ΠΩΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΕ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ

Το «μαγικό ραβδί» του Καλαφατάκη…

* ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2009 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 12:51
Του Κ. Γκιάστα
Ο Γιώργος Καλαφατάκης αρχίζει να χτίζει μια σχέση εμπιστοσύνης με τη Λάρισα καθώς όταν έρχεται πραγματικά δίνει «αέρα» νικητή στους παίκτες. Το ίδιο έκανε και όταν ήρθε στην ΑΕΛ ΓΣ πριν από δύο χρόνια και το ίδιο δείχνει πως κάνει και φέτος στον Γυμναστικό / Ολύμπια. Συνολικά ο Κρητικός τεχνικός μετράει δώδεκα ματς σε πάγκο λαρισινής ομάδας και από όλα αυτά έχει κερδίσει τα έξι και έχει χάσει άλλα τόσα.
Την πρώτη φορά που ήρθε στη θεσσαλική πρωτεύουσα πήρε την ομάδα από την 18η αγωνιστική και μετά. Στα τελευταία εννιά ματς κατάφερε να την οδηγήσει σε τέσσερις νίκες. Εκείνη την περίοδο κατέλαβε την 10η θέση στο πρωτάθλημα με 37 βαθμούς (11 νίκες - 15 ήττες). Φέτος στα τρία παιχνίδια έως τώρα έχει δύο νίκες και μία ήττα.
Η ΕΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ
Το εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο όμως είναι στα εντός έδρας ματς. Με τον Καλαφατάκη στον πάγκο οι λαρισινές ομάδες (ΑΕΛ ΓΣ και Γυμναστικός-Ολύμπια) έχουν έξι νίκες σε εφτά ματς. Ο μόνος αντίπαλος με τον Κρητικό τεχνικό στον πάγκο που πέρασε από τη Λάρισα ήταν πρόπερσι ο Παναθηναϊκός. Την ΑΕΚ (86-78), τον Άρη (104-98), τον Πανελλήνιο (92-88), τον ΠΑΟΚ (74-63) πρόπερσι και φέτος τα Τρίκαλα (70-68) και το Περιστέρι (73-67) είναι οι ομάδες της οποίες νίκησε.
Αυτό αν μη τι άλλο αποδεικνύει περίτρανα πως ο 53χρονος προπονητής καταφέρνει να μεταμορφώνει ό,τι σύνολο και να έχει κάτι άλλωστε που το έχει κάνει και στο παρελθόν (ποιος μπορεί να ξεχάσει το “run n’ gun” των Αμπελοκήπων της προηγούμενης δεκαετίας με τους Σταυρακόπουλο, Φλώρο, Αμάγια και Φάντεμπεργκ).
Στα αγωνιστικά νέα τώρα για το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ προπονήθηκε χθες ο Σπανός αφού ξεπέρασε την ίωση. Σήμερα αναμένεται να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και ο Ντέιβιν Γκριν αφού ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass