά του διαιτητή συνολικά στη διάρκεια του αγώνα».
-Γενικότερα για τα διαιτητικά λάθη που βρίσκει απέναντί της η ΑΕΛ:
«Είναι θέμα διοίκησης. Αν σ’ ένα παιχνίδι ευνοηθείς και πάρεις τους τρεις βαθμούς αλλάζει η ιστορία, η ψυχολογία της ομάδας. Αν είχαμε ευνοηθεί σε ένα παιχνίδι θα είχαμε 17 βαθμούς. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, δεν υπάρχει ομάδα που να μην έχει ευνοηθεί. Υπάρχει όμως μία που δεν έχει ευνοηθεί σε κανένα παιχνίδι και αυτή είναι η δική μας. Δεν είναι φυσιολογικό, αυτό. Συζητάμε για έδρα, αλλά δεν πάρεις ένα αμφισβητούμενο πώς θα πάρεις τη νίκη… Με 50-50 σε όλα τα παιχνίδια πιστεύετε ότι οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες θα βρισκόταν σ’ αυτή τη βαθμολογική θέση; Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχει γίνει τίποτα εσκεμμένα, ότι απλά έτυχε. Όμως γιατί σε 13 ματς να μην τύχει ένα σφύριγμα υπέρ μας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass