Η Α.Ε.Λ. ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ (0-0)

Πήρε βαθμό με το «σπαθί» της

* ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗ 10η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ * ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΕ ΣΟΥΤ ΤΟΥ ΡΟΜΕΟΥ (89’)

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2009 2:07 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:51
Βαθμό με το «σπαθί» της πήρε η Α.Ε.Λ. χθες στο Ηράκλειο Κρήτης με αντίπαλο τον Εργοτέλη (0-0) σε εξ αναβολής αγώνα της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα (λόγω του άδικου χαμού του Μεξικανού παίκτη της λαρισινής ομάδας Αντόνιο Ντε Νίγκρις) που έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο εξαιτίας της βροχής που προηγήθηκε (κατά την ώρα του αγώνα φυσούσε δυνατός άνεμος) και βρίσκεται πλέον στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα σ’ ένα πρωτάθλημα που οι πιθανότητες έτσι όπως είναι η βαθμολογία να βγει κάποιος στην πρώτη πεντάδα (και στην Ευρώπη) είναι ίδιες με αυτές να βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού.
Η λαρισινή ομάδα είχε πολύ καλή απόδοση, σ’ ένα παιχνίδι που το τελικό 0-0 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του, από τη στιγμή που χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και αν είχε λίγο τύχη θα έπαιρνε τη νίκη, καθώς έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες τη μία με τον Τουάμα στο 30’ και την άλλη με τον Ρομέου στο 89’ όπου και στις δύο ο τερματοφύλακας Αθανασίου έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά.
Το ευχάριστο είναι ότι οι «βυσσινί» δείχνουν μια αγωνιστική άνοδο, καθώς τόσο στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής όσο και σ’ αυτό το χθεσινό με τον Εργοτέλη έπαιξαν πολύ καλά και ειδικά η αμυντική λειτουργία και στα δύο ήταν πολύ καλή και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μάλαρτζ και στα δύο αυτά παιχνίδια κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Από κει και πέρα, είναι πραγματικά εντυπωσιακή η κρητική φιλοξενία, καθώς από τους 2.000 φιλάθλους δεν ακούστηκε το παραμικρό, ενώ τίμησαν και τη μνήμη του Αντόνιο Ντε Νίγκρις με μια ειδική εκδήλωση που έγινε πριν τον αγώνα, κάτι που αιφνιδίασε και τους ιθύνοντες της λαρισινής ομάδας.
Ο Εργοτέλης έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, αλλά και από την άλλη ότι η Α.Ε.Λ. δεν απέχει πολύ και αν στις πρώτες αγωνιστικές δεν υπήρχαν οι άσχημες διαιτησίες, θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα.
Πάντως, η λαρισινή ομάδα σε μία περίοδο που έχει πολλά προβλήματα (χθες δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Σίμιτς, Βενετίδης και Ντέλσον), ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα, καθώς ο Ιγγλέσιας συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. ξεκίνησε με τη γνώριμη τακτική το 4-2-3-1, έχοντας για τερματοφύλακα τον Μάλαρτζ, στην άμυνα δεξιά τον Μπουκουβάλα και αριστερά τον Κατσιαρό, ενώ σέντερ μπακ ήταν οι Νταμπίζας, Μελίσσης. Αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ρομέου (προτιμήθηκε από την Κυριακίδη και δικαίωσε τον Ουζουνίδη για τη επιλογή του), Ιγγλέσιας, ενώ πιο μπροστά ήταν οι Τουάμα (αριστερά), Μετίν (στο κέντρο) και Αμπουχατζίρα (δεξιά). Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Κάσας.
Από την άλλη ο τεχνικός Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αθανασίου αριστερό μπακ τον Γελαδάρη σέντερ μπακ τον Κορδονούρη με τον Σασιασβίλι και δεξιά τον Ρουμπάκη, στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τζούνιορ (δεξιά), Μπέτο, Φραγκουλάκης (αριστερά) και την επίθεση οι Μπούντιμιρ (στο κέντρο) Τσεσνάουσκις (δεξιά) και Λεάλ (αριστερά).
Στο πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο παιχνίδι με την Α.Ε.Λ. να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο αλλά στη συνέχεια η λαρισινή ομάδα ανέβασε την απόδοσή της και το σουτ του Μετίν στο 20’ που απέκρουσε ο Αθανασίου ήταν το προμήνυμα για τη μεγάλη ευκαιρία του Τουάμα στο 30’. Από κει και πέρα το παιχνίδι πήρε ρυθμό με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και στο 52’ ο Εργοτέλης έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μπούντιμιρ να κάνει το 1-0.
Η Α.Ε.Λ. συνέχισε να ανεβάζει την απόδοσή της και να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά πάλι ο Εργοτέλης ήταν αυτός που με τον Φραγκουλάκη στο 68’ πλησίασε στο γκολ. Ο Ουζουνίδης «θωράκισε» την άμυνα με την είσοδο του Κυριακίδη (ενός ακόμα αμυντικού χαφ) αντί του Τουάμα και άφησε τους Κρητικούς να πάρουν χώρο αλλά στις αντεπιθέσεις ήταν οι «βυσσινί» πολύ επικίνδυνοι και σε μία απ’ αυτές στο 89’ ο Ρομέου έπιασε εκπληκτικό σουτ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη να κάνει εκπληκτική απόκρουση.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα βρήκε τις ομάδες ευχαριστημένες από το τελικό αποτέλεσμα γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η καθεμία μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. καλύτερος ο Μετίν όσο είχε δυνάμεις ενώ ακολούθησαν ο Ρομέου και ο Νταμπίζας με τον Μελίσση (νικήθηκαν μόνο σε μία φάση από τον Μπούντιμιρ). Ο Μάλαρτζ όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει και ήταν πολύ καλός ενώ ο Μπουκουβάλας είχε καλές και άσχημες στιγμές ενώ ο Κατσιαρός κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα για μια ακόμα φορά.
Ο Ιγγλέσιας έκανε πολύ καλό παιχνίδι ενώ ο Τουάμα φάνηκε στο πρώτο μέρος. Ο Αμπουχατζίρα κάνει πολλές ατομικές ενέργειες, ενώ ο Κάσας έκανε ένα ακόμα καλό παιχνίδι.
Οι αλλαγές έπαιξαν λίγο αλλά στο διάστημα αυτό ο Κυριακίδης έκανε αισθητή την παρουσία του.
* * *
Από τον Εργοτέλη καλύτερος ο τερματοφύλακας Αθανασίου που στο 89’ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Ρομέου. Ακόμα φάνηκαν ο Μπέτο (υπήρξε μεταγραφικός στόχος της Α.Ε.Λ. στο παρελθόν) και ο Τζούνιορ.
ΦΑΣΕΙΣ
5’: Μακρινό σουτ του Τζούνιορ μπλοκάρει ο Μάλαρζ που ήταν σε καλή θέση.
12’: Μπαλιά του Τσεσνάουσκις στον Λεάλ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής και διαγώνια σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ. 
16’: Εκτέλεση φάουλ από τον Λεάλ στέλνει την μπάλα άουτ.
20’: Ο Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή κάνει μια επιτόπια ντρίπλα και πιάνει δυνατό σουτ, όμως ο Αθανασίου αποκρούει σε κόρνερ.
26’: Σουτ από καλή θέση του Κάσας μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.  
30’: Ωραίος συνδυασμός Νταμπίζα και Τουάμα με τον δεύτερο να βγαίνει σε πλεονεκτική θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.
37’: Από μακριά ο Μπέτο πιάνει δυνατό σουτ και μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.
43’:Από πλάγια και δεξιά, ο Μετίν εκτελεί φάουλ η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και μπλοκάρει ο Αθανασίου.
45’: Κάθετη πάσα του Κάσας στον Αμπουχατζίρα που από τη σημείο του πέναλτι πιάνει γυριστό σουτ, όμως μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη.
52’: Από δεξιά ο Ρουμπάκης κάνει σέντρα και ο Μπουντιμίρ πιάνει κεφαλιά από καλή θέση στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ.  
53’: Μακρινό σουτ του Αμπουχατζίρα αποκρούει σε κόρνερ ο Αθανασίου.
54’: Από αριστερά ο Κατσιαρός εκτελεί πλάγιο άουτ και η μπάλα φθάνει στον Μετίν που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά η μπάλα βρίσκει σε αμυνόμενο της κρητικής ομάδας και καταλήγει κόρνερ.
62’: Σουτ του Ρομέου έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
68’: Μπαλιά του Μπουντιμίρ στον Φραγκουλάκη που βγαίνει μόνος απέναντι από τον Μάλαρτζ έχοντας όμως μια μικρή πίεση από τον Μπουκουβάλα και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.
79’: Μακρινό σουτ του Κάσας στην αγκαλιά του Αθανασίου.
83’: Ο Ρομάνο μεταβιβάζει στον Λεάλ που πιάνει ωραίο σουτ από καλή θέση αλλά πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
86’: Σουτ του Μπουκουβάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Αθανασίου που ήταν σε καλή θέση.
89’: Μακρινό σουτ του Τζούνιορ μπλοκάρει ο Μάλαρτζ στην αριστερή γωνία του.
89’: Εκπληκτικό σουτ του Ρομέου απο το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει στο «Γ» της εστίας του ο Αθανασίου σε κόρνερ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Γιώργο Δαλούκα του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλίας με εξαίρεση μια κάρτα που δεν έδωσε για χέρι στον παίκτη του Εργοτέλη Τζούνιορ (65’) ενώ λίγο αργότερα για τον ίδιο λόγο έδωσε στον Κατσιαρό.
Σωστοί στις υποδείξει τους οι δύο βοηθοί κ. Ακρίβος και Τουμπακάρης, του συνδέσμου Αθηνών 
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπουντιμίρ, Ρουμπάκης (Εργοτέλης), Ιγκλέσιας, Τουάμα, Μετίν, Κατσιαρός, Μάλαρτζ (ΑΕΛ)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Μπέτο, Μπουντιμίρ (88΄ Ογκουνσότο), Τσεσνάουσκις (61΄ Ρομάνο), Φραγκουλάκης (75΄ Βερπακόφσκις), Λεάλ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Ρομέου (+90΄ Ααράμπ), Κάσας, Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Τουάμα (78΄ Κυριακίδης), Μετίν (78΄ Γιαννακόπουλος), Αμπουχατζίρα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 1.398 ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 9.140
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass